MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 4 листопада 2022

193 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 4 листопада.

Теперь офіційно. Кабмін призначив Чернишова главою "Нафтогазу" 

Кабінет міністрів України призначив колишнього міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова головою правління НАК "Нафтогаз України".

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на розпорядження уряду №983-р від 3 листопада, інформує UAINFO.org

"Призначити Чернишова Олексія Михайловича головою правління акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України”, - йдеться у документі.

Зазначається, що розпорядження вступає в дію 4 листопада.

Олексій Чернишов із березня 2020 року був міністром розвитку громад і територій. До цього, із жовтня 2019 року, він очолював Київську обласну державну адміністрацію.

Раніше Чернишов займався інвестиційним та девелоперським бізнесом, до його сфери бізнесових інтересів входила комерційна нерухомість. Має економічну та юридичну освіту.

Шольц відвідав Пекін і обговорив із Сі Цзіньпіном ситуацію в Україні: глава КНР заявив про співпрацю у "часи змін"

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав столицю Китаю Пекін. Там глава німецького уряду зустрівся з головою КНР Сі Цзіньпіном, під час зустрічі сторони обговорювали війну, що розв'язана Росією проти України.

Про це повідомляє Sky News. За даними видання, глава Китаю заявив про необхідність співпраці у "часи змін та заворушень", пише Обозреватель, інформує UAINFO.org 

Федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц у супроводі бізнес-делегації відвідав Пекін із одноденним візитом. Під час поїздки він зустрівся із главою КНР Сі Цзіньпіном. 

"Два лідери обговорили конфлікт, що триває: президент Сі сказав, що великі країни повинні співпрацювати в часи "змін і заворушень", – пише видання.

У Sky News нагадали, що Шольц став першим лідером G7, який відвідав Пекін від початку пандемії COVID-19. Також видання зазначило, що через цю поїздку в Німеччині Шольца розкритикували, зокрема, й через те, що Китай надає мовчазну підтримку Росії в розв'язаній нею війні проти України.

Жданов розповів, як ЗСУ звільнятимуть Херсон

Оскільки вторгнення президента РФ Владіміра Путіна в Україну триває вже дев'ятий місяць, війна посідає чільне місце на порядку денному, поки американці готуються до голосування на проміжних виборах наступного тижня. Вашингтон очолив міжнародні зусилля, спрямовані на посилення боротьби України проти кремлівської агресії, і надав Києву важливу військову, економічну та дипломатичну підтримку, але нещодавні заяви з обох боків політичного розколу в США вказують на те, що цю підтримку не можна сприймати як належне, пише Atlantic Council, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

Найбільш резонансні коментарі надійшли від високопоставленого республіканця та лідера меншості в Палаті представників Кевіна Маккарті, який на початку жовтня заявив, що майбутній контрольований республіканцями Конгрес «не підписуватиме порожні чеки» для України.

Тим часом лист, надісланий президенту США Джо Байдену групою з 30 законодавців-демократів із закликом сприяти припиненню вогню в Україні, був поспішно відкликаний наприкінці жовтня після сильної негативної реакції.

У той час як політичні дебати тривають, дані опитувань свідчать про значну підтримку громадськістю США політики надання допомоги Україні. Згідно з результатами опитування Reuters/Ipsos, проведеного на початку жовтня, 73% американців вважають, що Сполучені Штати повинні продовжувати підтримувати Україну. При цьому 66% респондентів заявили, що саме Вашингтон повинен продовжувати надавати зброю Україні, у порівнянні з 51% в аналогічному опитуванні, проведеному двома місяцями раніше. Аналогічні результати показало і останнє опитування Університету Меріленду.

Названо прізвища трьох росіян, які підбурювали Путіна до вторгнення в Україну – The Times 

Секретар Ради Безпеки Росії Микола Патрушев і директор ФСБ Олександр Бортніков переконали російського президента Володимира Путіна в необхідності вторгнення в Україну.

Крім Бортнікова і Патрушева на рішення Путіна про початок війни вплинув і мільярдер Юрій Ковальчук, пише The Times з посиланням на джерело в російському уряді, повідомляє УНІАН, інформує UAINFO.org.

Разом з тим глава Міноборони РФ Сергій Шойгу був всього лише "хитким виконавцем" серед високопоставлених чиновників.  

Вторгнення ініціював саме силовий блок. Водночас велика частина російських еліт начебто не була проінформована про плани почати повномасштабну війну, сприймаючи слова Путіна як "блеф". 

Жданов розповів, як ЗСУ звільнятимуть Херсон

Військовий експерт Олег Жданов вважає, що ЗСУ окупантів на Херсонщині знищуватимуть вогневими засобами, уникаючи лобових атак. 

Про це він розказав на своєму ютуб-каналі, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Як то кажуть, проти лому немає прийому, якщо немає іншого лому. Ми планомірно знищуємо угрупування росіян на правому березі Херсонщини. Якщо окупанти там залишаться без пального, боєприпасів, їжі та можливості евакуації поранених, то ця оборона незалежно від потужностей укріпрайонів, які вони там створять, вона посиплеться. Проблем з її знищенням у нас не буде. Ми використовуватимемо методи дистанційного вогневого ураження. У нас на правому березі є переваги у повітрі. Тобто до артилерії підключиться авіація. Лобових атак не буде. Ми будемо знищувати їх за допомогою вогневих засобів", - пояснив Жданов. 

Путін втрачає сили, а Гіркін створює озброєний батальйон: експерт описав "гризню" в РФ 

Президент РФ Путін стрімко втрачає сили і політичну вагу. Всі деталі "гризні" в РФ в інтерв'ю для УНІАН розкрив військовий експерт Олександр Мусієнко. За його словами, зараз можна спостерігати за руйнуванням всієї системи, яку намагався створити Путін, інформує UAINFO.org.

"Путін намагався всі ці роки вибудовувати потужну централізовану систему, як він думав. Зараз вона дає збої на різних етапах. Наприклад, глава Башкортостану висловив своє невдоволення мобілізацією, тому що забрали дитячого нейрохірурга з лікарні в армію, хоча він би міг проводити операції. Путін втрачає контроль, тому що він одержимий війною як способом зберегти владу. Він одержимий конфронтацією із Заходом. Путін не справляється з внутрішнім контролем, і на тлі цього виходять діячі як Пригожин, Кадиров", - повідомив Мусієнко.

Невдоволення в оточенні Путіна наростає. Диктатор вже не виглядає сильним, а на тлі повної відсутності успіхів у армії РФ на фронті стає зрозуміло, що війна затягнулася. За словами експерта, Путін все одно не зможе закінчити війну, тому що тоді він відразу ж втратить владу.

"Зараз Гіркін формує свій озброєний батальйон. Ці люди відкрито показують своє невдоволення. Пригожин знімає ролики і показує, що Міноборони погано забезпечує бійців. Це означає, що у Пригожина і йому подібних є амбіції Шукати опори на майбутнє. Зараз він шукає опору у військових, як більшовики шукали пригноблений клас, якому вони готові допомогти - робітники, селяни і військові. Військові, яким набридли поразки в Першій світовій війні, пішли в результаті на Петроград. Пригожин формує свою основу з таких же незадоволених людей. Він критикує Шойгу, Міноборони та інших, а йому ніхто нічого не може сказати", - резюмував Мусієнко.

Пропагандисти РФ визнають величезні втрати під Вугледаром, звинувачуючи у всьому "погоду"

Росіяни скаржаться, що ЗСУ користуються "поганою погодою" і б'ють по їхніх позиціях.

Кремлівські пропагандисти визнають, що зазнають величезних втрат в особовому складі, регулярно намагаючись штурмувати позиції ЗСУ на Вугледарському напрямку.

При спробах захопити Павлівку, за словами самих рашистських воєнкорів, "за два дні загинуло більше морських піхотинців, ніж у першу чеченську війну", пише Bild, інформує UAINFO.org.

Цими ж днями недалеко від Бахмута був збитий російський військовий літак. 

Кремлівські пропагандисти знайшли винуватця вуневдачах на сході України - погану погоду. Наприклад, один з рупорів Кремля написав у Telegram, що в Павлівці російські солдати "були взяті в заручники паводками", а шляхи виявилися "непрохідними", скаржачись, що українська артилерія цим скористалась. 

Загальну картину доповнюють кадри БПЛА роботи ЗСУ по угрупованню ворога під Вугледаром, зазначає видання. 

У Москві влаштували конкурси з вдягання покійника та ведучого похорону. ВІДЕО

У столиці Росії Москві під час виставки похоронного приладдя та сервісу "Некрополь-2022" влаштували конкурси з вдягання покійника та найкращого ведучого похорону.

Про це пише телеграм-канал "Обережно, Москва", повідомляє ТСН, інформує UAINFO.org.

Під час виставки ритуального приладдя росіяни ще влаштовували конкурс. Зокрема з найшвидшого вдягання покійника. Також там провели змагання на найкращого ведучого похорону.

Росіяни на своїй виставці також презентували ляльку-труну та крісло-труну, з якими жителі Москви радо фотографувалися.

У 49 років. Померла Джулі Пауелл, авторка знаменитого блогу про їжу "Джулі та Джулія"

Письменниця Джулі Пауелл, яка стала відомою завдяки популярному блогу про їжу Джулі та Джулія, померла у віці 49 років. Її історія покладена в основу фільму "Джулі та Джулія".

Письменниця Джулі Пауелл померла ще 26 жовтня, але її сім'я вирішила повідомити про її смерть лише зараз. За словами її чоловіка Еріка Пауелл, причиною смерті став серцевий напад, пише NY Times. Рідні Джулі Пауелл також повідомили, що останнім часом вона скаржилася на погане самопочуттяінформує UAINFO.org з посиланням на НВ.

У 2002 році Джулі Пауелл поставила перед собою завдання за 365 днів приготувати всі 524 страви з книги рецептів Оволодіння мистецтвом французької кулінарії американського телевізійного шеф-кухаря Джулії Чайлд.

Wellboy вперше прокоментував втечу свого продюсера Бардаша в Росію: він мені дзвонив, був у неадекватному стані 

Популярний український виконавець Wellboy (Антон Вельбой) висловився про зраду свого продюсера Юрія Бардаша, з яким артист розірвав співпрацю через його активну проросійську позицію. Співак зізнався, що екснаставник дзвонив йому після втечі до країни-терористки, і, ймовірно, робив це в неадекватному стані.

Таким припущенням Wellboy поділився в інтерв'ю для програми "ЖВЛ". Він зазначив, що не став говорити із колишнім продюсером, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Він мені дзвонив. Я не знаю, з якою метою. Можливо, він був у нестабільному, неадекватному стані. Я його заблокував, відписався в Instagram. Мені нема про що з ним говорити. Не хочеться навіть згадувати цю людину", – різко висловився. Вельбой.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини