MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 січня 2019

1239 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 січня

Президентські перегони й агітація: хто порушує закон

Табори прихильників кожного серйозного кандидата намагаються звинуватити конкурентів у всіх можливих гріхах і порушеннях. Часто зі спекуляціями, перебільшеннями й агресією. Тому виборцям дуже складно розібратися, де ж правда. Зроблю короткий юридичний аналіз виборчих і навколовиборчих подій. Багато звинувачень стосуються фальстарту виборчої агітації. Юлія Тимошенко масовано розміщує білборди вже понад півроку. Петро Порошенко використовує томос і поїздки в регіони, які сприймаються як агітаційні. Чи порушують вони правила агітації?

Макаров: Перш ніж долати популізм політиків, треба щось робити з популізмом охлосу

Можемо констатувати кричущий занепад серед виборців політичної культури й уявлення про державу як таку. Навряд чи будь-який громадянин припустить, що директором великого заводу або президентом банку можна призначити "простого ловкого хлопця". А щоб очолити цілу державу, цього, виявляється, достатньо? Ніякий запит на "нові обличчя" не компенсує примітивних уявлень широких мас про функції та завдання політика. Вони не замислюються, що політик – окремий фах, цього не навчають на пришвидшених курсах із особистісного зростання.

США попередили причетні до "Північного потоку-2" німецькі компанії про санкції

Це вже не вперше, коли інтереси України логічно збігаються з інтересами поточної американської політики. Можна, звичайно, стверджувати, що президент Дональд Трамп уникає зустрічей зі своїм російським колегою не через інцидент у Керченській протоці, а тому що Володимир Путін став для нього "токсичним" співрозмовником. А проте пояснення відмови Трампа – Керч, а не "токсичність" Путіна. Можна говорити, що американці думають не про Україну, а про власні поставки газу до Європи. Але кажуть вони про захист українського маршруту. Це і є збіг інтересів.

Онуки на годину: як на Франківщині рятують від самотності літніх людей

"Моя "бабуся" дуже близька мені по духу через свою відкритість, любов до співу та малесеньку пристрасть до мейкапу", – розповідає про свою названу бабусю ще одна мешканка Франківська Софія Бенза. Щочетверга уже два місяці дівчина відвідує Марію Фролову, 66-річну жінку, яка любить співати, любить, щоб для співу була публіка q обожнює косметику. Вона живе у геріатричному пансіонаті уже дев'ять років. Десять років жінка не бачила сина, який живе у Португалії, і лише зрідка дзвонить.

"Скрізь компліменти, й на околицях міста – абсолютна чистота". Про плюси та мінуси життя в Каліфорнії

У кожному місті є безкоштовні курси з вивчення англійської мови, на яких може навчатись будь-хто. Не раз бачила, як до школи, де навчаються наші діти, приїжджає спеціальний автобус для інвалідів. І водій або його помічник допомагають сісти або вийти із транспорту людям з обмеженими можливостями. У Каліфорнії дуже гарні краєвиди. Тут люди піклуються про природу. Жодного разу ми не бачили сміття за містом. У кожному парку є зони для пікніка. Зазвичай там розташовані столи, мангали, біля яких є спеціальне відро з лопаткою для вугілля та туалети.

Антиросійські дива угоди між Македонією та Грецією тривають

Угода про зміну конституційного імені Республіки Македонії призвела до відставки найбільш проросійського з міністрів нинішнього уряду Греції – міністра оборони Паноса Камменоса, що зажив недоброї слави своїми симпатіями до Путіна й ненавистю до єдиної Європи. Разом із Камменосом підуть і його соратники з популістської правої партії "Незалежні греки". Договір, підписаний грецьким і македонським прем'єрами Алексісом Ципрасом і Зораном Заєвим узагалі творить дива. Ця угода вже посварила Росію з Македонією та маргіналізовала проросійські сили в цій країні.

Щедрівки, колядки й засівалки: які вони й чим одна від одної відрізняються

І тут починається найцікавіше. Бо крім історії того, як один українець перетворив народну пісню на справжній витвір мистецтва, а потім її зачув у США іншій українець і написав до неї нову лірику англійською мовою, перетворивши "Щедрика" на Carol of the Bells, потрібно якось пояснити, що, незважаючи на однакову мелодію, український та англійський тексти визначають абсолютно різні дефініції. "Щедрик" – це класична щедрівка, а Carol of the Bells – це справжня колядка. Але і в Україні тим-таки "Щедриком" часто колядують, а певні колядки співають на Старий Новий рік.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини