MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 9 вересня 2022

223 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 9 вересня. 

"ЗСУ сьогодні в ударі". Українські військові вже на в'їзді до Куп’янська. ФОТО 

Українські військові продовжують своє успішне просування на Харківському напрямку і вже впритул підібралися до захопленого РФ Куп’янська. 

Про це свідчить фото з бійцями Сил оборони, які тримають у руках український прапор біля знаку на в'їзді до міста, що було опубліковано у Telegram-каналі Харків Life у п’ятницю, 9 вересня, інформує UAINFO.org  з посиланням на НВ.

"ЗСУ сьогодні в ударі. Чекаємо на офіційні новини і тримаємо за хлопців кулачки", — йдеться в описі до знімку.

У той же час інформації про ситуацію у самому Куп’янську наразі немає.

ЗСУ продовжують свій контрнаступ, який розпочався 29 серпня, звільняючи українські території одразу на кількох напрямках.

Звільнення Куп'янська: чому він важливий і чи реально це за 72 години

Звільнення Куп'янська (Харківська область) від окупантів є дуже важливим для українських сил. Оскільки це місто є ключовим залізничним центром для російських військ.

Про це в коментарі РБК-Україна розповів військовий експерт Михайло Жирохов, інформує UAINFO.org.

Чому це важливо?

"Куп'янськ дуже важливий. Якщо наші війська зможуть його звільнити, то це є дуже важливим фактором. Тому, що місто є важливим залізничним центром, оскільки російська логістика, вона досі знаходиться підв'язана саме під залізницю, а не, наприклад, під автомобільні шляхи", - пояснює Жирохов виданню.

Прогноз аналітиків про 72 години

На думку експерта, точно стверджувати, що про звільнення Куп'янська саме за 72 години (як про це вранці повідомляють в Інституті вивчення війни, не можна. 

"Не розумію з чого вони (аналітики ISW - ред.) роблять такі висновки...Тому, що окрім цього напрямку, у нас є як мінімум ще два інших напрямки для наступу, який йде. Тому як Генеральний штаб може перекидати резерви для таких термінів - важко сказати...Але якщо це і станеться, то це дуже потужна перемога", - зазначив Жирохов.

Він пояснив, треба розуміти, що будь-який наступ - це втрата техніки й особового складу, тому наскільки швидко підходять резерви нашим військам невідомо.

Подоляк розповів, чим обернеться для Кремля падіння Луганська і Донецька 

Якщо впаде Луганськ і Донецьк, у російській політичній еліті почнеться незворотний процес трансформації.

Про це в інтерв'ю 24 каналу заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, інформує UAINFO.org.

"Якщо впаде Луганськ і Донецьк, ви побачите, як швидко впадуть багато людей, які просто зникнуть, багато людей у російській політичній еліті. І там почнеться вже незворотний процес трансформації, навіть не треба буде чекати на закінчення війни – він почнеться саме з падіння Луганська чи Донецька. Після цього там буде йти трансформація", - наголосив він. 

Більше того Подоляк зазначив, що так звана еліта буде "по-звірячому боятися" покарання за злочини проти України.

"Щоб побачити обличчя людей, які будуть фантастично налякані, за це треба воювати зокрема. Щоб ці всі люди, це ірраціональне зло, були покарані у такому обсязі у прямому ефірі. Так само, як у прямому ефірі сьогодні світ дивиться, як вбивають українців, наших дітей. Треба подивитися, як ці люди по-звірячому боятимуться відповідальності й розумітимуть, що відповідальність вже точно їх дістане", - додав радник керівника Офісу президента.

Чому я хочу, щоб одна з ключових поразок була в Донецьку та Луганську? Росія буде зовсім інакше сприймати те, що відбувається й наші вимоги, пояснив Подоляк. "А серед наших вимог, детально скажу пропозиція, але це не пропозиція, а ультимативна вимога видати нам всіх людей, незалежно від того громадянами якої країни вони є, які створювали злочини, зокрема юридичного характеру", - зауважив радник керівника ОПУ.

Принц Чарльз та принцеса Анна були поруч: стали відомі подробиці смерті королеви Єлизавети

У четвер, 8 вересня, у віці 96 років померла королева Єлизавета. Вона померла в шотландській резиденції в замку Балморал, куди після стурбованості лікарів терміново приїхали її діти та онуки.

Як повідомляє Daily Mail, попрощатися з королевою встигли лише принц Чарльз і принцеса Анна, які цього дня перебували в Шотландії, тому вони встигли дістатися Балморалу відразу ж після звістки про раптове погіршення стану здоров’я монархині, інформує UAINFO.org  з посиланням на НВ.

Видання повідомляє, що принц Ендрю, принц Едвард, його дружина Софі та принц Вільям прилетіли з Беркшира приватним літаком в Абердін і негайно виїхали до Балморалу, щоб її побачити, але не встигли приїхати в замок до її смерті. 

Принц Гаррі також терміново виїхав до Балморала, але він прибув у замок о восьмій годині вечора, майже через півтори години після офіційного повідомлення про смерть королеви.

Останній шлях королеви: де, коли і як відбуватиметься похорон Єлизавети II

Королівський похорон завжди був подією величною. Та похорон улюбленої королеви, яка правила Британією найдовше, найімовірніше, перевершить своєю масштабністю всі попередні церемонії.

Державний похорон королеви відбудеться у Вестмінстерському абатстві в понеділок, 19 вересня. Про те, як саме все відбуватиметься, написав The Sun.co.uk, інформує UAINFO.org  з посиланням на ТСН,

Коли відбудеться королівський похорон

Очікується, що всі подробиці будуть розкриті пізніше після того, як король Чарльз зустрінеться із графом Маршалом, герцогом Норфолком, щоб обговорити останні деталі ретельно зрежисованого прощання.

Коли відбудеться королівський похорон

Очікується, що всі подробиці будуть розкриті пізніше після того, як король Чарльз зустрінеться із графом Маршалом, герцогом Норфолком, щоб обговорити останні деталі ретельно зрежисованого прощання...

Російський олігарх Фрідман запропонував Україні 1 млрд доларів, щоб позбутися санкцій, – WSJ

Російський бізнесмен Михайло Фрідман запропонував перевести 1 млрд доларів зі свого особистого статку в український банк "Альфа-банк", співзасновником якого він є. За словами людей, знайомих з цим питанням, ця пропозиція спрямована на те, щоб переконати Великобританію зняти з нього санкції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням публікацію в The Wall Street Journal, інформує UAINFO.org.

Чиновники США заявили газеті, що ініціатива Фрідмана - одна з тих пропозицій, які бізнесмени, банки і компанії, що потрапили під санкції, таємно роблять владі західних країн, що фінансує відновлення України після російського вторгнення.

При цьому сам Фрідман заперечує, що пропонував "послугу за послугу", зазначає The Wall Street Journal. У МЗС Великобританії заявили, що"не потурають ухиленню від санкцій".

Український "Альфа-банк" запропонував київським чиновникам дозволити Фрідману перевести на банку 1 млрд доларів зі свого особистого статку, повідомив голова наглядової ради банку Роман Шпек. Він заявив, ці гроші підуть на фінансування проектів в Україні, пов'язаних з інфраструктурою, охороною здоров'я продовольчою та енергетичною безпекою.

Путін не бажає здатися, він все ще хоче знищити Україну, – МЗС Австрії

Австрія готова підтримати мирні переговори для припинення війни в Україні. Але наразі Відень не спостерігає того, щоб глава Кремля Володимир відмовився від своїх загарбницьких намірів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на главу МЗС Австрії Александера Шалленберга в інтерв'ю Wiener Zeitung, інформує UAINFO.org

"Звичайно, якщо дипломатія стане домінуючою силою, ми були б готові прийняти переговорників. Але ми дуже далекі від цього. Навіть після виступу Путіна у Владивостоці можна побачити, що у нього ні найменшого бажання здатися. Зовсім навпаки. Ціль Росії, схоже, все ще полягає в тому, щоб знищити Україну", - заявив Шалленберг.

Андрій Данилко прокоментував поведінку Алли Пугачової та мовчання Лорак і Корольової

 

Андрій Данилко, який від початку повномасштабного вторгнення росії залишається в Україні, прокоментував той факт, що українські артистки, які живуть і працюють у рф, як-от Ані Лорак та Наташа Корольова, мовчать про війну, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

У програмі "І гримнув Грем" Данилко зазначив, що не засуджує цих артисток, однак зрозуміти по-людськи їх не може:

"Вони обрали так. Це їхній вибір. Я ставлюся з розумінням. Я, звісно, це зрозуміти не можу за своїми людськими якостями, але з іншого боку, я розумію – це страх, вони там живуть. Наташа Корольова – я розумію чому… Вона просто мовчить, але дім, це страшно. Я не засуджую нікого, але я це зрозуміти не можу", - сказав Данилко.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини