MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 березня 2020

462 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 березня

В Україні – перша смерть від коронавірусу

У Радомишлі померла 71-річна жінка, у якої напередодні підтвердили коронавірус. Уранці 13 березня стан хворої погіршився і став важким. Її перевели на штучну вентиляцію легенів, через кілька годин жінка померла. За інформацією, близькі родичі, з якими вона проживала, та особи, з якими вона контактувала, знаходяться під наглядом лікарів. МОЗ України зазначає, померла жінка знаходилася в групі ризику – старше покоління людей найбільш вразливе до інфікування коронавірусом COVID-19 з летальними наслідками.

Безсмертний: Прагнучи кремлівських оплесків, Зеленський здає національні інтереси. ВІДЕО

Експредставник України у Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний вважає, що Володимир Зеленський став на шлях катастрофи. "Підписані в Мінську документи роблять ворога Путіна – миротворцем, а жертву – Україну – відповідальною економічно, політично, юридично за війну на Донбасі", – наголосив політик. "Президент Зеленський, прагнучи аплодисментів Кремля, здає національні інтереси, – наголосив Безсмертний. – Він сьогодні запустив механізм власної катастрофи!"

В'ятрович вимагає покарати Єрмака й Кучму за державну зраду. ДОКУМЕНТ

"Такі дії громадян України Кучми та Єрмака суперечать Конституції й законам України і свідчать про підтримку ними дій держави-агресора, спрямованих на зняття з Росії відповідальності за агресію та окупації українських територій, трактування цієї агресії та окупації як "внутрішнього конфлікту", а представників маріонеткових російських окупаційних органів як буцімто представників окремих районів Донецької і Луганської областей”, – йдеться у зверненні.

ЮА, який змінив UA: нам усім пощастило, що українська література має такого патріарха

Сьогодні, коли з нагоди ювілею маємо змогу озирнутися назад і до певної міри оцінити творчі здобутки письменника, видається доречним ствердити, що Андрухович у сучасній українській літературі посідає виняткове місце, трохи більше й важливіше за першу сходинку. Адже це не просто популярний письменник чи голос свого покоління – Андрухович кардинальним чином змінив українську літературу, а відтак і саму Україну.

Забужко: Вітаю, українці, ми тепер всі будемо піддані Кремля за мовною ознакою

Вітаю, українці, ми тепер усі будемо, за їхнім законом, піддані Кремля за мовною ознакою. А горді заяви, що, мовляв, "Путин не отнимет у меня родной язык", тепер можете складати дружині під ковдрою – бо от якраз і "отнимет", уже прямо 22 квітня цілком "конституційно" візьме й "отнимет", і вас не спитає, – і що ви йому зробите?.. Напишете слізного листа, що "не хочете поднимать Нечерноземье"?.. Чому 22 квітня – теж зрозуміло: "символічний ювілей".

Меморандум Козака для України починає набирати конкретних обрисів

Це вже є серйозне тестування ґрунту, наскільки українське суспільство готове проковтнути переоформлення Росії з агресорки на посередницю. Ризикнемо припустити, що наступним кроком буде схиляння Києва саме до прямих переговорів між українським президентом і ватажками російських окупантів і колаборантів ОРДЛО. Тому що предметів для "консультацій" більшатиме, "консультаційна рада" не справлятиметься з поставленими завданнями...

Блог Пономарева: слово "панство" – це тільки про чоловіків?

Максим Сорочан запитує, яке зі звертань панство, панове стосується чоловічої частини аудиторії, а яке – змішаної. Чи нормативне звертання до жінок і чоловіків пані й панове? Звертання панство, пані й панове стосується змішаної авдиторії, панове – лише чоловічої. Читач Леонід повідомляє. Останнім часом дуже модним стало слово локація, яким називають місце розташування. Чим можна його замінити? Не дуже обізнані з українською мовою працівники засобів масової інформації надуживають цим словом. Замість нього потрібно вживати місце, місцина.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини