MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 лютого 2022

243 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 лютого.

"Не порадився навіть із військовими". Рахманін розкритикував ініціативу Зеленського щодо збільшення армії

Президент Володимир Зеленський ініціював збільшення чисельності ЗСУ на 100 тисяч та створення додаткових 20 бригад, але попередньо не провів жодних розрахунків, а також не порадився ні з військовими, ні з Мінфіном.

Про це заявив на Радіо НВ член Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

«Армію можна збільшувати, можна зменшувати; можна розгортати 20 бригад, можна 50, можна одну. Усьому має передувати чіткий розрахунок. Наприклад, з підвищенням загрози або з урахуванням завдань, які має виконувати сектор безпеки і оборони, нам необхідно забезпечити Збройні Сили таким фінансовим ресурсом (який нізвідки не береться, його треба передбачити). І, наприклад, посилити військово-морську складову і для цього розгорнути окрему бригаду; посилити повітряну складову — розгорнути додаткову авіаційну бригаду. Для цього нам потрібно стільки років, [така кількість] людей, стільки грошей, які візьмуться з відповідних джерел. <...> Я чесно намагався відшукати бодай одну людину, яка б мені розказала, що передували якісь розрахунки, були якісь пропозицій, радилися з військовими, залучали Мінфін, обговорював це питання Радбез -тоді б це було зрозуміло. Жодного розрахунку немає», — зазначив Рахманін. 

Нардеп також нагадав, що пропоновані президентом зміни має ухвалити парламент, однак президент поки не скористався можливістю законодавчої ініціативи.

Youtube видалив канали "Першого Незалежного" та UkrLive, які потрапили під санкції РНБО. ФОТО

Адміністрація платформи Youtube заблокувала канали українських телеканалів "Перший Незалежний" та "UkrLive", які перебувають під санкціями Ради нацбезпеки та оборони України.

Про це повідомляє Фокус, інформує UAINFO.org.   

Увечері 3 лютого у пошуку Youtube відео телеканалів ще відображалися, проте вже 4 лютого сервіс не пропонує до перегляду відеоролики "Першого Незалежного" та "UkrLive".

"Цей обліковий запис заблокований за порушення правил спільноти YouTube", — йдеться у повідомленні при спробі перейти на канал телеканалу "Перший Незалежний", який знаходиться під санкціями РНБО.

Собчак сказала, що буде з Кримом після відходу Путіна від влади

Російська журналістка і екс-кандидат у президенти Ксенія Собчак заявила, що відмовитися від окупованого Криму не зможуть ні нинішній глава Кремля, ні його наступник.

За її словами, окупацію півострова підтримують багато росіян, сказала вона в ефірі ток-шоу "Право на владу", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Відмова від цього буде політичним самогубством для будь-якого президента, не тільки для Путіна. І в цьому сенсі це така пастка і тупик. Це схожа ситуація, як з Курилами. Який би демократичний не був Єльцин або будь-хто інший, але це питання з Курильськими островами з Японією, воно не вирішиться ніколи", - зазначила вона. 

Собчак додала, що "віддати свою територію" буде вважатися політичним програшем в очах своїх виборців. За її словами, це також стосується й українського президента Володимира Зеленського.

Невзоров публично расхвалил Данилко за песню о Бандере и высмеял реакцию России

Российский телеведущий и журналист Александр Невзоров публично похвалил Андрея Данилко, более известного как Верка Сердючка, за исполнение песни "Батько наш Бандера". Он заявил, что в восторге от "выходки" артиста и высмеял реакцию обиженных россиян.

Ролик с бывшим депутатом Госдумы РФ исполнитель изложил на свою страницу в Instagram, пишет Обозреватель, информирует UAINFO.org.   

Участник видео также провел параллель между выступлением Данилко и давним методом воров на базарах отвлекать внимание продавцов.

Телеведущий вспомнил, как воры для создания хаоса на рынках "вводили ослам под хвост красный перец". И пока животное бегало и крушило прилавки, воры тем временем грабили их, не привлекая к себе внимание.

"Такое мастерство обращения с перцем продемонстрировал артист Данилко, который взял и спел украинскую народную и очень красивую песню "Батько наш Бандера". Как много в России задниц, в которые этот перец вошел во всю длину", – сказал экс-депутат.

Он также добавил, что очень весело наблюдать за обиженными гражданами РФ и профильным комитетом Госдумы, пытающимися добиться "справедливости", удалить фрагмент шоу и запретить певцу въезд в страну.

В Антарктиді гігантський айсберг зупинив рух двох дослідницьких кораблів. ВІДЕО

Гігантський айсберг в Антарктиді зупинив рух двох дослідницьких кораблів, які прямували до льодовика "Судного дня".

Так в народі називають льодовик "Туейтс", від нього залежить доля всієї нашої планети. Якщо він розтане, рівень Світового океану може зрости на 25%, що, своєю чергою, призведе до затоплення сотень міст у всьому світі, повідомляється в сюжеті ТСН, інформує UAINFO.org з посилання на УНІАН.

Великий айсберг, який заблокував роботу дослідницьких кораблів із десятками вчених на борту, відколовся саме від цього льодовика. Науковці намагаються з'ясувати, наскільки швидко руйнується важливий шельфовий льодовик. 

"Ніхто не зможе потрапити в Туейтс цього року. Ми намагалися пройти протягом тижня. Не змогли цього зробити. Але ми поруч", - сказав виданню Associated Press дослідник із Нью-Йоркського університету Девід Холланд. За його словами, від льодовика відколюється все більше айсбергів.

"Слуга" Клочко приніс до лікарні піцу та змусив лікарів з нею позувати. ФОТО

Народний депутат із фракції "Слуга народу" Андрій Клочко, який фігурує у провадженні про незаконне збагачення, привітав медичних робітниць дитячої лікарні в Ірпені Київської області з Міжнародним днем жінки-лікаря.

З цієї нагоди народний обранець замовив до медустанови піцу та опублікував фотографії лікарів, які позують з їжею, у своєму Facebook у четвер, 3 лютого, пише Фокус, інформує UAINFO.org.

На одному зі знімків, прикріплених до посту нардепа, можна помітити медпрацівниць з піцою, котрі показують палець вгору та посміхаються на камеру.

Илон Маск назвал стоимость колонизации Марса

По словам основателя компании SpaceX Илона Маска, в нынешних условиях, колонизация Марса может стоить 1 трлн долларов. Запуска одной ракеты будет недостаточно.

Об этом пишет РБК-Украина со ссылкой на интервью Маска для ученого Лекса Фридмана, информирует UAINFO.org

"Мы не можем колонизировать Марс, потому что пока это слишком дорого. На данный момент отправка людей на Марс сегодня будет стоить $1 трлн. Дело в том, что одной ракеты недостаточно, людям нужно медицинское оборудование, средства коммуникации", - отметил Маск. 

По словам Маска, в будущем он планирует построить города-колонии, которые будут использовать подземные гидропонные фермы. Последние же будут работать на солнечной энергии. Это, со своей стороны, поможет обеспечить необходимые условия для выращивания сельскохозяйственных культур и обеспечит людей на Марсе едой.

У будинку Кейт Міддлтон та принца Вільяма є таємна кімната та спеціальний тунель на випадок надзвичайної ситуації

Принц Вільям та Кейт Міддлтон живуть у квартирі 1А всередині Кенсінгтонського палацу разом зі своїми трьома дітьми: принцом Джорджем, принцесою Шарлоттою та принцом Луї. Виявляється, крім розкішних апартаментів у будинку королівської сім'ї є таємна кімната та спеціальний тунель для втечі.

Як пишуть в Нello magazine, у будинку королівської сім'ї є спеціальна таємна кімната, яка оснащена системою фільтрації повітря та призначена для захисту спадкоємців королівського престолу на випадок надзвичайної ситуації, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

"Це питання королівської безпеки, що в них є така кімната на випадок надзвичайної ситуації, адже сам Вільям та його діти стоять у черзі на трон і мають бути захищені", — зазначають у виданні. 

Такі кімнати є у Віндзорському замку та Букінгемському палаці відтоді, як у Великій Британії виникла загроза тероризму. Як пишуть The Times, кімнати з підвищеним рівнем безпеки зі сталевими стінами завтовшки 18 дюймів призначені для захисту старших членів королівської сім'ї від отруйного газу, вибухів бомб або терористичних актів.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини