MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 17 липня 2017

1777 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 17 липня

Як працювала Рада. Депутати оцінили результати своєї роботи

Робочі будні шостої сесії Верховної Ради України 8-го скликання добігли кінця. У п’ятницю, 14 липня, депутати розійшлися на півторамісячні канікули. Наступного разу на роботу народні обранці зберутся вже у вересні. А поки депутати планують відпустки, UAINFO зібрало для своїх читачів коментарі представників парламентських фракцій про те, як вони оціюють роботу нинішньої Ради. У БПП роботою парламенту вкрай задоволені. На думку лідера фракції Артура Герасимова, чинний парламент – найкращий з усіх попередніх, окрім першого. У партії колишнього прем’єра Арсенія Яценюка також задоволені результатами діяльності ВРУ 8-го скликання.

Результати роботи Нацполіції за шість місяців 2017 року. ІНФОГРАФІКА

У сфері особливо тяжких злочинів проти життя і здоров'я людей рівень розкриття злочинів становить від 87% за умисними вбивствами до 93% – нанесення тяжких тілесних злочинів. Зниження рівня злочинності за групами злочинів становить від 10% до 22% – у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року.Подробиці за кожним напрямком діяльності Нацполіції – у інфографіці нижче: детально, чітко і зрозуміло. Чи задоволений я результатами? Звичайно, ні! Рівень злочинності в Україні неприпустимо високий для цивілізованої європейської країни. Чи задоволений тенденцією – вже помітному зниженню рівня злочинності, зростання розкриття та поліпшенню якості роботи системи поліції? Безсумнівно!

Голова Регламентного комітету: випадковий політик без зайвої скромності

Павло Пинзеник - із числа щасливчків (лапки довільні – за бажанням), що потрапив до Верховної Ради попри обставини. “Попри”, оскільки його 49-й номер у списку – від початку – не мав шансів на проходження. Однак восени 2014-го “Народнй фронт” отримав небувалу народну підтримку, завівши до Верховної Ради понад вісім десятків депутатів. У тому числі – колишнього помічника Миколи Мартиненка Павла Пинзеника, який невдовзі очолив Регламентний комітет. Попри його, цього комітету, малозначущисть – як може видатися на пеший погляд – він має неабиякий вплив.

Коли мир гірший за війну

До речі, раптом і як за командою з одного центру в Україні з’явилося підозріло багато агітаторів за "мир", таких собі активістів антивоєнного руху. Проте чомусь їхня активність спрямована аж ніяк не на агресора, ніхто з цих "пацифістів" до РФ не апелює, а виключно до сторони, яка обороняється, до жертви агресії. Діячі штибу Вадима Рабіновича, Надії Савченко, Євгена Мураєва, Євгена Червоненка та подібні до них з усіх екранів таврують війну, з болем розповідають, як гинуть наші хлопці на фронті, як страждають їхні родини, як підла влада збагачується на тлі бойових дій, і стогнуть: "Треба закінчувати цю війну!". Однак активною стороною, що окупує частину українських земель і реально загрожує решті України, є Росія. Як Україна може закінчити бойові дії, які ведуть проти неї?

Яку політику щодо української культури в окупованому Криму провадить Росія

Перше, що зробили росіяни – скоротили години викладання української мови у школах Криму і перевели їх усіх на російську мову. Тобто українські філологи стали миттєво російськими. Навіть ті, хто пручався. Директори навчальних закладів переконали всіх, що мова Шевченка та Франка настільки схожа на мову Пушкіна та Лермонтова, що яка різниця, що саме викладати. Другим кроком було руйнування пам'ятників діячам української культури та перейменування шкіл. Так, наприклад, у гімназії Лесі Українки (Севастополь) пам'ятник Лесі зруйнували одразу ж, зайшовши до школи, причому по-дикунськи розбили вщент прикладами автоматів. Гімназія імені Степана Руданського (Ялта) вже не носить його імені. Ліквідували.

Без терміну давності: такі злочини безкарно не минають

Американські совєтологи кажуть, що цей злочин (вкупі з інтервенцією в Афганістан) значно пришвидшив як горбачовську “перебудову” зокрема, так і розвал СРСР у цілому. ... Рано чи пізно за це доводиться відповідати. І не лише “собою”, а цілими країнами, які тобі були вручені і за які маєш нести відповідальність.  Збитий малайзійський Boeing у небі над Україною, збитий російським “Буком” і російськими військовими, збитий путінською Росією, ще чекає на відплату та помсту. Такі злочини безкарно не минають. Терміну давності в них немає. І справа навіть не у формальних судах чи розслідуваннях. Так велять невблаганні та незворотні закони історії!

Українські музиканти виконали саундтрек до "Гри престолів" на бандурі та баяні. ВІДЕО

Український гурт B & B project представив свою кавер-версію саундтрека з культового серіалу Гра престолів. Відео виконання головної мелодії серіалу "Гра престолів – Main Title", написаної композитором Раміном Джаваді, учасники B & B project виклали на своєму каналі в YouTube. Цей кавер музиканти Тетяна Мазур і Сергій Шамрай записали на честь прем'єри сьомого сезону "Гри престолів"У своїх кліпах B & B Project популяризують не тільки українське народне звучання, а й неординарні місця нашої країни. Відео  з головною темою "Гри престолів" було зняте в одному із семи чудес України – Кам'янець-Подільській фортеці. "B&B Project" (Bandura & Bayan Project) – український колектив, кавер-гурт, основною метою якого є популяризація українських народних інструментів шляхом пошуку нового репертуару. 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини