MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 грудня 2018

5458 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 грудня

Про що брехатиме Сурков на сьогоднішній зустрічі в нормандському форматі

Україна буцімто сама руйнує правовий простір двосторонніх домовленостей, а Росії залишається хіба що скрушно розводити руками й дивуватися київським "провокаторам". Але ця логіка брехлива за самою своєю суттю. Це приблизно як вічні російські докази того, що вступ України до НАТО загрожує інтересам національної безпеки Росії, а сама "миролюбна" Росія нікому не загрожує, а тільки дивується агресивності НАТО й політиці розширення альянсу. Але Росія напала на Україну, окупувала Крим і розв'язала війну на Донбасі саме тоді, коли Україна була позаблоковою державою.

Поновлення Насірова – промовисте свідчення провалу судової реформи

Це зробив Окружний адмінсуд м. Києва – суд, який був створений портновсько-ківалівською системою спеціально для того, щоб приймати політично заангажовані рішення. Суд, у якому жодного суддю не звільнено попри те, що ці судді забороняли Майдан і зобов'язували беркутівців його розігнати, а потім отримували за це з наших грошей квартири. Суд, якого навіть ця, перепрошую, реформа жодним чином не торкнулася – ні в плані реорганізації, ні в плані кадрового оновлення. Бо це так зручно – мати суддів, які у важливих питаннях щодо команди зроблять будь-що.

Несподівана перешкода для масового вжитку української мови

Масове незастосування української мови там, де цього потребує закон – це наслідки не так колоніального минулого, як нашої загалом схильності нехтувати будь-якими правилами, хоч би чого вони торкалися. Якщо умовний бізнесмен має в носі податкову й Кодекс законів про працю, – а це, на жаль, масове явище в Україні, – з якого переляку йому шанувати мовне законодавство? Як каже Держспоживслужба, через іноземну мову обслуговування 2017-гоу було виписано аж 51 штраф на загальну суму 8,5 тис. грн. Які ще коментарі потрібні?

Заарештований у Криму адвокат Еміль Курбедінов вийшов на свободу. ВІДЕО

Зустрічати адвоката під будівлею ізолятора тимчасового тримання приїхали люди з усіх куточків окупованого Росією Криму. 7 грудня підконтрольний Кремлю "суд" у Сімферополі арештував кримського адвоката Еміля Курбедінова на 5 діб за статтею 20.3 КоАП Росії (пропаганда або публічна демонстрація атрибутики або символіки екстремістських організацій) за пост в соцмережі Facebook 2013 року. Курбедінов заявляє, що його затримання відбувалося "з абсурдних підстав", і він не визнає звинувачень в екстремізмі.

Російський бізнес в Україні: варіанти вирішення проблеми

Такий гібридний стан і війни, й миру, триває й досі. Бо чим далі, тим очевиднішим є наявний конфлікт між воєнним станом і торгівлею та комерційними зв'язками із країною-агресоркою. Остання історія зі спробою блокування ТРЦ "Океан Плаза" свідчить, що питання потрібно вирішувати. Бажано – без розбитих вітрин і спалених приміщень. Це той випадок, коли нинішні події в Парижі – не приклад для відтворення чогось подібного у Києві. Крім того, картинка з розтрощеними магазинами та спаленими машинами є частиною демонстраційного відеоряду російської пропагандистської індустрії.

Фіаско приреченого на перемогу Солженіцина

Сьогодні минає 100 років від дня народження одного з найвизначніших pociйcьких імперців, відомого aнтиceмiтa, одного з найсамозакоханіших громадських діячів СРСР–РФ, здібного (а ще більше плідного) письменника, чий "Архіпелаг ГУЛАГ" свого часу таки продер завісу мовчання над моторошними, нелюдськими, бузувірськими злoчинaми pociйcькo-радянського комунізму. Йому не поталанило: він дожив до здійснення своєї мрії – повалення комунізму. Соженіцин із усією його печерною архаїкою залишився в далекому минулому ще за життя.

Новий соціальний ролик про українських військових розчулює до сліз. ВІДЕО

Такою є реальність сучасної України. Вони запевняють, що в них тихо й не стріляють, кажуть, що перебувають у десятках кілометрів від війни. А ми, переборюючи хвилювання, примушуємо себе в це вірити. Бойові дії на сході тривають уже п’ятий рік поспіль. Тисячі загиблих, сотні тисяч розділених родин, зруйновані домівки та долі. Але в більшій частині України – мир і буденне життя. Діти ходять до школи, дорослі – на роботу, закохані одружуються, в кафе п’ють каву. Наше спокійне життя – це заслуга українських військових, які стримують ворога на Донбасі. 

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини