MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 жовтня 2018

2459 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 жовтня

Депутат із БПП спокійно заступається за Фірташа

Барна може скільки завгодно вчиняти бійки та скандали – до такого в нас давно вже звикли, й узагалі мати людину з обмеженими можливостями у фракції давно стало правилом доброго тону для всіх політичних сил. Але коли член правлячої фракції заступається за олігарха, який був за погодженням із Путіним і Могилевичем посаджений на газову трубу та на цьому заробив із нічого мільярдні статки, це наводить на недобрі підозри. Чим це відрізняється від позиції якогось Медведчука?

Що віщує світові перемога "бразильського Трампа"

Зміни відбудуться й у світовій політиці як такій – Бразилія грає в ній аж ніяк не останню роль. Більш того, саме Бразилію в Москві бачили як найважливішого гравця в моделі багатополярного світу, країни якого повинні протистояти Сполученим Штатам. Не випадково в неформальному союзі БРІКС – Бразилія, Росія, Індія, Китай, ПАР – тільки одна країна з Латинської Америки. І виникає дуже важливе питання – чи залишиться вона там? А якщо залишиться, чи не буде її президент полемізувати з лідерами Росії та Китаю?

Церковний карго-культ нашої політичної еліти

Що відбувається? Ми будуємо державу героїв ікони й кадила? Насправді я нічого не маю проти набожності та свободи віросповідання, але єдина свобода, яку бачу в наведених вище прикладах, – це підміна змісту формою. Коли нам бракує першого, ми звертаємося до другого. Це культивують і згодом часто використовують не на нашу користь. Погодьтеся, якщо у випадковий набір слів вставити "Бог" і "правда", то можна отримати пафосні лозунги для будь-якої партії. Вони все зрозуміли, "схавали фішку", так би мовити.

Доказова медицина проти мракобісся: поле бою – в наших головах

Вилікувати лікаря від побутового мракобісся – півбіди. Набагато масштабніше завдання – відучити від нього пацієнта. Так, вакцини працюють, ні, грип не атакує із прочиненого вікна в маршрутці, усі таблетки, які обіцяють "вилікувати застуду", не лікують її, а щонайбільше полегшують симптоми. Як показало дослідження USAID "(Без)коштовна медицина", майже 69% хворих в Україні займається самолікуванням. За даними МОЗ, понад 50% спожитих ліків не має доведеної ефективності, а з десяти найпопулярніших препаратів у 2017 році лікарськими засобами були тільки три.

П'ять проблем, що стоять на заваді нашій конкурентоспроможності

Під конкурентоспроможністю країни розуміється здатність її економіки завойовувати, утримувати й розширювати певні сегменти на світових ринках, брати участь у міжнародній торгівлі, виробляючи продукцію, що відповідає світовим зразкам, й отримувати від цього прибуток, який реінвестуватиметься в економічний розвиток. Яка головна умова конкурентоспроможності економіки України? Така, як і для будь-якої країни або компанії. Просто й коротко її описав Майкл Портер – створювати цінності для цільової групи споживачів, яка обов’язково захоче їх придбати.

"Томас" узяв за живе: антиукраїнська проповідь сепаратиста з УПЦ МП в Ужгороді. ВІДЕО

Це чистої води антиукраїнська пропаганда, спрямована на розпалювання ворожнечі й конфліктів в українському суспільстві. "Томас" Сидора взяв за живе, й він не шкодує образ і слів ненависті до громадян України. До речі, місяць тому я був на фестивалі в польському місті Горлицях, і там мені сказали, що нещодавно їх відвідував Сидор і знову втирав, що закарпатці – це окремий народ і таке інше. Чому людина, засуджена за сепаратизм, без проблем їздить закордон і ширить антиукраїнську пропаганду? Це не кажучи вже про те, що він " несе" у своїх проповідях в Ужгороді.

Trick-or-treat: чому українці так радо святкують Геловін

Містичний, жахливий, відьомський, страшний – такі слова зазвичай оточують Геловін. Дехто й далі відхрещується від нього й вважає, що це свято не має нічого спільного з нашими традиціями. А тим часом в Україні все частіше можна зустріти дітей, які 31 жовтня, убравшись у костюми, ходять від квартири до квартири й ставлять ультиматум: "Цукерки або смерть". Для них Геловін уже цілком органічний. Але ж що насправді криє в собі це свято? В університетські часи в моєї групи була фішка ігнорувати Геловін як тільки можна.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини