MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 червня 2018

1331 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 червня

Просте пояснення жорсткої позиції МВФ щодо Антикорупційного суду

Якщо відповідний закон не буде проголосовано у прийнятному для МВФ варіанті, ми не отримаємо транш. Якщо ми не отримаємо транш, не зможемо залучити на фінансових ринках кошти для покриття боргових виплат. Відповідно, їх або доведеться покривати за рахунок бюджетного ресурсу – а це означає дуже жорсткий секвестр видатків, – або ми отримаємо дефолт та економічний колапс. У середньо- ж та довгостроковій перспективі, без заміни корупції як "двигуна економічних відносин" на нормальне підприємництво, в України немає жодних шансів. Це дуже добре розуміють в МВФ – і саме тому жодних поступок у цьому питанні з боку Фонду не буде.

The Times: Романові Абрамовичу не дозволять регулярно відвідувати Велику Британію із робочими візитами

По прибуттю в будь-якої аеропорт Сполученого Королівства чиновники вивчать історію поїздок Абрамовича і, якщо дійдуть висновку, що він повернувся дуже швидко, його затримають і повернуть в пункт відправлення, причому право на апеляцію він отримає тільки після виїзду зі країни. Хоча такі рішення зазвичай приймаються на розсуд окремих посадових осіб, будь-яку справу, пов'язану з Абрамовичем, радше за все буде передано старшому співробітникові міграційної служби, з огляду на високий статус фігуранта. Правила для бізнес-візитерів складали для того, щоб заможні фізичні особи могли в'їжджати до Британії для укладення одиничних угод; ця функція геть не схожа на спосіб життя Абрамовича після придбання "Челсі".

За і проти боротьби із фейками

У країнах світу періодично піднімається тема про заборони та встановлення відповідальності за наклепи, фейки й інші факти неетичного поводження у ЗМІ й соціальних мережах. Дискусії мають право на існування. Водночас західне суспільство дуже чутливе до будь-яких обмежень, тому особливих перспектив практичної реалізації певних заборон і встановлення відповідальності не передбачається. Чим не привід замислитися нам? Протягом минулого року в Україні зафіксовано 281 порушення свободи слова. Невже ми після цього під прикриттям боротьби з фейками хочемо ще більше посилити тиск на ЗМІ?

Політика умиротворення агресора може мати фатальні для всієї Європи наслідки – нардепка

Політика умиротворення агресора щодо Путіна може мати фатальні для всієї Європи наслідки, якщо західні країни не здатні засвоїти навіть найголовніші уроки історії. Україна всіма засобами добиватиметься звільнення політв'язнів із кремлівських катівень. Але наші європейські партнери дуже б допомогли цьому звільненню й узагалі припиненню російської агресії, якби замість двозначних жестів у бік Москви чітко змусили б Росію повернутися в рамки міжнародного права. Всі можливості для цього є, головне – політична воля й неприйнятність торгівлі базовими цінностями вільного світу.

Екологія стала улюбленою темою українських політиканів та маніпуляторів – політолог

Наприклад, на 5 червня ще в одному ключовому для України місті – Маріуполі, запланований так званий "екологічний флешмоб". Тут треба підкреслити, що питання екології в Маріуполі було і продовжує залишатися надзвичайно гострим, що не дивно для промислового центру. Водночас, не можна сказати, що позитивних зрушень в екологічній ситуації в місті не спостерігається. Тож чому "екологічне питання" піднімається саме зараз? І що організатори мітингів/флешмобів хочуть і можуть запропонувати мешканцям міста? Тим паче, що за наявною у ЗМІ інформацією, місцеві екологічні активісти від будь-яких подібних акцій самоусунулися.

На Чернігівщині застрелився відомий український кінорежисер

У 2003 році Леонід Кантер заснував кіностудію "Лізард філмс", яка зняла близько 50 коротометражних, кілька повнометражних і документальних стрічок. Серед найвідоміших кіноробіт режисера – фільм "Добровольці божої чоти" (про добровольців) та (у співавторстві) "Міф" – про бійця АТО, оперного співака Василя Сліпака. 2007 року Леонід Кантер оселився на хуторі Обирок у Чернігівській області та перетворив його на мистецький хутір – творче поселення, де збирав друзів з усього світу, організовував фестивалі, мистецькі заходи, творчі школи та народні свята. Серед найвідоміших – фестиваль "ХЛІБ своїми руками" та перший афро-етнічний фестиваль "Мама Африка".

У пошуках свого місця: від меншовартості до месіанізму

Комплекс меншовартості нації може переходити в комплекс зверхності (у Росії в минулому й тепер технологічну та соціально-політичну відсталість виправдовують нібито "високою духовністю", якої позбавлений "цинічний Захід"), зарозумілості й навпаки. Коли нація відчуває в собі ідею історичного покликання, вищої санкції, поштовх до "порятунку" та "вдосконалення" інших народів на підставі власної уявної "бездоганності", народжується феномен культурного месіанізму. Проте він дуже рідко не буває водночас месіанізмом політичним і використовується з політичною метою. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини