MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 серпня 2022

322 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 серпня. 

Ізраїльський офіцер назвав можливу дату удару ЗСУ по Кримському мосту

Збройні сили України можуть завдати удару по Кримському мосту у день 31-ї річниці незалежності, 24 серпня.

Таке припущення висловив Радіо НВ майор резерву армії оборони Ізраїлю Віктор Верцнер, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За його словами, не тільки росіяни, а й українці люблять "символічні дати". 

"І тому я очікую в ці дати загострення ракетних обстрілів, перш за все, території України. Тому раджу всім відсвяткувати свята вдома на цей раз. Також Україна повинна загострити ситуацію в ці дні... Мабуть, [може звільнити якісь населені пункти], можливий удар по Кримському мосту або іншому важливому об'єкту на території Росії або півострова Крим", - спрогнозував він.

Путін нав'язує Україні припинення вогню з одним нюансом – Сунгуровський

Росія усвідомила, що темпи виснаження її економіки і збройних сил не встигають за темпами поповнення цих ресурсів. Саме тому ворогові потрібен перепочинок, але припиняти війну в Україні він не збирається.

Таку думку висловив в інтерв'ю УНІАН директор військових програм Українського центру економічних і політичних досліджень імені Разумкова Микола Сунгуровський, інформує UAINFO.org.  

"Якщо проаналізувати ті заяви, на яких Путін має намір нав'язати Україні припинення вогню – збереження за РФ всіх окупованих територій, відступ і роззброєння України і так далі - це нісенітниця, на яку Україна ніколи не піде. Але нас спробують примусити до цього і посадити за стіл переговорів. А якщо Україна на це не піде, звинуватити в тому, що Україна не хоче миру", - пояснив він.

"Очистимо нашу Батьківщину від скверни": партизани в РФ пообіцяли знищити Путіна і його оточення. МАНІФЕСТ 

Вбивство Дар'ї Дугіної взяли на себе партизани "Національної Республіканської Армії".

Вони також звернулися до російської влади і пообіцяли очистити Росію від узурпатора Путіна. Колишній депутат держдуми Росії Ілля Пономарьов зачитав частину з відповідного маніфесту Національної Республіканської армії, повідомив радник міністра МВС Антон Геращенко, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

За словами депутата, вбивство дочки "ідеолога Путіна" взяла на себе так звана Національна Республіканська Армія.

 Геращенко опублікував  і сам маніфест.

"Ми, російські активісти, військові та політики, нині партизани та бійці Національної Республіканської Армії, ставимо поза законом паліїв війни, грабіжників та гнобителів народів Росії!

Ми оголошуємо президента Путіна узурпатором влади і військовим злочинцем, який поправив Конституцію, розв'язав братовбивчу війну між слов'янськими народами і відправив російських солдатів на вірну і безглузду смерть.

Злидні та труни для одних, палаци для інших – суть його політики...

Піонтковський розповів, хто стоїть за вбивством Дугіної 

Вбивство Дар’ї Дугіної було дуже професійним, що вказує на те, що за цим стоять спецслужби.

Вбивство Дугіної - це повідомлення для філософа, щоб не переходив межу.

Таку думку в ефірі 24 каналу висловив російський публіцист та опозиційний політик Андрій Піонтковський, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Зрозуміло, що це російські спецслужби. Дугін добре відомий як такий неформальний духовний вождь ультрафашистської "партії", яка останнім часом все більше критикує Путіна як "недостатньо фашиста",– сказав він.

Російський опозиціонер переконаний, що питання Дугіна та його прибічників почало турбувати оточення Путіна саме зараз – коли він відчайдушно, але безуспішно намагається домогтися заморожування конфлікту.

Бутусов: У сучасній машині російської пропаганди Дугіни були маленькими гвинтиками, які не мали медійного значення

"Ні сам Дугін, ні тим більше його дочка ніякого значення у війні не грали. В сучасній машині російської пропаганди вони були маленькими гвинтиками, які не мали медійного значення навіть в самій РФ. І в самій Україні Дугіна згадували тільки через його спільну прес-конференцію з Арестовичем колись багато років тому, він взагалі не згадувався в Україні, а тим більше у контексті «ідеолога війни», це покаже будь-який моніторинг", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Юрій Бутусов, інформує UAINFO.org.

"Навіть якби був підірваний сам Дугін, це не мало б ніякого значення для України.

Підрив маловідомої російської пропагандистки буде використаний владою РФ для посилення антиукраїнських настроїв. Бо треба постійно створювати мотивацію населенню, навіщо вони потерпають від економічних проблем та кожного дня ховають десятки своїх співгромадян в наслідок війни в Україні. Тепер буде створюватись міф про український тероризм у Москві як з підривом будинків 22 роки тому, завдяки чому Путін прийшов до влади.

"Купа 200-х та 300-х, знищено модну техніку". Вночі у Донецьку знищили базу угруповання "П'ятнашка". ВІДЕО 

Українські військові знищили у тимчасово окупованому РФ Донецьку базу російського терористичного угруповання "П’ятнашка".

Про це повідомив у Facebook голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, інформує UAINFO.org.

"Палає база сумнозвісної "пятнашки", інтернаціональна банда, яка воювала у Луганській області. Купа 200-х та 300-х. Знищено модну техніку. Далі буде…", — написав він.

Жданов пояснив, чому РФ намагається замовчувати вибухи в Криму

Недавні загадкові вибухи в окупованому Криму кардинально змінюють ситуацію на полі бою - виявилося, що Росія не в змозі захистити захоплені собою території.

Таку думку висловив "Главреду" військовий експерт Олег Жданов, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

За його словами, ворог боїться визнати, хто став причиною цих вибухів, оскільки це означатиме його поразку.

"А як же, адже друга армія світу проти 22-ї армії раптом не змогла вистояти, раптом не змогла захистити завоювання "збирача земель руських", як себе називав Путін перед військовим вторгненням. Тому Росія намагається якось все це замовчати. І ми поки граємо в цю гру - теж не беремо на себе відповідальність за ці вибухи, щоб у Москви не було зайвого приводу звинуватити нас в агресивності", - пояснив експерт. 

Жданов підкреслив, що нинішня війна цілком може закінчитися повною деокупацією України, включно з Кримом. 

Окупантів, які перебували на ЗАЕС, забрали до реанімації з ознаками променевої хвороби – парамедик

Російських військових, які перебували на території Запорізької атомної станції, доправили до реанімації із симптомами променевої хвороби.

Про це розповів парамедик Богдан Бондаренко, який перебуває на передовій, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

"Як написало міністерство оборони РФ, "російські військові, які виконували завдання у Запорізькій області, 31 липня були доставлені до військового шпиталю. У військових спостерігалися ознаки сильного отруєння, обстеження виявило наявність органічної отрути штучного походження". Наразі російські військові з атомної станції перебувають у реанімації, їх досліджують фахівці Головного науково-дослідного випробувального інституту військової медицини міноборони Росії", – зазначив Бондаренко. 

За його словами, симптоми, про які пишуть ЗМІ, можуть свідчити і про променеву хворобу. "Росіяни, звісно, говорять про хімічне отруєння, але привезли поранених з атомної станції. Не кажучи взагалі про рівень довіри до російської інформації. Це щодо ботолуксину", – каже парамедик.

Оля Полякова на Лисій горі спалила свій кокошник. ВІДЕО 

Українську сцену неможливо уявити без яскравої та епатажної співачки Олі Полякової. Її концерти - це завжди незабутні шоу та хвилини свята для шанувальників. Таким було життя зірки до 24 лютого, а протягом останніх 6 місяців вона регулярно виступає на благодійних концертах і веде інформвійну з ворогом.

Проте ЗМІ країни-агресора досі нагадують Поляковій про те, що свою кар'єру вона розпочала з російським кокошником. Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

Артистка вже давно просить не називати кокошниками її головні убори. "Я давно не ношу кокошників! Це - певні головні убори, які виділяють мене з натовпу", - наголошує вона й додає, що на голові у неї - корона, адже вона - королева українського шоу-бізнесу. 

Тож Полякова прийшла на "містичну" Лису гору в Києві й розповіла, що вона не носить кокошники з початку вторгнення РФ до України, тобто з 2014 року.

"Я хочу взяти цей російський головний убір. Сьогодні - це символ тієї культури, яка прийшла до нас з війною. І цьому не місце в нашій Україні та в моїй костюмерній. Я хочу, щоб ми попрощалися з минулим", - сказала Оля й кинула до багаття кокошник.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини