MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 23 листопада 2020

166 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 23 листопада (натисніть на фото, щоб перейти до новини, яка Вас зацікавила). 

Соціологи назвали партії, що здобули найбільшу підтримку на місцевих виборах

На місцевих виборах умовний 5% бар’єр подолали п’ять політичних партій: "Слуга народу" (14,5%), "Європейська солідарність" (13,7%), "Опозиційна платформа – За життя" (12,5%), "За майбутнє" (8,6%) та "Батьківщина" (8,5%).

Про це свідчать дані моніторингу Соціологічної групи «Рейтинг", інформує UAINFO.org.

"Аналіз результатів місцевих виборів продемонстрував, що активність виборців у західних регіонах була вищою, аніж у південно-східних. Наприклад, якщо у Тернопільській та Львівській областях активність виборців 25 жовтня становила близько 44%, то у південно-східних прийшли на вибори лише близько третини. В результаті питома вага західних областей у загальному масиві виборців зросла з 27 до 31%", - йдеться у повідомленні.

Зеленський та Єрмак одужали від COVID-19

Президент України Володимир Зеленський одужав від COVID-19. З сьогоднішнього дня він вже вийшов на роботу в звичайному режимі. Про це він повідомив в своєму Telegram, інформує UAINFO.org.

"У мене, нарешті, негативний результат тесту на коронавірус", – повідомив Зеленський.

Він також закликав українців розуміти нові ризики і максимально себе берегти.

"Як і розуміти, що обов'язковими зараз є медичні маски, самоізоляція, соціальна дистанція, збалансовані вітамінні програми, спортивний режим. Все це вкрай важливо, і все це разом дає нам надію", - зазначив президент.

Кочетков: Готовимся к парламентским выборам? Аваков станет шоу-раннером предстоящего политического цикла?

«Неизбежное таки свершилось: в большинстве крупных городов мэрами стали представители оппозиционных по отношению к президенту Зеленскому сил. И теперь Банковую ожидает очередной вызов: как наладить сколько-нибудь конструктивное взаимодействие с местными властями?», - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет политолог Александр Кочетков, информирует UAINFO.org

«Судя по подростково-обидчивой реакции некоторых представителей «Слуг» - мол, избрали себе мэров, вот теперь они за все на свете и отвечают, ничего хорошего нас не ждет. 

Во-первых, есть вопросы, которые надо решать именно в сотрудничестве центра и регионов. И это не только противодействия коронавирусу. Это различные инвестиционные программы. Это социальные программы и коммуналка, где срыв гарантированно вызовет протестные выступления.

У Музеї Революції гідності знову проводять обшуки

У Національному музеї Революції гідності правоохоронці знову проводять обшуки. Тепер проводять експертизу будівництва музею. Про це повідомила пресслужба музею у Facebook, інформує UAINFO.org

"А в нас нова перевірка. Кажуть, "експертиза будівництва музею". Не меморіалу, якого стосується слідство, а музею, проєктування якого навіть не розпочиналося.

Можемо підказати слідчим, де предмет їхнього інтересу, але не заважатимемо демонструвати свою "професійність", - йдеться в повідомлені.

Білоруська автокефальна церква назвала Лукашенка "диктатором і вбивцею" і наклала анафему

В Білоруській православній автокефальній церкві наклали анафему на Олександра Лукашенка. Її оголосив предстоятель церкви архієпископ Святослав Логін. Про це повідомляє Радіо Свобода, інформує UAINFO.org.

Анафему оголосили під час служби в соборі святого Кирила Туровського у канадському Торонто.

Зокрема Лукашенка назвали "колишнім президентом", а також "диктатором, вбивцею і мучителем народу побожного білоруського".

The Guardian: Трамп играл в гольф во время конференции G20

Президент США Дональд Трамп в субботу, 21 ноября, отправился в один из своих гольф-клубов во время онлайн-конференции под названием Готовность к пандемиям, проводимой в рамках саммита G20.

Об этом сообщает ряд СМИ, в том числе газета The Guardian, информирует UAINFO.org.

Как пишет The Guardian, Трамп продемонстрировал отсутствие интереса к конференции G20 по коронавирусу, начав публиковать твиты на тему выборов именно в то время, когда она должна была стартовать (8:00 по вашингтонскому времени). В 10 утра глава американского государства покинул Белый дом и отправился в гольф-клуб, указывает CNN.

Эйдман: Путин – провинциальный босс мафии, потерявший адекватность

Черные капиталы, тролли и террористы вместо танков и самолетов

Обама назвал Путина в своих мемуарах криминальным «боссом на районе, только с ядерным оружием и вето в Совете безопасности ООН», необоснованно претендующим на роль лидера сверхдержавы, потому что у России нет "масштабной сети союзников и баз, которые позволяют Соединенным Штатам проецировать свою военную мощь на весь мир", а ее экономика "меньше, чем у Италии, Канады и Бразилии", пишет в своем блоге российский социолог Игорь Эйдман, информирует UAINFO.org.

На первый взгляд правильно. Однако не всё так просто. Обама, видимо, просто не понимает игру Путина и угрозу, исходящую от его режима. Ситуацию 21-го века, он пытается оценить в показателях 20-го.

Прийом антибіотиків у дитинстві підвищує ризик аутизму, астми та інших захворювань – вчені

Лікування антибіотиками дітей молодше двох років підвищує в них ризик ряду захворювань в більш пізньому віці.

Такий результат показало дослідження вчених з Клініки Майо в Рочестері, штат Міннесота, США, пише CNN. Так, згідно з даними фахівців, немовлята і діти ясельного віку, які отримали одну дозу антибіотиків, згодом частіше страждали на астму, екзему, сінну лихоманку, харчову алергію, глютенову хворобу, проблеми з вагою і ожиріння, а також синдром дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ), повідомляє Обозреватель, інформує UAINFO.org

У межах дослідження вчені проаналізували дані понад 14,5 тисячі дітей. Близько 70% з них отримували хоча б один антибіотик, причому більшість отримували кілька антибіотиків.

Українські боксери завоювали 15 медалей на молодіжному чемпіонаті Європи

Українські боксери успішно виступили на молодіжному чемпіонаті Європи, який проходив у Чорногорії.  Про це повідомляє Федерація боксу України, інформує UAINFO.org.

За нагороди боролися 175 спортсменів з 22 країн.

За підсумком виступів збірна України завоювала 15 медалей - 3 золотих, 5 срібних і 7 бронзових нагород. Це другий показник серед усіх країн-учасниць цьогорічних змагань і один з найкращих результатів за усі роки участі нашої команди на Чемпіонатах Європи.

Скандал: Дорофеева в своем первом сольном клипе станцевала на мостике над Аллеей Героев Небесной Сотни

Украинская певица Надя Дорофеева удалила скандальные кадры из клипа "Горит", снятые над Аллеей Небесной Сотни, которые возмутили соцсети. Теперь в Instagram Дорофеевой нет ни одного скандального фото, хотя промо клипа из других локаций она оставила. Также певица пока не закрыла комментарии к постам. Об этом пишут Буквы, информирует UAINFO.org.  

Под Facebook-постом об этом активиста Сергея Стерненко люди призвали к ответу и Потапа, продюсера клипа.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини