MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 квітня 2022

198 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 квітня.

Рашисти обстріляли вокзал у Краматорську: понад 30 людей загинули та більше 100 осіб отримали поранення 

Російські окупанти обстріляли залізничний вокзал у Краматорську, у результаті чого загинули десятки людей та понад 100 отримали поранення.  

Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Telegram,  пише Українська правда, інформує UAINFO.org. 

"Касетним Іскандером – по залізничному вокзалу Краматорська вдарили російські фашисти.

Поліція та рятувальники, що працюють на місці, повідомляють про десятки загиблих та поранених людей". 

За словами Кириленка, під час ракетного удару на вокзалі перебували тисячі людей, оскільки відбувається евакуація жителів Донеччини до більш безпечних областей України.  

Голова облВА підкреслив, що російські окупанти "добре знали, куди цілять і чого хочуть: вони хочуть посіяти паніку і страх, хочуть взяти у заручники якомога більше мирних людей".

"Так само було зі збитим МН17". Окупанти "похвалилися" в соцмережах ударами по вокзалу Краматорська, а потім почали терміново терти дописи 

Одразу після ракетного удару по залізничному вокзалу Краматорська, внаслідок якого загинули 30 людей і 100 зазнали поранення, росіяни "похвалилися" цим "подвигом" у соцмережах, пише журналіст Денис Казанський, інформує UAINFO.org.

"Як зазвичай, вони подумали, що влучили у наших військових. Повідомлення про це розмістив популярний телеграм-канал Силовики, а репост на свій канал Російський тарантас зробив російський пропагандист Дмитро Стешин", — пише журналіст.

Як повідомляє Казанський, як тільки стало відомо, що удар припав не по ЗСУ, а по мирних громадянах, пости «одразу ж стали терти і видаляти».

«Так само було і зі збитим Боїнгом у 2014-му році. Спочатку вихвалялися, що збили український літак. Потім поспіхом терли свої ж сюжети», — додає він.

Подоляк розповів, хто вже готується "покинути російський військовий корабель"  

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що поступово російська панівна еліта впадає у відверту паніку.

Про це він повідомив у Telegram, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Поступово російська панівна еліта впадає у відверту паніку. На що вказують одразу три явища", - зазначив Подоляк.

За його словами, по-перше, дедалі частіше з'являються "дивні та відверті заяви російських топів" іноземним журналістам.

"Як, наприклад, нічні "одкровення" кремлівського прес-секретаря Пєскова, який "за замовчуванням" визнав величезні втрати російської армії в Україні. І що зі спецоперацією відбувається щось дивне", - пояснив він. 

По-друге, про це свідчать заяви про відставку міністрів, які постійно з'являються і "які ніхто не поспішає задовольняти".

Пєсков про завершення війни: "Йдеться про осяжне майбутнє" 

Прессекретар президента РФ Дмитр Пєсков заявляє, що війна в Україні буде завершена "в осяжному майбутньому".

Про він сказав журналістам, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на російський "Інтерфакс", інформує UAINFO.org

На запитання про терміни завершення війни він відповів: "Йдеться про осяжне майбутнє". 

А коли його запитали, що саме дає підстави так думати, сказав таке: "Операція продовжується, цілі досягаються. Ведеться предметна робота як по лінії військових у плані просування операції, так і по лінії переговорників, які перебувають у переговорному процесі з українськими візаві". 

Тышкевич: Лукашенко уже думает, как убежать от Путина

Как громко и смешно потребовать, чтобы тебя послали?

Итак, Лукашенко решил заявить что Беларусь должна "участвовать в переговорах". Дословная цитата была интересна "коль вы нас ввязали в это /пауза/ прежде всего западные страны, на этих переговорах должна прощвучать позиция Беларуси".

Об этом на своей странице в Facebook пишет Ігар Тышкевіч, информирует UAINFO.org.

Зачем ему такие заявления?

Ответ в нереализованных надеждах:

1. Идея провести референдум, показать начало трансформации и играть с Западом. При этом считая "нормальной" сделку при которой Кремль не вмешивается в квази-электоральную кампанию но зато атакует Украину.

2. Ситуацию считал приемлемой, будучи увренным в быстром окончании войны. Для Лукашенко - РФ представлялась "силой" и Украине отводилась роль страны, которая быстро капитулирует. И на этом фоне выходит он в роли "восстановителя" и "замирителя". Получился облом, часть элит сразу недовольна. Руские не слишком спрашивали что делать с территории Беларуси. Ну и на украинском направлении в результате всего этого ситуация для него близка к катастрофе.

Куса: Война много чего изменила, но не международную политику. Там нет этики и морали 

Много недовольства и гнева по поводу пятого пакета санкций ЕС против России. Мол, не сделали так, как мы хотели. Слабые санкции. Беззубая реакция Запада.

Я думаю, подходить к этому вопросу надо по-другому, пишет на своей странице в Facebook Илия КУса, информирует UAINFO.org. 

Во-первых, с началом войны в Украине политические и экономические расчеты европейских стран существенно не изменились. Да, все поняли, что РФ неадекватная. Да, все начали от неё дрейфовать подальше. Да, общественное мнение стало ещё больше симпатизировать украинцам. Однако это не значит, что в руководстве ЕС разучились считать убытки и оценивать риски. Отсюда и нежелание вводить тотальное эмбарго, которое похоронит их правящие элиты вместе с РФ.

Во-вторых, ряд стран надеется на быстрое завершение войны в надежде на то, чтобы ослабить хотя бы часть санкций. Поэтому решение об эмбарго на импорт угля перенесли на середину августа. А тотальное эмбарго на нефть и газ не вводят, так как не желают сжигать все мосты с РФ, ещё больше, как им кажется, обостряя конфликт.

У Бородянці під завалами будинку знайшли крихітне кошеня, яке народилося під час війни. ВІДЕО 

"В багатьох регіонах нашої країни досі тривають запеклі бої. Ворог відчайдушно намагається знищити все, що нам так дорого. Наших рідних, наші домівки, наше життя... Весь світ облетіли світлини з Бучі, Ірпеня, Бородянки, Гостомеля де закатовані люди гинули від рук загарбників. Всюди публікують фото неймовірної розрухи. Руїни... ось що залишилось від колись процвітаючого передмістя столиці. Сотні зруйнованих родин, зруйновані долі... Батьки втрачають своїх дітей, а діти - батьків... Ми ніколи цього не забудемо, ніколи не пробачимо...", - про це повідомляє Головне управління ДСНС України в місті Києві, інформує UAINFO.org

"Вже другий день наші рятувальники продовжують розбирати завали зруйнованих будинків у Бородянці, в надії віднайти ще живих. Вони тримають розум холодним, але все одно сподіваються почути хоч щось... Почули. Маленьке кошеня, ледь подавало ознаки життя, сіре, як залишки бетону. Його знайшли. Врятували. Воно вижило, попри те, що ледь не було поховане під тоннами будматеріалів. Котика дістали, оглянули та пригріли. Його матір, на жаль, не знайшли. Але вік маленького свідчить про те, що він вже народився у війні, коли свистіли ракети та все навколо палало та руйнувалось. Для нас це добрий знак. Знак надії, що життя здатне прориватись навіть коли всюди морок та смерть. Ми продовжимо шукати, продовжимо працювати. Бо ми українці!", - сказано в повідомленні.

Спливли вражаючі фото 4-поверхової квартири "коханки" Путіна  

Російська бізнесвумен Світлана Кривоногих, якій неодноразово приписували роман з президентом РФ Володимиром Путіним, вирішила здати в оренду свою чотирикімнатну квартиру, яку купила після народження дочки Єлизавети. До слова, батьківство Єлизавети приписали також Путіну, оскільки 19-річна дівчинка дуже на нього схожа.

Про це повідомляє "Російська служба Бі-бі-сі", пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Відзначається, що оголошення про здачу квартири в будинку за адресою 2-а Березова алея, 19, розміщено на сайті агентства нерухомості Engel & Volkers.

Відомо, що ця квартира нараховує 447,4 кв.м. Там є ліфт, щоб можна було швидше пересуватися по поверхах. 

На першому поверсі - вітальня і тераса з видом на Неву, на другому - спальня і дитяча, на третьому - бар з домашнім кінотеатром і італійським дизайнерським шезлонгом, покритим золотою фольгою.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини