MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 5 серпня 2022

245 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 5 серпня. 

Amnesty International відзначилися ще однією скандальною заявою

Правозахисна організація Amnesty International відзначилися ще однією скандальною заявою. Цього разу генеральна секретарка організації Агнесс Калламар звинуватила у хейті скандального звіту про ЗСУ українських та російських "ботів" у соцмережах.

Про це генсек Amnesty International написала у Twitter. Вона заявила, що нібито зараз багато українських і російських тролів атакують у соцмережах Amnesty International, і назвала це "пропагандою війни" та "дезінформацією", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Калламар наголосила, що це "не послабить неупередженість" правозахисної організації та "не змінить фактів". 

"Українські та російські боти й тролі в соцмережах. Сьогодні всі вони атакують розслідування. Це називається військовою пропагандою, дезінформацією. Це не вплине на нашу неупередженість і не змінить фактів", – написала вона.

З портів Одеси та Чорноморська вийшли три судна з кукурудзою. ФОТО, ВІДЕО

Три судна з українським зерном покинули українські порти і прямують у бік морського гуманітарного коридору.

Про це свідчать дані MarineTraffic, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Суховантаж Navistar вранці в п'ятницю вийшов з порту Одеси, а два інших Rojen і Polarnet - з сусіднього Чорноморська. В цілому на борту цих суден знаходиться понад 58 тисяч тонн кукурудзи.

Всі три судна тепер прямують у бік Стамбула по морському гуманітарному коридору.

Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, це перший караван суден з українським збіжжям, що вирушив до Туреччини з портів Великої Одеси.

Сьогоднішнім караваном поновлено судноплавство з порту "Чорноморськ".  

"Розраховуємо, що безпекові гарантії наших партнерів з ООН та Туреччини будуть працювати і надалі, а експорт продовольства з наших портів стане стабільним та прогнозованим для всіх учасників ринку", - написав міністр.

Миколаїв закривають на вихідні  

У Миколаєві з 23 години вечора запроваджується довга комендантська година – до 5 ранку понеділка 8 серпня.

Про це заявив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім у Telegram, пише Українська правда, інформує UAINFO.org.

"Мною сьогодні підписано розпорядження, згідно з яким на території Миколаєва вводиться комендантська година з 23:00 5 серпня 2022 року до 05:00 8 серпня 2022 року. Всіх прошу віднестись з розумінням, зпланувати вихідні та зробити закупи на ці два дні", -  зазначив Кім.

Голова ОВА запевнив: чесним людям переживати немає чого. У випадку, якщо потрібно вигуляти собаку (недалеко від дому) – потрібно брати з собою документи.  

На вихідні місто закривається, його потрібно буде об’їжджати. Мости розводити влада не буде. Ніякого нападу від ворога не очікується, навпаки ЗСУ успішно ліквідують окупантів (зокрема знищили дивізіон С-300, який обстрілював місто).

"Готові до будь-якого розвитку подій". Вілкул повідомив, що у районі Кривого Рогу фіксується накопичення ворожих військ 

В районі Кривого Рогу фіксується накопичення ворожих військ, заявив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул.

"Ми бачимо певне накопичення, військові все відстежують, ми відстежуємо", — сказав він в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

За його словами, в місті побудована багатоешелонована, глибока оборона. 

"Дуже багато ліній цієї оборони, наші війська дуже мотивовані, дуже високий бойовий дух, і ми готові до будь-якого розвитку подій", — сказав він.

Вілкул заявив, що в Кривому Розі настрій патріотичний. 

"Якщо є якась кількість покидьків — то ними займаються спецслужби", — сказав він.

Встановлюють агітаційні намети: в Енергодарі окупанти готуються до "референдуму" 

Окупанти заходилися готувати Енергодар до свого псевдореферендуму. У місті поставили агітаційні намети,  роздають пропагандистську газету.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов, інформує UAINFO.org.

"Але енергодарці намагаються обходити ці уособлення «мракобєсія» стороною, оскільки за понад п’ять місяців окупації добряче відчули на собі, що насправді несе «руський мир» і що значить відкатитися на 30 років назад, у совкове минуле в найгіршому його прояві. 

Та орки теж не здаються в намаганні реалізувати команду зверху, якою б дурною вона не була. Отримавши частковий доступ до персональної інформації через комунальні рахунки абонентів (тут до речі не обійшлося і без деяких голів ОСББ), а також паспорти пенсіонерів під час виплати сумнозвісних десяти тисяч, вони таким чином накопичили певну базу персональних даних енергодарців. Які й будуть використані надалі навіть без згоди на то самих людей. 

Росія запустить супутник-шпигун для стеження за Україною

Новий супутник, який Росія готується запустити наступного тижня від імені Ірану, значно розширить можливості Тегерана щодо стеження за військовими цілями на Близькому Сході. Але спочатку Москва має намір використовувати космічний корабель для допомоги своїм власним військовим діям в Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Washington Post, інформує UAINFO.org.

Російське космічне агентство "Роскосмос" оголосило 9 серпня датою запуску супутника, що отримав назву "Хайям" на честь перського математика XII століття, на виконання угоди, укладеної з Іраном чотири роки тому.

Росія погодилася побудувати і запустити систему "Канопус-V", яка буде включати в себе камеру високої роздільної здатності, яка надасть Тегерану безпрецедентні можливості, включаючи майже безперервний моніторинг важливих об'єктів в Ізраїлі і Перській затоці. 

Але Іран може не відразу взяти під контроль супутник. Росія, яка з усіх сил намагалася досягти своїх військових цілей під час свого п'ятимісячного нападу на Україну, повідомила Тегерану, що планує використовувати супутник протягом декількох місяців або довше для посилення спостереження за військовими цілями в цьому конфлікті, заявили два чиновники на умовах анонімності, пославшись на делікатність, пов'язану зі збором розвідданих.

Ведуча Наталія Мосейчук пояснила свої слова про "українських гнид" і "донбасят". ВІДЕО

Українська ведуча Наталія Мосейчук, яку раніше захейтили через слова про "українських гнид" і "донбасят", пояснила справжнє походження своїх висловлювань. Телезірка заявила, що скандал у мережі розгорівся через вирвані з контексту словосполучення, які мали під собою об'єктивний сенс для використання.

Про це Мосейчук розповіла в інтерв'ю Раміні Есхакзай на YouTube-каналі "Ходят слухи". Вона підкреслила, що не відчуває сорому, незважаючи на хвилю цькування, тому що завжди думає, коли говорить, пише OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

"Дивіться, я не встигаю дивитися, як розгортається ситуація. Для мене люди, які сіють ненависть і розколюють наш єдиний народ під час війни, для мене це гниди. Я не зрікаюся своїх слів. Ну, не можна робити так, щоб один ненавидів іншого, розумієте? Ну, не можна так робити!.. І просто, знову ж таки, не треба викривляти і розповідати, що я україномовних назвала гнидами. Я сказала, що є російські воші, є українські гниди. Це приказка є така. Це давня приказка українська. Тому я нічого нового не сказала, я застосувала цю приказку до, як на мене, абсолютно влучної ситуації, тому що я вважаю таких людей сірниками, які можуть підпалити цю єдність, яку ми отримали, блін, завдяки Росії, коли ми об'єдналися всі та стоїмо", – пояснила Мосейчук. 

Телезірка зазначила, що зневажає людей, які роблять себе за рахунок хейту інших. Вона вважає, що здійснює важку роботу. Також ведуча прокоментувала свої слова про "донбасят".

Антитіла випустили англомовну версію хіта Hello, що стане саундтреком до документального фільму BBC. ВІДЕО

Гурт Антитіла, лідер і учасники якого зараз захищають Україну зі зброєю в руках, випустили англомовну версію свого хіта "Hello", що вийшов три роки тому.

Англомовна версія пісні "Hello" стане саундтреком до документального фільму міжнародної служби BBC про гурт "Антитіла" та війну в Україні "Frontman — Frontline", пише НВ, інформує UAINFO.org.

«Ми створили англійську версію пісні Hello майже одночасно з українською. Та нова реальність змусила переосмислити цю пісню, тому протягом війни в Україні у неї з’явилася нова лірика. Слова створювалися на передовій.

Сьогодні композиція набула інших сенсів, якими ми хочемо поділитися зі світом. Цією піснею ми кричимо словами про справедливий, в першу чергу для України мир, а також про ті незворотні наслідки, які спричинить війна, якщо людство не зупинить агресора. 

З глибоким переконанням, що ці переживання близькі кожній людині на нашій планеті, кожній людині, яка хоче, щоб життя, мир і справедливість восторжествували, ми написали цю пісню як звернення до людства. Ми звертаємося до кожного громадянина вільного демократичного світу і впевнені, що нас почують", — ділиться лідер гурту Антитіла Тарас Тополя.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини