MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 19 серпня 2022

305 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 19 серпня. 

Ходжес про колективне звернення до Байдена: "Будь-що, що ми робимо, може спровокувати Росію. Україна повинна нарешті почати наступ" 

Колишній командувач армії США в Європі генерал Бен Ходжес прокоментував колективне звернення відомих американців до президента Джо Байдена, де його закликали надати Україні всю необхідну зброю, в тому числі й ATACMS до РСЗВ HIMARS, які б'ють на відстань до 300 кілометрів. За його словами, важливо, аби ЗСУ пішли нарешті в контрнаступ, а для цього вони спершу повинні знищити логістику Росії.

Про це Ходжес розповів під час ефіру на телеканалі ICTV, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

"Те, що робить найбільшу шкоду в Росії - це російська артилерія і російські крилаті ракети, які запускаються з літаків чи з флоту в Чорному морі. Тож Україна потребує здатності вражати ці цілі, перш ніж вони можуть вбити більше невинних цивільних. Тому так важливо створити умови, щоб Україна зрештою могла провести контрнаступ. А для цього потрібно знищити російську логістику, щоб вони не могли відреагувати. Пріоритет, що я чую від своїх українських друзів - це далекобійні високоточні системи, про які ми говоримо. Це те, що ми можемо надати у великій кількості, не у малій кількості, а у великій", - зауважив генерал.  

Він вважає, що адміністрація президента США робить помилку, коли аргументує ненадання Україні необхідних ракет намаганням уникнути нової ескалації у війні з РФ. 

"Я вважаю, що все, що ми робимо, може спровокувати Росію. Бо Росія більше вже нічого не може зробити. Вона може продовжити стріляти, вести артилерійський вогонь і нищити невинних українців. Вона не може розпочати новий наступ. Її наступний крок - це використання ядерної зброї. Та я не думаю, що це ймовірно, бо це дасть Росії нульову перевагу. Я вірю, що президент Путін - це зло, але я не вірю, що це зло, яке схильне до самовбивства", - підсумував Ходжес. 

Військові об'єкти в Бєлгороді – законні цілі для України, – західна розвідка

Військові об'єкти в Бєлгороді є для української армії законними цілями, до того ж вони не загрожують територіальній цілісності Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter журналіста ITN Емми Барроуз, інформує UAINFO.org

Представник Західної розвідки також зазначив, що не можна виключати атак на військові об'єкти в російському тилу і в майбутньому.

Неназване джерело також підкреслило, що не бачить зменшення кількості вибухів на території РФ і в тимчасово окупованих українських регіонах. 

"Я вважаю, що ми побачили Епіцентр цих подій. Такі атаки з боку України стали можливі завдяки поєднанню двох факторів: неймовірно сміливих людей і нових технічних можливостей", - додав він.

Піонтковський пояснив, про що свідчать "сигнали" Кіссінджера і чи є в України шанс на вступ у НАТО

Заява, яку зробив колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер щодо членства України в НАТО, свідчить про серйозні зміни в західній свідомості. Так, 99-річний Кіссінджер закликав ставитися до нашої країни як члена Альянсу.

Про це в інтерв'ю журналістці Наталі Влащенко сказав російський політолог та публіцист Андрій Піонтковський. Зокрема, він пояснив, чому Кіссінджер раніше виступав за територіальні поступки РФ, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Це людина, яка 20 років боролася з розширенням НАТО. Вона критикувала адміністрації Клінтона, Буша, Обами за політику розширення НАТО", – сказав Піонтковський.

Політолог додав, що Кіссінджер бачив основним суперником Сполучених Штатів Китай, тому вважав за потрібне схилити Росію на свій бік у цьому конфлікті та "з увагою ставитися" до інтересів Москви на пострадянському просторі.

Так, колишній держсекретар незмінно підтримував ідею "фінляндизації" України, проте сьогодні заговорив про її членство в НАТО, нагадав Піонтковський.

З червня в Німеччині блокують нові поставки важкого озброєння в Україну – Die Welt

В Німеччині з червня поточного року блокуються подальші поставки важкого озброєння в Україну. Міноборони ФРН проводить регулярні зустрічі з обговоренням цього питання. Але вони закінчуються нульовим результатом для ЗСУ.

Такою інформацією поділилося німецьке видання Die Welt з посиланням на джерела в українському уряді, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Згідно з інформацією, з червня в Міноборони ФРН кілька разів на місяць з регулярною періодичністю проходять зустрічі на вищому рівні, в яких також бере участь міністр [оборони ФРН] Крістіне Ламбрехт", — повідомили в Die Welt. 

Проте всі обговорення закінчуються негативним результатом для ЗСУ. З червня українські дипломати проводили зустрічі з німецькими колегами і намагалися домогтися від ФРН нових зобов'язань щодо закупівлі важкого озброєння для України. Але німецька сторона залишається "глухою" до прохань і використовує "дивні виправдання".

Ейдман: Катастрофою у Росії не просто пахне, вона вже на порозі

Мій прогноз наступний: Росія програє війну, і режим Путіна буде зруйновано максимум протягом року. Російська влада, здається, почала про це здогадуватися і намагається терміново розвести українців на якісь переговори. Саме тому Путін під час переговорів у Сочі з Ердоганом "натякнув", що може зустрітися із президентом Зеленським. Але українці, звичайно, обдурити себе не дадуть.

Про це на власній сторінці у Facebook пише соціолог Ігор Ейдман, інформує UAINFO.org.

Знаєте, що нагадала мені вся ця минулорічна пропагандистська свистопляска з "непереможними" ракетами, що "не мають аналогів", з нескінченними розповідями про "народ переможців" та погрозами "ворогам"? Катастрофу 1941 року. 

В історії Росії ніколи так нестримно не хвалилися своєю могутністю, не хизувалися своїми перемогами, не намагалися так принизити суперників, як перед національними катастрофами.

"Минуле Росії було дивовижно, її сьогодення більш ніж чудово, що стосується майбутнього, то воно вище за все, що може намалювати собі найсміливіша уява", – так бюрократія оцінювала ситуацію в імперії Миколи І напередодні Кримської катастрофи.

Нестримна урапатріотична, до того ж расистська пропаганда супроводжувала початок катастрофічної Російсько-японської війни. "Япошки" подавалися як якісь недолюди, з якими російські богатирі легко та швидко розберуться.

"А хто тут клоун?": Гіркін несподівано розхвалив Зеленського та "проїхався" по Кремлю  

Терорист Ігор Стрєлков-Гіркін несподівано розхвалив президента України Володимира Зеленського та "проїхався" по Кремлю. Бойовик дійшов висновку, що образ клоуна суперечить реальним діям українського лідера, натомість ідеально характеризує росіян.

Про це він заявив у своєму Телеграм-каналі, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

Гіркін зауважив, що Зеленського називають "клоуном", адже він багато років був професійним коміком. Однак війна чітко продемонструвала, що цей образ абсолютно фейковий.

"Ось, настала війна. Пан Зеленський: нікуди не втік, у бункер не сховався; оголосив, запустив та провів загальну мобілізацію; досягнув масованих поставок зброї від НАТО; "навколо пальця" обвів кремлівських партнерів з "деескалацією"; твердо і впевнено оголосив про цілі війни і так само твердо - навіть про умови переговорів про перемир'я", - констатував Гіркін. 

При цьому він наголошує, що у Кремлі не можуть зробити нічого з цього переліку.

У мережу виклали новий компромат на прем'єрку Фінляндії: 36-річна Санна Марін ніжно танцює з чоловіками 

У п'ятницю, 19 серпня, у Фінляндії з'явилося нове відео про "партійний скандал", до якого потрапила прем'єр-міністерка країни Санна Марін. Чиновниця, яка одружена вже 18 років і має дитину, була помічена в компанії чоловіків.

Кадри опубліковані на сторінці Visegrad24 у Twitter. На них Марін постала в барі, танцюючи з чоловіками, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

Тим часом місцеве видання "Сейска" пише, що очевидці, які були поряд з Марін, бачили її п'яною. 

"Пізніше Марін зіткнулася зі мною у VIP-зоні ресторану. Мені спало на думку, чи не варто запропонувати прем'єр-міністру води. У цей час вона вже була в хорошому настрої", - стверджує джерело.

Також відзначається, що Марін розважалася зі своїм фотографом Джанітою Аутіо.

У захопленій частині Харківської області росіяни створили "раду міністрів": хто її очолив 

Російські окупанти створили "раду міністрів" на захопленій території Харківської області. Псевдораду очолив колишній мер Краснодара.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на російські ЗМІ, інформує UAINFO.org.

Як стверджує пропагандистське видання "ТАСС", "раду міністрів" очолив громадянин Росії - колишній мер Краснодара Андрій Алексєєнко.

"Указ" про формування псевдоради видав головний гауляйтер захопленої частини Харківської області Віталій Ганчев. 

"Призначити першим заступником голови військово-цивільної адміністрації Харківської області - головою ради міністрів Харківської області Алексієнка Андрія Анатолійовича", - йдеться в "документі".

Пономарьов, Хома, Тополя і Горбунов презентували переможний трек

Українські музиканти Олександр Пономарьов, Михайло Хома (DZIDZIO), лідер гурту "Антитіла" Тарас Тополя та ведучий Юрій Горбунов випустили запальний трек про Перемогу нашої країни у російській війні. Пісня під назвою "На землі, у повітрі та на морі" розповідає про початок повномасштабного вторгнення окупантів на українську землю вранці 24 лютого. Проте, як йдеться у композиції, ніхто не забере Батьківщину.

Ролик опубліковано на YouTube-каналі Пономарьова. Артисти постали в різних мальовничих локаціях нашої країни, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

"На землі, в повітрі і на морі Україна знищить ворогів. Рідні землі, українські зорі були й будуть тут споконвіку. Ворогам не буде спокою на Вкраїнській цій землі. Буде відповідь жорстокою в кожнім місті і селі", – йдеться у пісні.

"Аж холоне кров". Ющенко показав вірш Павла Тичини без радянської цензури

Третій президент України Віктор Ющенко показав вірш українського поета Павла Тичини без радянської цензури.

Відповідний допис він опублікував у Facebook, інформує UAINFO.org.

Ющенко зазначив, що саме цей варіант вірша є оригіналом, який радянська влада переписувала на свій лад. 

Колишній президент зауважив, що текст вірша у сьогоднішніх реаліях дуже актуальний і від нього, як зауважив Ющенко, «аж холоне кров».

Я єсть народ,
якого Правди сила!
Ніким звойована ще не була.
Яка біда мене, яка чума косила! — а сила знову розцвіла.
Щоб жить — ні в кого права не питаюсь.
Щоб жить — я всі кайдани розірву.
Я стверджуюсь, я утверждаюсь, бо я живу.
Московіє! Мене ти пожирала,
як вішала моїх дочок, синів
і як залізо, хліб та вугіль крала…
О, як твій дух осатанів!
Ти думала — тобою весь з'їдаюсь? — та, подавившись, падаєш в траву…
Я стверджуюсь, я утверждаюсь, бо я живу.
Я єсть народ, якого Правди сила,
ніким звойована ще не була.
Яка біда мене, яка чума косила! — а сила знову розцвіла.
Сини мої, незламні українці,
я буду Вас за подвиг прославлять,— ідіть батькам на допомогу й жінці,
дітей з ярма спішіте визволять!
На слобожанських нивах, на подільських, на Чорнім морі
я прошу, молю! — вбивайте ворогів,
злодюг кремлівських, вбивайте без жалю!
Нехай ще в ранах я — я не стидаюсь,
гляджу їх, мов пшеницю ярову.
Я стверджуюсь, я утверждаюсь, бо я живу.
Повстань! І з ран — нове життя заколоситься,
що з нього світ весь буде подивлять,
яка земля! яке зерно! росиця!
Ну як не сіять? Як відсіч ворогу не дать!
І я сіяю, крильми розгортаюсь,
своїх орлів скликаю, кличу, зву…
Я стверджуюсь, я утверждаюсь, бо я живу.
Ще буде: неба чистої блакиті,
добробут в нас підніметься, як ртуть,
заблискотять косарки в житі,
заводи загудуть…
І я життям багатим розсвітаюсь,
пущу над сонцем хмарку, як брову…
Я стверджуюсь, я утверждаюсь, бо я живу.
Я єсть народ, якого Правди сила
ніким звойована ще не була.
Яка біда мене, яка чума косила! — а сила знову розцвіла.
Кремлівська гнидь, тремти!
Я розвертаюсь!
Тобі ж кладу я дошку гробову!
Я стверджуюсь, я утверждаюсь, бо я живу.

Павло Тичина

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини