MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 грудня 2018

4276 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 грудня

Зоря: У роботі Собору братимуть участь архієреї, клірики, монахи та миряни

Наявність пропозицій із боку Київського патріархату до регламенту Собору чи процедури обрання предстоятеля не означає, що в підсумку не буде узгоджене спільне бачення. Як учасники Собору ми з очевидністю маємо право вносити свої пропозиції, аргументувати й підтримувати їх. У Київському патріархаті конструктивно налаштовані перед Собором узгодити з його головою, представником Вселенського патріарха митрополитом Еммануїлом, та з усіма іншими сторонами всі необхідні питання, щоби Собор відбувся успішно.

П'ять складників паризьких заворушень і п'ять порад для українців

Як у голові в людей поєднуються збільшення соціальних витрат і зменшення податків? Нормально поєднується, подивіться на типових українських виборців, які дослухаються до типових українських політиків. А може, це цілковито "рука Москви", інспірована спецслужбами тієї держави, яка давно й наполегливо працює над знищенням вільного Заходу, втручаючись у кожні вибори й референдуми та роз’ятрюючи всі соціальні рани, від Чикаго до Барселони, від Лондона до Одеси? Як кожне масове соціальне явище, паризький протест має декілька складників. Виокремимо їх.

Макаров: Воєнний стан мало оголосити, його треба впровадити в мізки

"Кремлівськими консервами" періодично також називають президента, прем’єра, окремих міністрів, більшість депутатів, журналістів, активістів, волонтерів. Ціна такому викриттю мінімальна, адже коли звинувачують усіх, виокремити штатного ворога шансів немає. Водночас усілякі легальні центри запоребрикового впливу включно з потужними медіаресурсами, щодо джерел фінансування і тим паче мети діяльності яких особливих сумнівів немає, почуваються в Україні досить вільно й навіть комфортно.

СБУ випустила буклети з доказами провокацій спецслужб Росії та Московського патріархату. ФОТО

Цілеспрямовані інспірації російськими спецслужбами міжконфесійних конфліктів в Україні в поєднанні з провокаціями прямої терористичної дії можуть стати приводом для відкритого воєнного вторгнення збройних сил Росії в Україну. Про це заявив голова Служби безпеки України Василь Грицак, анонсуючи перший випуск спеціальних інформаційних буклетів від СБУ. "Перші два випуски присвячені терористичній діяльності спецслужб РФ в Україні та використанню Росією в гібридній війні релігійних структур Московського патріархату", – йдеться у повідомленні.

Штучний інтелект як нова електрика

Європі в цілому й України зокрема потрібно терміново визначатися, яку роль ми плануємо грати у прийдешньому світі AI. Особливо враховуючи драконівські закони ЄС щодо захисту приватних даних і поки що слабкий інтерес України до теми AI. Різні дослідження радикально по-різному оцінюють кількість робочих місць, які будуть автоматизовані завдяки AI. Важливо розуміти, що кількість робочих місць не зменшиться – просто робота буде зовсім іншою. Творчість, емпатія, стратегія – головні людські вартості, які це покоління AI точно не зможе відтворити.

Виклик для переможців: що загрожує змінам у Вірменії

Головна проблема – криза Нагірного Карабаху, населеній вірменами колишній автономії Азербайджану. Саме зосередженість Вірменії на карабаській проблемі – головна причина її тотальної залежності від Росії, конфлікту з сусідами, економічної деградації. Але виборча кампанія будувалася навколо інших тем – корупції, відсутності демократії, бідності. І, звичайно, опоненти традиційно звинувачували одне одного в готовності "здати" Карабах. При цьому ніхто не говорив про те, що залежність від Росії це і є залежність від корупції, відсутності демократії та бідності.

Був цілковито відданий українству. Минуло 155 років від дня народження Бориса Грінченка

Грінченкові твори багато й часто критикували, зокрема Франко чи Леся Українка. Пізніше, після особистого знайомства, зачарований Франко писатиме про Грінченка як "талановитого поета і повістяра". Грінченко не пережив смерть єдиної дочки та її маленького сина. Помер на 47-ому році життя (як Шевченко і Василь Стус). У Києві, в день похорону, був зупинений рух трамваїв, лунали перші культові промови… Короткий час після смерті Грінченкові портрети, уквітчані рушниками, висіли у просвітянських закладах поруч з портретами Шевченка.

Борис Грінченко. Малюнок Марисі Рудської

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини