MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 травня 2022

246 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 травня. 

Путін налаштував усіх проти себе. У Кремлі вже обирають наступника, – "Медуза"  

За три місяці війни проти України російський президент Володимир Путін налаштував проти себе всі еліти, в тому числі і ті, хто виступав за "військову операцію". На сьогодні в Кремлі вже всерйоз замислюються про те, що буде після Путіна.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російське видання "Медуза", інформує UAINFO.org.

Зміна настроїв

За даними "Медузи", з початком війни більшість кремлівських і урядових чиновників не знали, що думати, і гадали, як на них позначаться західні санкції. Але в квітні був "патріотичний підйом" і багато хто у владі публічно виступили за війну до переможного кінця. Тепер же через три місяці знову переважає песимізм.

"Жити як раніше не вийде, про розвиток не можна говорити. Але якось жити можна - сірий імпорт, торгівля з Китаєм та Індією", - зазначило близьке до уряду джерело "Медузи". 

При цьому у Путіна досі не бачать сценарію виходу з війни зі збереженням рейтингу влади. Але бізнес і члени уряду незадоволені тим, що він розв'язав військовий конфлікт, не спрогнозувавши масштаб санкцій. А "яструби" в оточенні президента незадоволені темпами"спеціальної операції".

Давид Олександрович Гарсія. Син Жириновського змінив прізвище і збирається виїхати в Іспанію 

Старший син українофобського російського політика Володимира Жириновського, про смерть якого стало відомо 6 квітня, Ігор Лебедєв вирішив не йти тим же шляхом, що і його батько. Він вирішив змінити ім'я, по-батькові та прізвище.

Про це повідомив журналіст Денис Казанський, інформує UAINFO.org.

"Син Жириновського Ігор Лебедєв змінив ім'я по батькові та прізвище. Тепер його звуть Давид Олександрович Гарсія. Він збирається виїхати до Іспанії, де за даними ЗМІ має багато елітної нерухомості.

Просто класика російського імперського патріотизму. Папаша сколотив капітали, вішаючи локшину на вуха про велич Росії недалеким російським проломом. А діти та онуки зрештою запакували валізи і вирушили промотувати спадщину на проклятий захід, залишивши обдуреним фанатам біснуватого Жирика війну, бідність та вічні санкції.

Позорная, постыдная московская либерда: Шулипа рассказал, с какой целью русский рейх использует так называемых "либералов по вызову" 

Посылы рейх-оппозиционеров, прозвучавшие на конференции в Вильнюсе об их желании "защищать права русских в Крыму", обоснованно подверглись справедливой жестокой критики и подтвердили истинность суждения "российский либерал заканчивается на украинском вопросе".

Об этом на своей странице в Facebook пишет юрист Юрий Шулипа, информирует UAINFO.org.  

Юридическое сообщество пришло к единому мнению о том, что россияне, завезенные на территорию крымского полуострова с момента начала его оккупации в нарушение законодательства Украины, в соответствии с положениями статей 41, 42, 43, 68 и 78 Женевской конвенции от 12 августа 1949 года о защите гражданского населения во время войны, после освобождения Крыма должны быть немедленно интернированы за поребрик.

Иного мнения быть не может. Все остальные рассуждения, только в пользу агрессора и оккупанта.

Эти, а также иные нелепые высказывания требуют прояснения о том, кто такие российские либералы. Впредь, предлагаю заменить прилагательное «российский» на «московский». Россия, априори, это колония, зона геноцида для народов, находящихся под контролем Москвы.

Симоньян: Це або закінчиться погано для всього людства, або ми переможемо. Третього тут не дано 

Російська пропагандистка Маргарита Симоньян заявила, що програш РФ у війні проти України "неможливий". Інакше для усього людства все закінчиться "зовсім погано".

Про це вона заявила в ефірі однієї з пропагандистських програм, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Всі вони вірять, що ми обов'язково програємо, а Захід обов'язково переможе, не розуміючи, що це неможливо. Це просто неможливо, так не буде. Це або закінчиться погано для всього людства, або ми переможемо. Третього тут не дано", - заявила топ-пропагандистка РФ.

Очевидно, Симоньян вкотре натякає на ядерну війну, у разі програшу в Україні. На її переконання, протистояння РФ із Заходом триватиме завжди і росіянами "треба звикнути до цього нового життя". 

"Я не можу більше чути це ниття: "Дітей шкода, дітей шкода". А в чому вам шкода дітей? А ось багатьом людям шкода, що вони більше не вчитимуться на Заході, для них не відкриють цей новий світ, вони будуть закриті. Я кажу: "Послухайте, люди, радіти треба. Цей чудовий новий світ з такою швидкістю несеться у пекло, що через 10 років ви скажете: "Слава богу, що моя дитина не вчилася на Заході і в неї більше не буде такого шансу, і він залишиться моєю дитиною і нормальною людиною". Що б не було і як би ми себе не поводили, у нас це протистояння з ними при нашому житті точно (існуватиме - УНІАН)", - заявила Симоньян.

РПЦ готується оголосити Суворова "святим" за пропозицією Шойгу

Російська православна церква вивчає питання канонізації Олександра Суворова. Пропозицію оголосити фельдмаршала "святим" висунув військовий міністр Сергій Шойгу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Державне агентство ТАСС, інформує UAINFO.org.

Як заявили в Синодальній комісії з канонізації святих Московського патріархату, глава РПЦ Кирило відповів Шойгу, що церква буде збирати матеріали. 

"І ви збираєте матеріали про його життя, може бути, про ті чудеса, які відбувалися, про які ми не знаємо. Коли у нас буде досить багато матеріалу, ми вже повернемося до цього питання ґрунтовно", - сказав голова Синодальної комісії з канонізації святих Московського патріархату ігумен Валаамського монастиря єпископ Троїцький Панкратій (Жердєв).

Німецький астронавт розповів, як війна в Україні виглядає з космосу 

Німецький астронавт Маттіас Маурер, який повернувся на Землю з Міжнародної космічної станції, розповів, що війну в Україні неозброєним оком видно з космосу.

Про це, як пише "Європейська правда", він розказав в ефірі телеканалу ARD, інформує UAINFO.org.

"Спочатку вночі у країні було зовсім темно, тому що все освітлення у містах було зменшено. Фактично можна було впізнати лише Київ, а вся країна навколо нього була суцільною темнотою", - цитує Маурера видання Bild.

Він зазначив, що однієї ночі побачив блискавку і зрозумів, що це були ракети. А вдень над такими містами, як Маріуполь, стояли "величезні стовпи диму, глибокі чорні стовпи диму".

"Ну, це було дуже, дуже добре видно неозброєним оком із космосу. І в ті моменти я дійсно відчував себе набагато ближче до країни, ніж, ймовірно, почував би себе з Німеччини", - сказав Маурер.

На Камчатці збудують бункери на випадок ядерного удару  

Влада Камчатського краю Російської Федерації вирішила будувати бомбосховища для цивільного населення на випадок ядерного вибуху від супротивників. У мирний час об'єкти укриття можуть бути використані для муніципальних та економічних потреб.

Про це повідомляє регіональне ЗМІ "Кам24". Згідно з проєктною документацією, захисні споруди ділитимуться на три категорії.

Перша – це притулок, призначений для захисту людей протягом якогось часу від факторів ураження ядерної та хімічної зброї, а також звичайних засобів. Другий тип – протирадіаційне укриття, яке необхідне для захисту від іонізаційного впливу при радіоактивному зараженні. Третя – зона захисту від фугасної та осколкової дії звичайних засобів ураження.

Співачка Тамара Гвердцителі втекла з Росії і згадала про маму-одеситку 

Грузинська і російська естрадна співачка Тамара Гвердцителі скасувала концерти в Росії. Заходи були розплановані до осені. Зараз вона знаходиться в Тбілісі. Про подробиці свого рішення зірка розповіла в інтерв'ю одному з телеканалів, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Причиною переїзду стала підтримка родини, каже Тамара. У неї всі предки родом з Одеси, в тому числі і мама, яка постійно плаче через обстріли міста. 

"Вона часто плаче. Всі мої предки з Одеси родом. Для моєї мами там всі вулиці рідні. Дуже мені важко про це говорити", - сказала народна артистка РФ. Тамара Гвердцителі уточнила, що вона поважає Росію, оскільки прожила в країні більше 30 років, але "почуття Батьківщини є найвищим". Те, що в майбутньому у неї можуть бути концерти в РФ - не виключає. Однак каже, що це буде в "невизначеному майбутньому". 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини