MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 вересня 2022

150 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 вересня. 

Путін оголосив часткову мобілізацію в Росії і "обґрунтував" війну проти України

Президент Російської Федерації Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію у Росії. Вона стартує з 21 вересня.

Призову, за словами глави Кремля, підлягатимуть росіяни, які перебувають у запасі. Про це російський диктатор заявив у зверненні до росіян, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Путін заявив, що часткова мобілізація оголошується з моменту його звернення. 

Призову на військову службу, запевнив диктатор, підлягатимуть лише ті громадяни, які перебувають у запасі – насамперед, ті, хто проходив службу в лавах збройних сил, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід.

Також президент країни-агресора заявив, що призвані на військову службу перед відправкою в частини нібито проходитимуть додаткову військову підготовку.

"Усі питання матеріального, ресурсного та фінансового забезпечення оборонних підприємств повинні вирішуватися урядом негайно", – додав Путін.

Він заявив, що Росія "зробить усе, щоб забезпечити безпечне проведення референдумів" на окупованих РФ територіях України, "звернення" щодо проведення яких зробили напередодні маріонеткові окупаційні адміністрації, створені Росією у захоплених українських областях.

"Це не блеф": Путін пригрозив Заходу ядерною зброєю 

Російський диктатор Володимир Путін погрожував Заходу ядерною зброєю, додавши, що в Росії вона перевершує озброєння країн НАТО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звернення диктатора, інформує UAINFO.org.

Він заявив, що нібито у Вашингтоні, Лондоні, Брюсселі підштовхують Київ до перенесення військових дій на територію РФ.

"Вже не таючись кажуть, що РФ має бути всіма силами розгромлена на полі бою, з подальшим позбавленням політичного, економічного, культурного суверенітету. У хід пішов і ядерний шантаж. Йдеться не лише про заохочені обстріли ЗАЕС, що загрожує атомною катастрофою. Але й про висловлювання деяких високопоставлених представників провідних країн про можливість і допустимість застосування проти РФ зброї масової поразки - ядерної зброї", - сказав він.

Путін наголосив, що при загрозі Росія використовує ядерну зброю.

Росія планує призвати 300 тисяч резервістів, – Шойгу 

У ході мобілізації Росія планує призвати до армії 300 тисяч резервістів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони РФ Сергія Шойгу,  інформує UAINFO.org.

"Під час часткової мобілізації буде покликано загалом 300 тисяч резервістів", - сказав він, додавши, що строковики та студенти нібито не підпадуть під мобілізацію. 

"У Росії величезний мобілізаційний ресурс, майже 25 млн осіб, частковій мобілізації підлягають трохи більше ніж 1%", - стверджує глава Міноборони РФ.

Мобілізація в Росії: експерт назвав Путіна "імпотентом" та передрік бунти в РФ

Підписавши указ про часткову мобілізацію в Росії, президент РФ Володимир Путін не вирішив жодної проблеми, а створив передумови для десятка нових.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, пише УНІАН, інформує UAINFO.org

"Напівзаходи політичного імпотента. Саме так я можу охарактеризувати підписання Путіним указу про часткову мобілізацію в Росії. Російська армія зараз перебуває у критичній ситуації через відсутність повноцінної компенсації втрат, які вона несе в Україні. Прихована мобілізація добровольців – не допомагає, зеки, що збираються по виправних колоніях, так само не вирішили питання", – зазначив Коваленко. 

"Сьогодні вранці президент Росії оголошує часткову, а не загальну, мобілізацію в країні. Часткову мобілізацію, яка так само не вирішить абсолютно ніяких проблем російської армії. Ні кількісних, ні професійних, ніяких. А навіть більшою мірою їх додасть. Адже, так чи інакше, а це буде примусова форма мобілізації. А там де примус, завжди знаходиться місце непокори", – додав експерт.

Втрати російської армії зашкалюють: у них точно понад 100 тисяч вбитими й пораненими, швидше під 150 тисяч, – Арестович

"Часткова мобілізація, тому що вони розуміють - вони не мають потенціалу для створення нових з'єднань. Резервісти підуть на поповнення існуючих. 300 тисяч", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Олексій Арестович, інформує UAINFO.org.

"Це говорить про дві речі:

- Втрати російської армії не просто величезні, вони зашкалюють, точно понад 100 тисяч вбитими й пораненими, швидше - під 150; 

- подвійний комплект набирається тому, що наступні 150 вони вже подумки списали. Як добре бути росіянином за Путіна)", - констатував Арестович.

Собчак заявила, що не називала українців нацистами, і звинуватила Єфросініну в брехні. Українська ведуча їй відповіла 

Скандальна російська журналістка та світська левиця Ксенія Собчак, яка звинуватила українців у нацизмі, відповіла українській телеведучій Маші Єфросініній, котра емоційно та аргументовано пояснила росіянці, що слово "нацизм" доречніше вживати в описі її народу. Собчак наполягла на тому, що вона має рацію, а от українці "має бути соромно за перекручування фактів".

Після публічного звернення Єфросініної до Собчак, друга написала їй у дірект, але, як поділилася вона сама, відповіді не дочекалася, тому опублікувала свої повідомлення в InstaStories. Українська зірка їх незабаром помітила та лаконічно відповіла "колезі" в соцмережах, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Собчак написала телеведучій ціле послання, в якому заявила, що не називала українців "нацистами", а ненависть до всіх росіян без винятку – це "неправильно і несправедливо". "Дискримінувати всю націю", вважає Ксенія, неправильно. Є люди, "які чинять зло", – лише вони, очевидно, на думку пропагандистки, яка називає себе опозиціонеркою, мають відповідати за війну в Україні.

Микита Міхалков все зніматиме з дрона, щоб чергову "Цитадель" зваяти за рахунок лохів, – Юрій Романенко

"Останні 20 років по всіх російських каналах крутили купу патріотичних фільмів та серіалів про війну з фашистами", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише Юрій Романенко, інформує UAINFO.org

Тепер усі фанати "Штрафбату", "Ангела" та інших шедеврів роскіно зможуть насправді оцінити, як діди воювали А воювати доведеться, як дідам. Один автомат на трьох, онучі, сіли на коней та погнали всім штрафбатом на кулемети. А Микита Міхалков все зніматиме з дрона, щоб чергову "Цитадель" зваяти за рахунок лохів", - завершує Романенко.

Олег Куваєв випустив новий епізод "Масяні" на підтримку України 

Російський мультиплікатор Олег Куваєв, який є творцем легендарного персонажа Масяні, випустив нову серію мультфільму. Згідно з сюжетом, Хрюндель знайшов інопланетну літаючу тарілку, і вони з Масянею полетіли в Україну, щоб допомогти закінчити війну, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

Спочатку Масяня пропонувала просто прибирати рашистів, але потім відбувся такий діалог:

"Не можу я по своїх стріляти", - сказав Хрюндель. 

"Так це не свої, це вбивці", - заперечила Масяня. 

"Там злиденне пацання прийшло гроші заробляти. Там Дімка може бути з нашого під'їзду, він завжди д*білом був. Не вбивати ж його тепер за це. Якщо він д*біл, я що, теж повинен бути д*білом?", - відповів Хрюндель.  

"Вигнати їх з України якось треба, згоден", - сказала Масяня. 

"Ну звичайно, стільки горя ці мудаки сюди принесли", - з сумом відповів Хрюндель.

Вони придумували різні варіанти, і одним з рішень було облити окупантів фекаліями. 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини