MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 3 серпня 2022

259 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 3 серпня. 

В РФ почалися проблеми. Окупанти вже не можуть стримувати наступ ЗСУ на важливому напрямі – експерт CIT

Дослідник Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов в інтерв'ю Радіо НВ розповів, що окупаційні війська Росії вже не можуть стримати наступ Збройних сил України на Ізюмському напрямі, інформує UAINFO.org.

« Наступ на ізюмському напрямі вже відбувається певними українськими силами. Ми бачимо багато відео, де вони знищують ворожу техніку, захоплюють її, навіть захоплюють прапори, документи. Проблеми російських військ у цьому напрямі очевидні», - сказав експерт.

Михайлов додав, що раніше у CIT вважали, що на Ізюмському напрямі буде російський наступ, але концентрації російської техніки там недостатньо навіть для того, щоб успішно стримувати українські наступальні дії.

Залізничне сполучення між Кримом і Херсоном залишиться вразливим для ударів ЗСУ – британська розвідка 

В результаті українського удару по російському ешелону з боєприпасами в Херсонській області на півдні України малоймовірно, що залізничне сполучення, що з'єднує Херсон з Кримом, залишиться в робочому стані.

Про це йдеться в звіті британської розвідки, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Військові аналітики додали, що, ймовірно, кількість охочих покинути Херсон і його околиці зросте. "Це створить навантаження на транспортні вузли та маршрути, що, ймовірно, призведе до вжиття заходів з контролю за рухом", - йдеться у звіті. 

Як уточнюють у Британії, окупанти, наймовірніше, відремонтують залізничну гілку, що сполучає окуповані Херсонську область і Крим, протягом декількох днів, хоча вона залишиться вразливою.

Разом з тим російські сили намагатимуться використовувати поромну переправу замість Антонівського мосту в Херсоні для перекидання техніки.

Пєсков заявив, що РФ готова до завершення війни дипломатичним шляхом, але на своїх умовах 

У Кремлі заявили про готовність до "вирішення української проблеми дипломатичним шляхом". Проте винятково на своїх умовах.

Про це заявив речник президента РФ Дмитро Пєсков. Зважаючи на його слова, Росія продовжує висувати Україні свої абсурдні вимоги в ультимативній формі, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Російські пропагандисти 3 серпня поширили заяву Пєскова про нібито готовність агресора до переговорів з Україною. Спікер Кремля при цьому вважає, що "дипломатичний шлях" завершення агресивної війни Росії в Україні полягає у беззаперечній капітуляції Української держави та виконанні офіційним Києвом усіх вимог Москви.

"Росія була і залишається готовою до вирішення української проблеми дипломатичним шляхом – на своїх умовах. Тут просто доречно ще раз нагадати, що ці умови були погоджені у Стамбулі. І вони були узгоджені обома сторонами – переговорниками Росії та України", – заявив Пєсков.

Портников: Те, що говорить Медведєв, має значно більше значення, ніж те, що заявляють Лавров чи Шойгу

Майже детективна історія з появою та зникненням тексту заступника голови Ради безпеки Росії Дмитра Медведєва у соціальній мережі "В контакте", де колишній президент глумився над Грузією та Казахстаном і лякав їх окупацією (пізніше помічник експрезидента Росії пояснив цю публікацію зламом сторінки політика) — викликала цілий шквал саркастичних коментарів. І про можливий алкоголізм Медведєва, і про погану систему безпеки російської соціальної мережі, і про погане знання історії, — пише Віталій Портников для Крим.Реалії.

Приблизно ту ж реакцію свого часу викликала гучна стаття Дмитра Медведєва про Україну. У Києві навіть на найвищому рівні колишнього президента називали «збитим льотчиком», стверджували, що він просто намагається «вислужитися» перед Володимиром Путіним — приблизно те саме кажуть і зараз. І це при тому, що та стаття, по суті, викладала план російських намірів щодо України — зараз вона читається саме як документ, а не як «бажання вислужитися».

Потрібно зрозуміти, що можливе захворювання Медведєва — навіть якщо колишній президент Росії насправді страждає подібним чином — не має жодного стосунку до його публіцистичної діяльності. Медведєв, гадаю, не пише пости в соціальних мережах — принаймні великі політичні тексти. Для цього в нього, мабуть, є цілий штат помічників, як і у будь-якого іншого кремлівського «небожителя». Ба більше, подібні тексти, певен, спочатку обговорюються на найвищому рівні з іншими керівниками Росії, насамперед, мабуть, із Володимиром Путіним. І вже згодом публікуються. І кожен текст має свого адресата.

Невзоров порівняв Росію з гнійним наривом, який вибухне і забризкає весь світ

Відомий російський журналіст, який категорично засуджує путінський режим і війну в Україні, Олександр Невзоров порівняв Росію з величезним гнійним наривом, який неминуче вибухне і забризкає собою весь світ. Ось тільки інші країни, на думку опозиціонера, зможуть "відмитися від гною", чого не можна сказати про громадян самої держави-агресорки.

Такий текст на своїй сторінці в Instagram Невзоров опублікував під відео, на якому депутатка Держдуми Росії від КПРФ Анастасія Удальцова виступає із закликом перенести посольство США подалі від центру Москви, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Інтернет-користувачів промова одіозної політикині розсмішила.

У ролику Удальцова називає посольство Америки гадючником і кричить у мікрофон, що його слід відкрити у дерев'яних бараках із туалетами на вулиці. Росіяни, для яких був вимовлений цей "резонний" спіч, прийняли пропозицію оплесками та криками "Так!". 

Невзоров прокоментував ролик так: "Ні, величезний гнійний нарив нацизму і маразму на тому місці, де колись була росія, вже не розсмокчеться. Він надто великий, надто надутий. Мабуть, луснувши, він забризкає гноєм увесь світ. Але світ відмиється і житиме далі, на відміну від "батьківщини" цих божевільних тіток".

The Hill: Не можна штовхати Україну до мирної угоди з Росією, це шлях до ще більшої війни 

Скоро НАТО буде охоплювати 32 країни, серед яких три ядерні держави, а також половину світової економіки і мільярд людей. Тоді додайте до цього решту Заходу. Вийде 43 країни, якщо порахувати учасників зустрічі в Рамштайні, яка пройшла 26 квітня. На держави, які обклали санкціями Росію, припадає 64,9% глобального ВВП.

Сама Росія має вдвічі менше населення, ніж у США, а її економіка дорівнює ринковій капіталізації однієї американської компанії - Apple. Щороку НАТО витрачає на оборону 1,2 трильйони доларів, а Росія - 66 мільярдів. 

«Попри цей вражаючий дисбаланс, впродовж цілого покоління ми не змогли стримати, а потім зупинити міжнародну кровожерність Росії. Зараз ми не повинні насмілюватися штовхати Україну до «мирової угоди» з Росією. Саме припущення вже єретичне. Вдома ми загіптотизовані «укладаннями угоди», розглядаючи домовленості як реальне рішення для проблем. Ми підходимо до міжнародних відносин схожим чином, поклоняючись міжнародні угоди, як ті, які укладаємо вдома: як рішення для проблем, а не їхню причину, як рішення для конфліктів, а не їхній каталізатор, як шлях вперед, а не автостраду назад», - пише в статті для The Hill експерт з міжнародного права і старший радник фонду «Відкрий Україну», старший радник Центру Східноєвропейської демократії в Торонто Віктор Рад, повідомляє ZN.UA, інформує UAINFO.org.

Він додає, що «управління» відносинами заради «стабільності й передбачуваності» в американському ДНК. Такою була американська haec verba, мантра на Женевському саміті минулого року. Чим це закінчилось? Для Росії автомати «Калашникова» - все одно, що капсули Tide для Америки. Російське імперіалістичне ДНК відверто агресивне, прагне нестабільнотсі і зневажає компроміси. Угоди існують, щоб завести в глухий кут те, заради чого вони були підписані, щоб добитися протилежного або виграти час і отримати перевагу для наступної атаки.

Україні катастрофічно не вистачає озброєння – Арестович

На шостому місяці повномасштабного вторгнення Росії Збройним Силам України катастрофічно не вистачає важкого озброєння.

Про це заявив позаштатний радник глави офісу президента Олексій Арестович, повідомляє Rzeczpospolita, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Арестович нагадав, що силам оборони доводиться вести війну з лінією фронту близько 1300 км, і всього є понад 2600 км кордону, яку потрібно убезпечити. 

"Для повноцінного та ефективного наступу нам не вистачає важкої техніки. Потрібно розуміти, що це не локальна війна – це найбільша континентальна війна з 1945 року. А з такою кількістю зброї ми не впораємося", – заявив Арестович.

Результат вторгнення Путіна в Україну залежить від битви за Херсон – Atlantic Council  

Географічний фокус війни РФ проти України, схоже, переключиться зі сходу на південь найближчими днями, оскільки українські військові активізують зусилля зі звільнення Херсона. Кампанія по відновленню контролю над цим стратегічно важливим південноукраїнським містом, ймовірно, стане найважливішою операцією з часів битви за Київ і може стати вирішальною у визначенні остаточного результату війни РФ проти України, пише Atlantic Council, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Підготовка до великого українського контрнаступу на півдні країни ведеться з травня. Після тижнів незначного просування в околицях, у результаті якого українські сили звільнили понад п’ятдесят міст і сіл, тепер стає усе більш ймовірним те, що битва за Херсон ось-ось розпочнеться.

Перемога України мала б величезні психологічні та практичні наслідки для обох сторін. Це продемонструвало б міжнародній аудиторії, що українська армія більш ніж здатна змусити Росію відступити з добре встановлених оборонних позицій і переконала б партнерів Києва продовжувати надавати військову та фінансову підтримку. Тим часом поразка в Херсоні була б особисто принизливою для президента РФ Владіміра Путіна та спровокувала б подальшу деморалізацію в рядах його виснажених військ.

"Смерть прийшла за тобою". Грузинський художник показав зустріч Путіна і Залужного

Грузинський художник Нузгар Метревелі захопив мережу новою роботою, на якій зобразив "останні секунди життя" російського президента-диктатора Володимира Путіна. Забрати військового злочинця на той світ, за задумом автора картини, прийшов головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

Ілюстрацію Метревелі високо оцінили як українці, так і грузини. Під зображенням на сторінці художника у Facebook користувачі залишили понад 800 лайків, 130 репостів та десятки коментарів, пише Обозреватель,  інформує UAINFO.org.

Нузгар Метревелі зобразив Путіна у своєму ліжку пізньої ночі. Той, як можна побачити на картині, не спить, а тривожно та боягузливо поглядає убік, ніби усвідомлюючи, що за ним "прийшли". 

Залужний тим часом стоїть за спиною кремлівського вождя і спокійно посміхається. Увагу Метревелі як завжди приділив деталям. Так, наприклад, на тумбочці президента РФ вже приготовлений пістолет, яким головнокомандувач ЗСУ зробить "жест доброї волі", покінчивши з кривавим диктатором. Зброя лежить біля будильника, нібито натякаючи, що сьогодні Путін уже не прокинеться.

"Добрый Cola" та "Rich тоник": у Росії вигадали назви для напоїв, які замінять Coca-Cola

Напоям Coca-Cola у Росії проведуть ребрендинг. Сама Coca-Cola називатиметься "Добрий Cola", Fanta – "Добрий Orange", а Schweppes – "Rich тонік". Sprite зникне. Усі напої вироблятиме компанія "Мултон" (експідрозділ російської Coca-Cola).

Російський екс-підрозділ Coca-Cola вже подав заявку до Роспатенту на нову марку. Про це стало відомо Telegram-каналу Mash. По суті напої будуть виробляти під брендом "Добрый" – під ним уже давно продають сік та інші напої, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.   

"Заморське слово "кока" стало російським "добрий". У лінійці будуть: "Добрый Cola" – незабутня класика. "Добрый Orange" – колишня Fanta. На жаль, Sprite не замінять – напій і до того не користувався попитом. смаки: Dushes, Cherry, Lemonade, Mango та Sib Travy. А Schweppes перетвориться на "Rich тоник", – зазначає Mash.Виготовлятимуть усі напої в Росії. Перші продукти планують випустити на ринок восени 2022 року.

Ми тут не заради туги і плачу: Тарас Тополя розповів, як військові ставляться до життя мирного населення під час війни 

Український співак, лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя, який змінив мікрофон на зброю, розповів, що військові нормально ставляться до життя мирного населення під час війни. Вони вважають, що люди мають радіти, бо за це й гинуть захисники. Але разом із цим, зірка не приховує, що є перебори, які дратують бійців. Наприклад, гучні вечірки.

Про це він розповів в інтерв'ю телеканалу СТБ, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Тополя вважає, що кожен на своєму місці повинен працювати на перемогу і розуміє тих, хто не пішов на фронт.

"Це філософське питання... Не кожна людина здатна піти на фронт і взяти зброю в руки. На жаль, деякі не зізнаються, є випадки, коли хлопці говорили: "Я боюся стріляти, мені страшно, то я принесу тільки шкоду". Це правильно, коли людина хоче робити щось інше для перемоги... Я згоден з такою позицією... Усі люди можуть робити щось заради перемоги, але вони повинні жити, про щось мріяти, відпочивати та посміхатися. ми боремося тут. Не заради туги та плачу. Майбутнє держави має бути світлим і успішним. Але є перебори – відверті вечірки, гульки, речі, які контрастують з тим, що в Україні війна", – заявив Тополя. 

Він наголосив, що українці не повинні корити себе за смерть інших, але обов'язково мають робити щось для перемоги та з гарним настроєм.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини