MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 серпня 2018

1578 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 серпня

Яку обіцянку дав Макронові Путін щодо Сенцова

Йому потрібно демонструвати, що він продовжує бути партнером для західних колег. Потрібно обговорювати поточні проблеми – скажімо, ситуацію в Сирії. Заради цього він готовий терпіти запитання про Сенцова й навіть пообіцяти проінформувати про стан здоров’я в’язня. Не більше того. Саме тому питання про те, коли Путін звільнить Сенцова, залишається риторичним. Російський президент не збирається нікого звільняти, якщо тільки не бачить у цьому політичної вигоди й можливості дестабілізації ворога. Я переконаний, тільки в цих простих категоріях він і мислить – а зовсім не в категоріях життя, смерті й честі.

"Феномен Медведчука" на прикладі скандалу зі стрічкою про Стуса

Треба не критикувати, а дякувати "адміністрації Медведчука" за той дзвінок. Це був великий внесок у популяризацію Стуса й українського кінематографа. Крім того, маємо ще одне підтвердження "феномену Медведчука": у людини є все – розум, гроші, дружина-зірка й кум на прізвище Путін – але все, за що він береться, завершується рівно протилежним результатом. Обіцяв, що Ющенко не стане президентом, а той став. Замутив опозиційний блок "Не так!", але той набрав аж 1,1% голосів і до Верховної Ради не потрапив. Розгорнув махиню "Українського вибору", щоб Україна відмовилася від асоціації з ЄС і розвернулася до Росії, а вона не відмовилася й не розвернулася.

Економіка мститься Путінові й Ердогану, але найгірше буде не їм – журналіст

Це потрібно пам'ятати українським політикам, які зараз входять у передвиборну боротьбу. Найпростіше потурати бажанням електорату жити краще якомога швидше. Найпростіше замінити реальні дії з оздоровлення економіки патріотичними або антикорупційними гаслами, та ще й пообіцяти, що від здійснення цих гасел настане рай на землі. Виборець проголосує, а економіка – помститься. І це означатиме навіть не швидкий кінець кар'єри популістів – вони можуть втриматися, як утримують владу Ердоган або Путін. Це означатиме тільки те, що виборці цих популістів, їхні діти й онуки будуть приречені на вічну бідність, злидні й обман.

Часи цілком залежних від суспільства індивідуалістів

Ми індивідуалісти, так. Але тільки у мріях своїх, солодких мріях. Бо ніколи ще в історії людства ми так не залежали від "суспільства". Коли нам хочеться пити, до нас приходить суспільство і протягує нам пляшку з водою, яку воно створило для нас. Коли нам хочеться прийняти душ, воно пускає воду по наших трубах і щось кричить голосом п'яного сантехніка. Коли нам хочеться розваг, на нас чекає суспільство в ролі відданих працівників нічних клубів і караоке-барів. Коли ми хворіємо, одужуємо, одружуємо(сь), розлучаємося, дивимося футбол, спимо, прокидаємося – скрізь поруч стоїть Суспільство. І дивиться. І мовчить.

Письменник: "Брама" – справжнє якісне кіно

Чого тут тільки немає: інопланетяни, радіація, продажний міліціонер, мажори нових часів, які їздять у Зону відчуження на п’яні сафарі й дебоші, русалки, мавки, сили природи, чудовища, соми, що світяться у воді, важка, часом навіть неприємна антиестетика постапокаліпсису, українські дев'яності у всій їхній бридкості й турбулентності. І магічна, трансцендентна поліська баба Пріся, що уособлює сам український народ, його глибинні язичницькі архетипи й непросте сучасне життя. Нам треба звикати до того, що українське кіно може і має бути різноманітним – жанрово й настроєво. "Брама" – достойний фільм, який варто дивитися не тільки тому, що він український.

Атака м'якою силою: як Росія скористається Сіґалом

Вміння Кремля залучати на свій бік підстаркуватих знаменитостей менш важливе, ніж те, як росіяни використовують ці козирі. Зв’язки росіян з іноземними правими угрупованнями тягнуться ще з 1990-х (запитайте в естонців, латвійців і литовців). Диверсійний вплив вони поширюють через банди байкерів, через активістів, що борються зі злочинністю, через любителів пейнтболу, через захисників права на зброю та через школи бойових мистецтв. У цьому світі Сіґал може бути неабияк корисним. От уявіть: у США проводиться змагання, спонсори – росіяни, а майстер айкідо судить чи вручає нагороди.

Мешканці Землі спостерігали наймасштабніший зорепад року. ФОТОРЕПОРТАЖ

У ніч проти понеділка, 13 серпня, земляни могли спостерігати пік наймасштабнішого зорепаду року – метеорного потоку Персеїд. Щільність потоку становила 60-70 метеорів на годину, можна було побачити слабкі смуги та яскраві вогненні кулі щохвилини. Варто зазначити, що такий зорепад утворюється в результаті проходження Землі через шлейф пилових частинок, випущених кометою Свіфта-Туттля. Найдрібніші з часток згорають в земній атмосфері, утворюючи "зоряний дощ". Його інтенсивність поступово зростає, досягає піку, а потім падає. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини