MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 грудня 2018

1630 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 грудня

Ахіллесова п'ята російських загарбників

Психоз росіянців довкола Кримського мосту несподівано відкрив нам їхню ахіллесову п’яту. Адже дійсно, тепер кожне судно, що йде з українського порту, вганяє їх у жах легкістю можливого теракту. Вони *цуть кожного бердянського сейнера, що йде в Чорне море, бо досить і сейнера. Вони поводяться так, наче смерть їхнього Кощія не на дубі-в скрині-в зайці-в яйці, а те яйце зажате просто під одним із прольотів цього побудованого гоблінами мосту. Й одразу згадується, що дамбу до нього вони тишком-нишком почали будувати ще в 2003-го, й саме це призвело до Тузлинського конфлікту з Кучмою.

Ми повинні знати їх: хто загинув на війні цього листопада

Юрій Олійник, позивний "Полтава" – сапер, сержант 12-го окремого мотопіхотного батальйону "Київ" 72-ї ОМБр, ЗСУ. П'ять днів не дожив до свого 44 дня народження. Юрій був досвідченим бійцем та надійним побратимом. А позивний "Полтава" тому що сам родом із Полтавської області, хоча мешкав у Києві. Загинув 10 листопада в районі Світлодарської дуги, в зоні бойових дій, підірвавшись на встановленому ворогом фугасі.

Договір щодо РСМД: Росія зазнає нової поразки

Заяву російського МЗС, ніби "Росія неухильно дотримується положень договору, американській стороні це відомо", ніхто в НАТО серйозно не сприймає. Погрожувати ж американцям, як це робить Путін, тим, що ми теж вироблятимемо такі ракети, більш-менш безглуздо. Проблема не в тому, щоб виробляти ракети середньої та малої дальності, а в тому, де їх розмістити таким чином, аби вони діставали до життєво важливих центрів потенційного противника. Тут у Росії є тільки одна територія, де можна спробувати розмістити РСМД.

Чому стан не буває військовим

Запитання від редакції: як правильно – воєнний чи військовий стан? Із цих двох прикметників військовий – це пов'язаний із військом: військова службавійськовий квитоквійськовий обов'язок. А воєнний – пов'язаний із війною: воєнні рокивоєнні діївоєнні злочини. Отже, і воєнний станНадАння – основний наголос на другому складі, бо походить від дієслова надати, як завдання від завдати. Наголос на третьому складі – наданнЯ – з'явився, мабуть, під упливом подАння – поданнЯвіддАння – віданнЯ й подібне.

Наші інші: ми – це також і вони

Втім, національностей в Україні набереться півтори сотні, тож зрозуміло, що чотирнадцять історій "Наших Інших" – цікава, та все ж далеко не повна картина української мультикультурності. На мій погляд, гостро бракує книжці історії про найбільшу нацменшину України – мільйони росіян, що здавна живуть у нашій країні. Кількість росіян в Україні, їхній вплив, сусідство нашої держави з Росією і спазми так званого "руского міра"(російської культури й ментальності) не перше століття ставлять під сумнів саме існування України, української ідентичності.

Як росіяни реагуватимуть на повернення Криму

Радісний плач на мітингу в Москві зіллється в загальному хорі з радісним плачем у вільному українському Севастополі. Як добре! Як правильно! Із круглими від подиву очима ходитимуть на цьому мітингу національного єднання тільки іноземні журналісти, які намагатимуться зрозуміти, від чого це раптом така радість. Але почують у відповідь повсякчасне: "Зате в нас дружба з улюбленою Україною", "Зате в нас – інвестиції", "Ви – провокатор", "Росія – щедра душа". І найголовніше – "Крим – не наш!". Адже так сказали по телевізору.

На Тернопільщині водій маршрутки відвіз пасажира з інсультом у лікарню і віддав на його лікування усі свої гроші. ВІДЕО

Що з пасажиром щось не так – розгледів водій маршрутки. Людям, які почали заходити в маршрутку, оголосив про скасований рейс. Маршрутка, яка стала каретою "швидкої", домчала до реанімаційного відділення за три хвилини. Завдяки миттєвій доправці медики не втратили "золотий" час порятунку таких хворих – пенсіонер переніс інсульт без ускладнень. Олександр Іваськевич працює водієм на цьому маршруті чотири роки, до того 15 років від'їздив шофером автобуса у Москві, але з початком російської агресії покинув заробітчанство і повернувся у рідний Кременець.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини