MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 січня 2019

3313 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 січня

Інтернаціонал ідіотів: як Росія розпалює ворожнечу на Закарпатті

"Кровожерливі бандерівці" виявилися недостатньо кровожерливими, тому всі злочини довелося здійснювати за них провокаторам із інших країн. Навіщо було наймати саме поляків – незрозуміло. Виконавців можна було знайти в Україні, й тоді встановити замовника було б складніше, а резонанс був би куди меншим. Але Росія, мабуть, давно поставила собі за мету зібрати інтернаціонал ідіотів за кордоном, тому організацію провокації в Україні доручили громадянам Євросоюзу. І тепер розгортається грандіозний скандал.

Білорусь довела: розмова про компроміс із РФ – чудовий тест на провокатора чи дурня

Білорусь – це приклад того, що у відносинах із Росією для сусідів не буває "точки компромісу". Що будь-які поступки Москва сприйматиме як "самі собою зрозумілі", а будь-який рівень інтеграції – як проміжний. І якщо Білорусь другого квітня відзначає "День єднання народів Білорусі та Росії" – що заважає Москві сприймати це свято буквально? Проблема України не в тому, що Київ не хоче домовлятися. Проблема в тому, що для Москви "розумний компроміс" – це капітуляція.

Чому демократія працює не дуже. І як це можна виправити

Зараз демократія – в системній кризі. І цю системну кризу ефективно використовують авторитарні режими – як то відома нам усім людина-причинне-місце. Ми бачимо, що навіть у найблагополучніших із західних країн порядок денний захоплюють популісти. Що ж трапилось? Трапилось (чесно, спершу написав як «трампилось», і одруківка сподобалася настільки, що от про неї згадую) загальне падіння політичного дискурсу. І за це маємо дякувати Інтернету, що повторив успіх Ґутенберґа.

Головний урок "Брекзиту" для України

Якщо сьогодні голосування в британському парламенті відкриє процес збереження членства країни в Євросоюзі, це переконає нас, що ніякий референдум не може змінити об'єктивні політичні й історичні закони, що будь-яка країна зобов'язана прораховувати ризики та наслідки, а не думати гаслами. Якщо ж, навпаки, голосування прискорить вихід Великої Британії з ЄС, ми вчитимемося на його наслідках – політичній кризі, економічних проблемах і збройному протистоянні в Ольстері.

Нова невдала спроба демократів у боротьбі за Трампів імпічмент

Демократи у зв’язку з "російським слідом" припасли для Трампа нове обвинувачення. Буцімто президент США приховав від своєї адміністрації важливі подробиці своїх перемовин із Путіним. Як стверджує газета Washington Post, Дональд Трамп ужив усіх заходів задля того, аби подробиці його розмови з російським лідером Володимиром Путіним 2017 року в Гамбурзі не стали надбанням гласності, а для цього він приховав їх навіть від членів своєї адміністрації.

Рецепт припинення російсько-української війни від Зеленського

"Та надо говорить [з Путіним, РФ], всё очень просто: "Что вы хотите? Чего вы к нам пришли?". Написали пункты. "Шо надо, ребята?" Потом бы я взял эти пункты, мир-то надо на наших условиях. Потом сказал: "А вот наши пункты". Где-то посередине бы сошлись ["Крим – частина України" і "Крым – субъект РФ" – де тут може бути середина?]. Люди, вот смотрите, я с ним [Путіним] говорил, вот список. А вот наш список. А вот они идут на это. А дальше, люди, я считаю, что надо так. Но, как и выбор президента, всё решение на вас. Вот вам референдум".

Вбивство мера Гданська. Польща зайшла у глухий кут

У польській історії вже була абсолютно подібна історія – вбивство першого президента Польщі Габріеля Нарутовіча. Коли вбивцю розстріляли, його труну на цвинтар проводжала десятитисячна юрба. Вони вважали вбивцю польського президента Героєм. Польське суспільство і тоді, і зараз є розділене світоглядно. І вчора цей розділ перейшов дуже небезпечну точку. Польща і тоді, і зараз демонструє нездатність свого суспільства до пошуку win-win розв’язань. Польське суспільство досі грає в категоріях гри з негативною сумою.

Гданськ вшановує пам'ять Павла Адамовіча

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини