MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 вересня 2022

242 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 вересня. 

Названо новий російський дедлайн для захоплення Донецької області 

Російські війська на тлі невдач на фронті скорегували плани захоплення Донецької області і пересунули крайній термін на 15 вересня 2022 року.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексія Громова. 

"Противник продовжує утримувати окуповані райони Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей, а також намагається створити умови для відновлення наступу. Так, російські окупаційні війська в черговий раз коригують свої плани і дії відповідно до наказу Путіна щодо виходу на адміністративні кордони Донецької області до 15 вересня", - заявив він.

"Це максимальна їхня стеля": експерт розповів, коли у РФ закінчаться боєприпаси

Російська армія через 4-6 місяців вичерпає свої запаси зброї. Про це розповів військовий експерт Олександр Мусієнко в ефірі FREEДОМ, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Якщо ви не враховуєте всі фактори і можливі ризики - то ви програєте. У російської армії спостерігаються великі проблеми з плануванням й втіленням воєнних операцій. Путін та вище військове керівництво РФ прорахувалися - вони не очікували такого спротиву від України. Зараз ми приходимо до того, що Росія використовує тактику "вогневого валу", а їхні боєприпаси вичерпуються дуже швидко", - сказав експерт. 

Мусієнко зауважив, що інтенсивність війни така, що боєприпаси армії окупантів будуть вичерпуватися швидко. І це навіть з урахуванням того факту, що Росія отримала від СРСР чималу за кількістю спадщину озброєння.

"Ресурси РФ небезмежні, відновлювати мілітарний потенціал через санкційний тиск складно. За різними оцінками, при такій інтенсивності війни Росія вичерпає свої боєприпаси через 4-6 місяців. Це максимальна їхня стеля. Тим паче, вже помітно, що в окупантів є нестача особового складу, а також вони рідше стали застосовувати крилаті і балістичні ракети. У них дефіцит зброї", - додав експерт.

WP: Партизани – велика перевага України, в яку Росія відмовлялася вірити

«Ми витіснимо їх до нашого кордону. Російській армії пора тікати», - проголосив президент Володимир Зеленський під час звернення в понеділок.

На тлі початку нового українського контрнаступу на півдні країни вихваляння Зеленського може завищити очікування. Правда в тому, що Україна, цілком можливо, не визволить свої території до кінця цього року чи й навіть наступного. 

Однак, поки українська армія намагається наступати в напрямку узбережжя Чорного моря, Зеленський дає зухвалу відповідь на твердження Владіміра Путіна про те, що Україна - це нібито не справжня країна. Але Україна не просто вижила, вона може  навіть повернути собі частину окупованих територій. Про це в статті для Washington Post пише американський журналіст і письменник Девід Ігнатіус, повідомляє ZN.UA, інформує UAINFO.org 

Військові стратеги впродовж століть говорили, що найкраща оборона - це хороший наступ. І якщо український рух в бік узбережжя досягне успіху, це відновить економічну життєздатність країни, знявши тиск з важливого порту в Одесі. Більше того, такий успіх може поставити під загрозу російську окупацію Криму, зруйнувавши сухопутний коридор між півостровом і частиною Донбасу, яку Москва змогла захопити.

"На щастя, ми маємо": Лукашенко похвалив Берію за створення ядерної зброї

Диктатор Олександр Лукашенко, який незаконно захопив владу у Білорусі, похвалив одного з найкривавіших представників сталінського режиму Лаврентія Берію за ядерну зброю.

Свою оцінку створення у СРСР атомної бомби він озвучив у четвер, 1 вересня, під час відкритого уроку "Історична пам’ять — дорога у майбутнє", інформує UAINFO.org з посиланням на НВ

За словами Лукашенка, без ядерної зброї існування Білорусі опинилося б під питанням, оскільки її нібито одразу захопили б країни Заходу.

"Нас би давно перемололи і розтоптали, якби не боялися", — заявив узурпатор. 

При цьому той факт, що у Білорусі ядерної зброї не має, його анітрохи не збентежив, оскільки він вважає її однією державою з РФ.

Рахманін розповів про дві проблеми для наступу ЗСУ на півдні

Член комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Сергій Рахманін заявив, що у ЗСУ на півдні сьогодні є дві складності. Перше – Росія збільшила своє угрупування там, перекинула на цей напрямок в тому числі й велику кількість техніки, а друге – специфічний рельєф місцевості.

Про це він розповів під час інтерв'ю виданню "Ліга.нет", інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

"Російське угрупування у Херсонській області суттєво збільшилось. Вони туди перекинули величезну кількість техніки та боєприпасів. Називають цифри від 20 000 до 25 000 військових РФ. Це серйозно, - пояснив Рахманін. - Ще одна складність: дуже специфічний рельєф. Степ, мало зеленки, є серйозні водні перешкоди. Один із населених пунктів, який вдалося відвоювати українським військовим — Сухий Ставок. Наші зламали лінію оборони, це успіх, який є можливість закріпити й розвинути. Але там відкрита місцевість. І це ускладнює наступ. Тим більше, що у противника, на жаль, серйозна перевага і в авіації, і в артилерії". 

Випав з вікна: у Москві загинув віце-президент "Лукойлу"

У Москві загинув віце-президент "Лукойлу" Равіль Маганов. 67-річний топ-менеджер випав з вікна лікарні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Інтерфакс", інформує UAINFO.org.  

Повідомляється, що віце-президент "Лукойлу" викинувся з шостого поверху Центральної клінічної лікарні на вулиці Маршала Тимошенка в Москві. Від отриманих травм він помер на місці, його тіло виявив медичний персонал. Причини події поки не встановлені, в лікарні працює поліція. 

У структурах "Лукойлу" Маганов працював з 1993 року. У 2006 році був призначений першим віце-президентом. У 2020 році, після смерті голови ради директорів нафтової компанії Валерія Грайфера, очолив раду і покинув правління.

Зима близько. Коли увімкнуть опалення і чи буде тепло в квартирах

Опалювальний період в Україні починається, коли температура повітря падає нижче 8 градусів тепла. У квартирах взимку повинно бути не менше 18 градусів.

Про це йдеться у відповіді Департаменту комунальних послуг та комунального обслуговування Мінірегіону на запит РБК-Україна, інформує UAINFO.org

Як зазначається у відповіді, рішення про початок та закінчення опалювального періоду приймається органами місцевого самоврядування. Опалювальний період починається не пізніше ніж коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря становить +8°С та нижче, а закінчується не раніше ніж коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує +8°С. 

"Отже, рішення місцевих органів самоврядування про початок та закінчення опалювального періоду приймається з урахуванням кліматичних умов задля забезпечення населення опаленням у відповідності до державних санітарних норм і правил, і першочергово для забезпечення теплом об’єктів соціальної сфери (дошкільних закладів, закладів освіти, закладів охорони здоров’я). Іншого діючим законодавством не передбачено", - йдеться в листі.

Можна і потрібно відпочивати від війни, але ж можна це робити делікатніше, – лідер Kozak System

"Людині притаманна емпатія. Без неї ніяк. Нема сенсу пояснювати мудаку на прямотоках, що ганяти під вікнами госпіталю - це навіть не жлобство, а моральний злочин. Пізно пояснювати", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Іван Леньо, інформує UAINFO.org

"Як і пізно пояснювати гламурній тьолці, яка виставляє в соцмережу фото з Єгипту на пляжі, що можна і потрібно відпочивати від війни, але ж можна це робити делікатніше.

Делікатність - це чи найнеобхідніша зараз манера поведінки. Будь-яка наша дія має бути усвідомлена тим, що можна комусь зробити боляче. І цих «комусь» - пів країни, якщо не більше. 

Якщо ти спиш не в окопі - тобі вже повезло. Якщо живеш в незруйнованому будинку - тобі знову повезло. Якщо твої діти при тобі, здорові і не травмовані війною - тобі дуже повезло. А якщо в тебе ще є робота і улюблена машина чи мотоцикл - то ти тричі везунчик.

Війна має збільшувати емпатію, а не розділяти людей на два табори. Дорослість суспільства вимірюється саме нею", - завершив Леньо.

"Не існує російськомовного українця", – актор Павло Алдошин розповів про своє ставлення до мовного питання

Актор Павло Алдошин, який зіграв у фільмі "Снайпер. Білий ворон", розповів про своє ставлення до мовного питання та оцінив свої знання української.  

"Я не вважаю, що я ідеально знаю українську мову, але я читаю українську літературу – і сучасну, і класичну. Відчуваю, як мій словниковий запас поповнюється і мова стає ще більш мелодійною. Це не складно", – прокоментував Павло в ексклюзивному інтерв'ю УНІАН, інформує UAINFO.org.  

Алдошин додав, що питання мови важливе завжди, а не тільки у воєнний час. 

"Це питання важливе завжди. Це першочергове питання. Я не розумію людей, які... Вибачте, мої російськомовні колеги і друзі, але для мене не існує російськомовного українця", – сказав актор. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини