MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 13 вересня 2022

154 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 13 вересня. 

"Вовчанськ вдома": прикордонники підтвердили звільнення міста на Харківщині 

ЗСУ звільнили Вовчанськ Харківської області.

Про це у Facebook повідомляє Держприкордонслужба, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Прикордонники показали відео з міста. 

"Вовчанськ вдома. Прикордонники прибрали залишки непотребу. Слава Україні!" - йдеться у повідомленні.

Місто було під окупацією російських військ з 24 лютого 2022 року.  

Вовчанськ розташоване у лісостеповій зоні на берегах річки Вовча, яка через 6 км впадає до річки Сіверський Донець. 

Жданов: Окупанти на Луганщині пакують речі 

На все ще окупованій території Луганської області люди вивішують українські прапори, чекаючи звільнення. Водночас росіяни навіть не намагаються їх зняти, усвідомлюючи неминучість деокупації. 

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов в ефірі каналу FreeДом, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

На думку експерта, зараз Росія переживає кадровий голод. Охочих воювати з кожним днем стає менше, якк і шляхів виправити ситуацію.

"На сьогодні російська армія фактично вичерпала ті можливості, які їй давало поповнення за рахунок охочих повоювати. Охочих повоювати стає все менше. У підтвердження своїх слів можу нагадати, що сьогодні надійшла інформація, що Путін нібито доручив олігархам формувати приватні військові компанії, які потім повинні влитися в загальні лави російських окупаційних військ на території України", - зазначив Жданов. 

Він нагадав, що Росія формувала 50 добровольчих батальйонів для війни в Україні. Однак останнім часом Росія про них не згадує. Як зазначає Жданов, є підстави вважати, що цей проект розвалено.

Резніков пояснив, чому контрнаступ ЗСУ на Херсонщині просувається повільніше, ніж на Харківщині 

Міністр оборони Олексій Резніков пояснив, чому контрнаступ на Херсонщині просувається повільніше, ніж на Харківщині. За його словами, є дві причини, які стримують рух наших військових на півдні.

Про це він розповів в інтерв'ю Financial Times, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Посадовець зазначив, що справа передусім у специфічному ландшафті регіону, що сприяє обороні окупантів. 

"Контрнаступ українських військових на Херсонському напрямку просувається повільніше, ніж на Харківському, оскільки це сільськогосподарський регіон з іригаційними каналами, які росіяни можуть використовувати як оборонні траншеї", – сказав очільник Міноборони. 

Окрім того, російське військове командування відправило на Херсонщину 1200 чеченських солдатів. Їх використовують для того, щоб не дати військовим залишати свої позиції.

ЗСУ звільнили на Харківщині 300 населених пунктів: Маляр розповіла деталі контрнаступу

Збройні сили України звільнили від російських окупантів 300 населених пунктів Харківської області, що становить 3 800 квадратних кілометрів. Контрнаступ у регіоні продовжується.

Про це 13 вересня в ефірі національного телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, українські військові налаштовані на повне виведення російських військ з регіону, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel  

"Ця операція зі звільнення Харківської області тривала декілька днів і вона планувалась на декілька днів, і починаючи з 6 вересня по сьогодні звільнено 3 800 квадратних км, більше 300 населених пунктів і близько 150 тисяч наших людей стали вільними від окупації. Операція триває, вона розпланована до повного звільнення Харківської області", – зазначила Маляр. 

Водночас вона не стала розголошувати детальну інформацію щодо планів зі звільнення області. Маляр лише зазначила, що "це станеться якнайшвидше".

Гайдай назвав основний напрямок удару ЗСУ для звільнення Луганської області 

Масштабна деокупація Луганщини розпочнеться з Кремінної та Сватового. Основний удар ЗСУ очікується саме там.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву, яку зробив голова Луганської ОДА Сергій Гайдай, інформує UAINFO.org.

"В основному все зосереджено на Лиманському напрямку - Сватове-Кремінна. Ми бачимо, що туди стягуються залишки якісь (російських, - ред.) військ. Основний удар буде там, і звідти почнеться деокупація Луганської області", - сказав він.

За його словами, на сьогоднішній день Кремінна повністю порожня, оскільки осійська армія покинула місто. Там майорить український прапор, який підняли партизани. Дещо схожа ситуація в Старобільську. 

А ось зі Сватового, рашисти спочатку втекли, але через деякий час повернулися, додав Гайдай.

Біля Ізюма росіянам вдалося "зачепитися" за річку Оскіл, але їх це не врятує, – Арестович  

У Харківській області російським військовим вдалося "зачепитися" за річку Оскіл поблизу Ізюма. Щоправда, для окупантів такий розвиток подій нічого не означає, тому що їх вже піджимають ЗСУ з іншого боку.

Про це радник голови Офісу президента Олексій Арестович розповів в ефірі YouTube-каналу "Фейгін Live". Він описав, в цілому, невтішну картину для російських окупантів на Харківщині, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org

"На схід від Ізюма противник зумів "зачепитися" по природному рубежу на іншому березі ріки. Основний урок цієї війни – що оборона по природнім рубежам "рулить". Попри весь наш крутий біг, вони стали по той бік річки і благополучно утримують її", – сказав Арестович. 

Разом з тим, за його словами, навіть ці успіхи для росіян нічого не означають, адже просування ЗСУ до Лимана і Святогорська ставить окупантів під Осколом у неприємну ситуацію.

ЗСУ розбили танкову армію, призначену для оборони Москви, – британська розвідка

Частини російських військ, виведених з Харківської області за останній тиждень, належали до 1-ї гвардійської танкової армії (1 ГТА), що підпорядковується Західному військовому округу (ЗВО).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії в Twitter, інформує UAINFO.org

Як зазначається у зведенні, 1 ГТА зазнала важких втрат на початковому етапі вторгнення і не була повністю переформована до контрнаступу українських військ у Харкові. 

За даними британської розвідки, 1-ша ГТА була однією з найпрестижніших армій Росії, виділялася для оборони Москви і призначалася для ведення контрударів у разі війни з НАТО.

Залужний розписував, а Кличко був свідком: у Києві відіграли незвичне весілля

У Києві нову сім'ю створили військовий Збройних сил України, офіцер Євген Воротило і Марія Гуреш.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний розписав молодят, а мер столиці Віталій Кличко був свідком.

Про це розповіла мати нареченої на своїй сторінці в Facebook, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org 

"Женя отримав стільки настанов від свого найвищого командира під час церемонії, що у нього не буде іншого виходу, як тільки стати ідеальним чоловіком. А настрій Маші ви бачите на фото", - написала жінка.

Після події молодята дістали прапор і попросили почесних гостей розписатися на ньому.

Колишній "Ревізор" Вадим Абрамов під час війни розважає росіян у новому шоу

Український шоумен Вадим Абрамов, якого глядачі знають насамперед як "Ревізора" на Новому каналі, став ведучим нового російського розважального проєкту "Чотири дачі". Уродженець Києва їздить різними регіонами країни-агресорки і разом із учасниками шоу інспектує їхні дачі.

Прем'єра першого сезону відбулася 27 серпня 2022 року, а зйомки проходили вже після повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Виходить проєкт на російському телеканалі "Пятница". Українські інтернет-користувачі залишають у соцмережах розчаровані коментарі на адресу ексревізора, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

Відомо, що за правилами проєкту чотири учасники мають оцінити господарство один одного за низкою критеріїв: город, будинок, гостинність, а також загальне враження від дачі. Оцінки в залежності від отриманих вражень суперники виставляють за п'ятибальною шкалою. Це аналог знайомої всім передачі "Чотири весілля". 

Вадим Абрамов допомагає росіянам перевіряти дачі один одного та ставити об'єктивні бали. Разом з дачниками він пробує їхню консервацію, настоянки, мед та багато іншого.

У першому випуску ведучий родом із Києва вирушив до Краснодарського краю, а у другому – до Воронежа. Наприкінці випуску він вручає переможцю приз – 100 000 рублів.

Еммі 2022. Оголошено переможців премії

12 вересня у театрі Microsoft у Лос-Анджелесі (Каліфорнія, США) відбулася 74-та церемонія нагородження головної американської телевізійної премії Еммі.

Коронавірусні обмеження знято, тому церемонія повернулася до звичного формату і відбулася у присутності гостей і номінантів, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Лідерами за кількістю номінацій серед серіалів стали: Спадщина — 25 номінацій, Тед Лассо та Білий лотос — 20 номінацій, Хитрощі та Убивства в одній будівлі — 17 номінацій та Ейфорія — 16 номінацій.

За підсумками, серіалу Білий лотос вручили найбільше нагород. Перше місце серед комедійних здобув серіал Тед Лассо.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини