MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 жовтня 2022

196 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 жовтня.

З 10 жовтня 30% українських електростанцій було зруйновано, – Зеленський

За останній тиждень постраждала третина електростанцій.

Про це  повідомив президент України Володимир Зеленський у Twitter, інформує UAINFO.org

"З 10 жовтня 30% українських електростанцій було зруйновано, що призвело до масових відключень електроенергії по всій країні", - написав він і додав, що "місця для переговорів із путінським режимом не залишилося".

"Знайшли ключик до ППО": Арестович сказав, скільки Росія може кошмарити українців дронами

Росіяни "знайшли ключик" до української ППО і хочуть змусити нас вистрілити весь ракетний запас у боротьбі з дронами.

Про це заявив радник Офісу президента Олексій Арестович у розмові з російським журналістом та правозахисником Марком Фейгіним, пише ТСН, інформує UAINFO.org 

Арестович прокоментував масову атаку дроні по Україні 17 жовтня: "У них дальність – тисяча кілометрів, а за деякими даними, і більше. А якщо попутний вітер, а сьогодні був південний і південно-західний вітер, то їм дуже добре летіти".

За попередніми підрахунками, у всій Україні було сьогодні 62 дрони, з них збили 36. 

"Неприємна сторона полягає у тому, що вони дуже швидко почали витрачати наш ракетний запас ППО. Бо треба збивати дрони. Вони сьогодні запустили першу хвилю дронів, перенаситили нашу ППО, а потім випустили 16 ракет. 2 чи 3 потрапили у ціль, решта були збиті, але проблема у тому, що наші ракети починають закінчуватися", – каже радник ОП.

Арестович уточнив, що ракети не закінчаться завтра, але сказав, що "це проблема". Ракетами стріляти по дронах він назвав "дурною ідеєю", зокрема через дороговизну.

В Офісі президента закликали готуватися до відключень електроенергії та води по всій Україні

Ракетні обстріли енергетичної інфраструктури з боку росіян можуть привести до відключень електроенергії та води по всій Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням заяву заступника голови Офісу президента Кирила Тимошенка під час телемарафону, інформує UAINFO.org.

"У нас критична ситуація по всій країні зараз. У нас залежить один регіон від іншого... Тому треба готуватися до того, що як електроенергії, так і водопостачання чи теплопостачання", - сказав він. 

За його словами, сьогодні в результаті ракетних обстрілів постраждали об’єкти енергетичної інфраструктури. "Насамперед, в Житомирській області один з об’єктів зруйнований", - сказав він та додав, в Житомирі зараз відсутні електрика та вода.

"По місту Києву було влучання в великий об’єкт енергетичної сфери. Зруйновано багато чого на цьому об’єкті. Зараз на Троєщині та в деяких районах міста відсутнє водопостачання та електропостачання", - сказав він та додав, що незабаром воду та світло відновлять. 

Відчайдушні кроки Путіна не принесуть бажаних результатів у війні, все вирішують чотири фактори – NYT  

В умовах перелому на фронті в Україні російський диктатор Володимир Путін вдається до відчайдушних заходів: незаконних референдумів, "часткової" мобілізації, призначення нового командувача окупантами або ракетних ударів "за Кримський міст". Однак такі його кроки не дадуть Кремлю бажаних результатів у війні.

Якщо глава РФ так сподівався змінити динаміку поля бою, він, найімовірніше, буде розчарований, йдеться у матеріалі The New York Times, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Там вказали на чотири чинники, які разом неухильно знижують бойові перспективи країни-агресора.

Авторка матеріалу – Дара Массікот, старша наукова співробітниця корпорації RAND, яка займається питаннями оборони та безпеки Росії, каже, що це:

– потреба Путіна вести інтенсивну війну з армією, непідготовленою до неї;

– ранні й важкі втрати наземних, повітряно-десантних військ і сил спецпризначення ЗС РФ;

– стійкість і воля українців до боротьби;

– західна підтримка України.

"Річ у тім, що жоден із недавніх гамбітів Кремля – анексія, мобілізація або кадрові перестановки – не може вирішити серйозніші проблеми, які стоять перед російською армією. І в найближчі місяці ці труднощі будуть лише посилюватися", – вважає аналітикиня.

Пригожин проти Путіна: в ISW розповіли, як ПВК "Вагнер" підриває владу Кремля 

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин підриває владу Кремля і почав непрямо виступати проти президента РФ Путіна. Він провокує дискусії про громадянську війну.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW), пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Євген Пригожин і соціальні мережі, пов'язані з "Вагнером", все частіше говорять про неефективність традиційних російських військових інститутів і соціальні проблеми, що може побічно підірвати владу Кремля", - вказали експерти.

Так, Пригожин розповідав, що на Бахмутському напрямку діють війська "Вагнера", чим заперечує заяви так званої "ДНР" про те, там знаходяться і бойовики самопроголошеної невизнаної "республіки". Крім цього, засновник "Вагнера" акцентує увагу на тому, що він сам спонсорує ПВК. Цим Пригожин вказує на те, що Міноборони РФ ніяк не забезпечує військових, додали аналітики.  

"Пов'язані з "Вагнером" Telegram-канали прокоментували інцидент зі стріляниною на Бєлгородському полігоні, зазначивши, що в даний час в Росії йде "тиха громадянська війна" через багаторічну нездатність російського уряду обмежити міграцію імовірно з країн Центральної Азії", - повідомили в ISW.

На думку експертів, в наративах Пригожина простежується бажання звернутися до націоналістичних прихильників Путіна, які давно виступають за те, щоб російські олігархи почали фінансувати поставки для військових. Також вони, як зазначають в ISW, вимагають прозорості у висвітленні ситуації на фронті і критикують Російські вищі військові установи за їх невдачі на передовій. 

Авіакатастрофа у Єйську: Жданов назвав версії причини падіння літака 

Військовий експерт Олег Жданов назвав ймовірні причини катастрофи літака Су-34 в російському Єйську, який впав на багатоповерхівку.

Про це Жданов сказав в ефірі телеканалу Freedom, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Експерт не погоджується з думкою, що пілот навмисне спрямував літак на будинок. За словами Жданова, російська військова авіація зараз намагається літати якомога нижче біля землі, щоб не потрапити у зону радарів нашої ППО.

"Кажуть, що літак був навіть з повним бомбовим завантаженням. Тобто він не відбомбився, він летів на завдання, бомбити наші війська. Швидше за все сталося те, що пілот недосвідчений. Сьогодні авіація "ходить по землі" – по верхівках дерева. Тому що це єдиний спосіб, щоб піти в мертву зону радарів систем ППО. Тому він і намагався притискатися до землі. І, мабуть, або не впорався з керуванням і не встиг ухилитися, або на будівлі не було червоних маяків для позначення штучної перешкоди на поверхні землі", – припустив Жданов.

Також експерт розповів, що літак, який йде на бойове завдання з повним бомбовим завантаженням мав би обійти населений пункт, а пілот цього не зробив.

Крім того, Жданов прокоментував версію, що Су-34 вибухнув до того, як впав на багатоповерхівку. Він не виключає, що російська ППО могла не впізнати свій літак і збити його.

"Якщо дійсно вибух був до зіткнення, то тут можна говорити про дві версії: це або технічна несправність. Але, як правило, несправності призводять до падіння літака, до втрати управління, але не до вибуху боєкомплекту або паливних баків на борту. І це може статися в результаті використання засобів ППО. Якщо він, припустимо, зайшов в зону міста, ППО його не впізнало і влупило по ньому, тоді це можливо", – припустив експерт.

Олексій Дурнєв відповів, чому відмовився від участі в шоу "Холостяк" 

Відомий український блогер Олексій Дурнєв, який після повномасштабного вторгнення перейшов на українську мову і почав активно підтримувати країну на інформаційному фронті, відповів, чому відмовився від пропозиції взяти участь у шоу "Холостяк".

Детальніше свою позицію він пояснив в інтерв’ю "Главкому", інформує UAINFO.org.

"Продюсери сказали, що на майданчику потрібно провести мінімум 50 знімальних днів. Один раз на 10 днів – вихідний. Моя комерційна директорка порахувала, скільки ми за цей час не зробимо свого контенту, скільки заробимо від моєї участі у "Холостяку", і ми вирішили відмовитися від пропозиції. Мені запропонували учетверо меншу суму, ніж ми хотіли", – сказав Олексій Дурнєв.

Також він відповів чи є у нього в серці зараз хтось. Як пояснив Дурнєв, зараз його серце вільне. 

"Нещодавно була дівчина, зараз нікого немає, ні з ким не зустрічаюся. Я не люблю про це розповідати", - додав Олексій. 

Популярний співак помер просто на сцені під час концерту у Парижі. ВІДЕО 

Видання Le Parisien повідомляє, що в Парижі раптово помер популярний співак Майкл Бенджамін.

У 41-річного гаїтянського музиканта сталася зупинка серця прямо під час концерту в Accor Arena. Mikaben (сценічний псевдонім співака) виступав разом із відомим гуртом Carimi, пише Главком, інформує UAINFO.org.

Згідно з відео очевидців, артист після виступу раптово попрямував до виходу, потім різко знепритомнів. Медики намагалися надати першу допомогу, проте не змогли привести Мікабена до тями. У артиста діагностували серцевий напад. Співак раптово помер у віці 41 року.

У Майкла залишилася вагітна дружина Ванесса Фанфан та його батько-музикант Лайонел "Пер Ноель" Бенджамін. Його на Гаїті називають Сантою Клаусом через різдвяну пісню.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини