MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 29 вересня 2022

283 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 29 вересня. 

Анексія територій України: Зеленський готує термінове засідання РНБО 

Порядок денний засідання і всі подробиці обіцяють дати пізніше. Відомо, що 30 вересня у Кремлі підпишуть договори про "приєднання до РФ" тимчасово окупованих українських територій.

Президент України Володимир Зеленський скликає термінове засідання Ради національної безпеки й оборони України. Про це написав у Facebook прессекретар президента Сергій Никифоров, пише Фокус, інформує UAINFO.org.

"Президент Володимир Зеленський скликає на завтра (30 вересня) термінове засідання Ради національної безпеки й оборони України. Порядок денний та інші подробиці повідомимо згодом", — зазначив Никифоров.

"Абсолютно очікуваний захід". Рєзніков оцінив рішення Путіна оголосити "чмобілізацію" 

Рішення керівництва Росії щодо мобілізації було очікуваним в Україні і нічого не змінює для української армії.

Про це в інтерв'ю Інтерфакс-Україна заявив міністр оборони Олексій Рєзніков, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

"Оскільки його назвали "частковою" мобілізацією, логічно скоротити його до "чмобілізації". Це був абсолютно очікуваний захід та не був для нас новиною. Тому що ми достеменно знаємо реальні втрати російських військ", - сказав він.

Міністр зазначив, що до оголошення мобілізації РФ втратила в Україні понад 50 тисяч своїх військових, ще понад 100 тисяч отримали поранення. 

За його словами, почати поповнювати ці втрати - "абсолютна логічна реакція військово-політичного керівництва Кремля".

Данілов розповів, як Україна відповість на новий наступ із Білорусі  

У разі нового наступу з території Білорусі окупанти отримають відповідь від України, на яку не розраховують.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв'ю Настоящему времени, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Ми розуміємо, що Путін щодня тисне на Лукашенка, щоб той почав збройну агресію з боку Білорусі. Нам усе відомо. Навіть нещодавня зустріч у Сочі була на цю тему", - сказав Данілов. 

Секретар РНБО не вірить, що Лукашенко прийме таке рішення.

"Але якщо з боку Білорусі йтимуть війська, як це було 24 лютого, вони отримають таку відповідь, на яку не розраховували", - додав він.

Просування ЗСУ в районі Лиману вже не зупинити, окупантів чекає котел – Арестович 

Просування ЗСУ в районі Лиману Донецької області триває, українські захисники оточують окупантів у цьому районі.

За словами радника Офісу президента Олексія Арестовича, загарбників чекає котел, пише УНІАН, нформує UAINFO.org 

"Цей рух вже не зупинити. І чекає там їх маленький, симпатичний "котел" (...) Ніхто там вже нічого поповнювати не буде. Там вже всі - "приїхали", - зазначив він.

За його словами, мобілізованих росіян, швидше за все, відправлять на другу лінію оборони в районі Сватового Луганської області.

Ризик застосування Путіним ядерної зброї найвищий від початку війни в Україні – CNN

Імовірність того, що президент РФ Володимир Путін застосує тактичну ядерну зброю у війні проти України, можливо, є найвищою від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого.

Однак шансів на розвиток такого сценарію мало. Про це з посиланням на американських чиновників, знайомих з останніми розвідувальними даними США, пише видання CNN, повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org 

За даними журналістів, західна розвідка уважно стежить за будь-якими ознаками зміни планів Путіна після того, як минулого тижня він посилив погрози застосувати ядерну зброю.

"Згідно з кількома джерелами, загроза, безумовно, підвищена, якщо порівняти з попереднім роком... Але поки немає жодних ознак того, що Росія найближчим часом планує застосування (ядерної зброї – ред.) і загальна оцінка не змінилася", — йдеться у публікації.

"Абхазію з мапи не стерти": Лукашенко визнав окуповану територію Грузії та нарвався на критику влади

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко 28 вересня побував з візитом в Абхазії – окупованій Росією території Грузії. Там він фактично визнав незалежність самопроголошеної республіки.

Самопроголошений президент Білорусі також визнав, що здійснив візит до Абхазії після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, що відбулася напередодні.

Про це повідомило білоруське інформагентство БЕЛТА, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Так, Лукашенко сказав, що перед поїздкою до Абхазії обговорював проблеми самопроголошеної республіки з Путіним.

"Ми багато дуже, до ночі, обговорювали ці питання. Він дуже занурений, більше, ніж я, в проблеми і справи Абхазії. Не буду довго говорити про це, але ми дійшли одного висновку: що Абхазія є, її з мапи не стерти, жодні санкції не зможуть це зробити", – заявив самопроголошений лідер РБ.

 РФ поскаржилися, що діти з Маріуполя обзивали Путіна та співали Гімн України. ВІДЕО 

Російська омбудсвумен Львова-Бєлова розповіла про "інтеграцію" українських дітей, якихоселили у Підмосков'ї. Через час їхній негатив до Росії нібито перетворився на любов.

Уповноважена з прав дитини в Росії Марія Львова-Бєлова під час брифінгу заявила, що у прийомних дітей, які були вивезені з Маріуполя до Підмосков'я під час війни, негативне ставлення до Росії "перетворюється на любов", інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Такого висновку омбудсмен дійшла після того, як поспілкувалася з 30 дітьми, які, як вона стверджує, покинули батьки у підвалах Маріуполя. За її словами, цих дітей знайшли російські військові та пізніше вивезли до Підмосков'я, де розселили у прийомних сім'ях.

Російська чиновниця розповіла, що коли українських дітей привезли до Росії, вони спочатку негативно відгукувалися про президента Володимира Путіна та співали Гімн України.

"Вони негативно відгукувалися про президента, говорили всякі гидоти, співали Гімн України, Слава Україні і таке інше", — розповіла Львова-Бєлова.

В Україні ліквідували командира "вагнерівців" 

В Україні ліквідовано командира ПВК Вагнера 41-річного Олексія Нагіна, повідомляє InformNapalm.

Як пишуть у Telegram-каналі, посилаючись на низку інформаційних ресурсів, 20 вересня біля Бахмута було вбито 41-річного командира штурмового загону ПВК Вагнера Олексія Нагіна, на прізвисько Терек, інформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

Нагін, за даними InformNapalm, був «ветераном» бойових дій у Чечні, Грузії, на Донбасі, у Сирії та Лівії. 

Читайте також: "Живими вони Росії не потрібні": смертність зеків з ПВК "Вагнер" сягає 90%, – Снєгирьов

За свої «заслуги» був нагороджений трьома орденами мужності, платиновою зіркою героя ПВК Вагнера, медалями За відвагу та За захист Криму. Також Нагін «удостоєний» звання героя Росії, а також так званих «ДНР» та «ЛНР».

Юрій Ткач зізнався, чи знали учасники "Кварталу 95" завчасно про наступ Росії і де його заскочила війна

Актор студії "Квартал 95" Юрій Ткач розповів, як для нього почалася війна.

Коли Росія розпочала повномасштабне вторгнення до України, для актора Юрія Ткача це стало несподіванкою, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

У Мережі ж почала розповсюджуватися інформація, що учасники "Кварталу 95" завчасно знали про наступ РФ. У програмі ЖВЛ Ткач це все заперечив. Актор додав, що всі дізналися новини про війну від ЗМІ.

"Не було такого, що у нас в "Кварталі" там якась інформація була, або в групах десь, або Зеленський комусь зателефонував", - прокоментував Ткач. 

Щоправда, у актора все ж була певна інформація. Про наступ Росії здогадувалася дружина Юрія. У Вікторії брат працює в певних органах, тож попередив сестру. Дружина Ткача одразу ж розповіла про це все чоловікові та забрала його з прем'єри фільму додому.

"Мене Віка аж витягувала, каже: "Давай, пішли". Я кажу: "Що сталося?". Вона каже, що війна. А у неї брат працює в певних органах, зателефонував, сказав, що так", - пригадав Юрій.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини