MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 серпня 2018

938 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 серпня

Захистити демократію: авторитаризм завдає удару у відповідь

Всупереч такому масивному відродженню авторитаризму дух демократичного пробудження залишається живим в усьому світі. В Ірані дедалі більше людей виходить на демонстрації проти жалюгідних умов життя за тоталітарного ісламістського режиму, і посилення репресій більше не може стримати їх від протестів. Останнім часом проти корумпованого уряду відбуваються масові демонстрації й в Іраку. Останні кілька років країна була розірвана кривавим сектантським конфліктом між сунітами та шиїтами, але в сучасному протестному русі це більше не відіграє жодної ролі. У ньому іракські громадяни разом борються за гідне життя та верховенство права.

Як адвокат Медведчук захищав своїх підзахисних

Юрій Литвин, поет, член Гельсінкської групи – ще один підзахисний Медведчука. Він теж, як і Стус, отримав 10 років таборів і п'ять років заслання за повного "непротивления" приставленого адвоката. Литвин загинув у таборі 4 вересня 1984 року (рівно за рік до смерті Стуса), але встиг залишити нам послання: "Пасивність мого адвоката Медведчука в захисті обумовлена не його професійним профанством, а тими вказівками, які він одержав згори, і підлеглістю: він не сміє розкривати механізму вчиненої проти мене провокації. Адвокатська участь у таких справах зведена нанівець – це ще одне свідчення відсутності в СРСР інституту адвокатури при розгляді політичних справ, де садять людей "інакодумаючих".

Блогерка: Якщо ми не боротимемося – Україна потоне в болоті провокацій

Випадок зі звільненням лікарки Ганни Губарєвої в Інституті раку й наступне поновленням її на роботі. Нагадаю, Губарєву було звільнено за те, що вона заявила бійцеві АТО, хворому на рак, що він не матиме пільг, бо убивав "братський народ". Її звільнили, бо втрутилася Уляна Супрун, а потім знову поновили ще й увели до якоїсь комісії з етики – отак! Довелося Супрун втручатися знову! А чому? Як це можливо? Бо більшості колективу Інституту раку пофіг, хто в них працює і вирішує їхню долю. Війна йде не тільки на фронті, вона йде й у тилу. Давати відсіч ворогу – оць наш принцип.

У Меджибожі міг би бути історичний комплекс світового рівня. ФОТО

Наскільки замок вражає ззовні, настільки ж він розчаровує зсередини. За головною брамою відвідувачів зустрічає брудне подвір'я, де хаотично нагромаджені будівельні матеріали, мангали, біотуалети, церковка й зашарпана вивіска місцевого музею. Сподіваюся, зараз відбувається реконструкція комплексу й незабаром тут стане краще. Але таблички з інформацією про це знайти не вдалося. Екскурсій ніхто не пропонує, піднятися на замкові мури не можна, всі башти, крім однієї, закриті для відвідувачів. Сувеніри є – але краще б їх не було, видається так, що хтось відверто знущається зі старої фортеці. Але якщо ви підніметеся на самий верх єдиної доступної башти, то зможете насолодитися фантастичним краєвидом на всі сторони – це справді вражає.

Журналіст: Українську історію заборонять через суд

От-от з`являться правонаступники Косіора, Кагановича, Петровського, Судоплатова, які вимагатимуть врахувати їхню думку під час написання сценаріїв і п`єс, а може й художньо-історичних книг про репресії, Голодомор, політичні вбивства, війну з УПА. Або ж адвокати Януковича зажадають заборонити ті сторінки історії Майдану, де згадується їхній клієнт. І не треба буде жодного вторгнення: справжню історію України просто заборонять судом – за законами Портнова-Медведчука.

Простий рецепт, як не дозволити сидінню вбивати нас

Рецепт дуже простий – фізична активність. Яка саме і в якій кількості – вже визначили науковці. Від 60 до 75 хвилин помірної фізичної активності, таких як ходьба, катання на велосипеді або гра в теніс, нівелюють смертельні ризики навіть від тривалого сидіння – близько восьми годин. Чим інтенсивніша активність, тим менше часу потрібно, щоб побороти негативні наслідки. Наприклад, енергійніші заняття, як швидкий біг, футбол, катання на горбистій місцевості чи спінінґ, мають позитивний ефект від приблизно 25 хвилин заняття. Знову-таки навіть якщо ви весь день просиділи за столом.

Загибель і воскресіння: символічна доля Михайлівського Золотоверхого. ФОТО

Рішення про знищення Михайлівського золотоверхого приймалося на рівні ЦК КП(б)У. Більшість функціонерів, що вчинили цей злочин – Постишев, Балицький, Затонський – незабаром були замордовані своїми ж кремлівськими господарями. Потворний урядовий центр так і не збудували. Через незадовільний вигляд єдиної зведеної споруди (будівля нинішнього Міністерства закордонних справ) будівництво зупинили. Руїни Михайлівського Золотоверхого простояли до кінця ХХ століття. До 2000-річчя Різдва Христового храм було відновлено в барокових формах ХVІІІ ст. Під час подій Євромайдану 2013-2014 рр. у Михайлівському соборі знайшли притулок активісти Майдану, там влаштували польовий шпиталь, пізніше при монастирі діяв пункт допомоги переселенцям зі сходу.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини