MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 10 листопада 2022

231 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 10 листопада.

ЗСУ звільнили Снігурівку на Миколаївщині

Українські захисники звільнили Снігурівку на Миколаївщині.

Про це повідомив 131-й розвідувальний батальйон ЗСУ, пише ZN.UA, інформує UAINFO.org.

Снігурівка є одним з ключових населених пунктів на тимчасово окупованому правобережжі Херсонської області і частково Миколаївської області. Стратегічна цінність Снігурівки полягає в тому, що вона є зручним плацдармом на березі річки Інгулець та залізничним вузлом.

Росія готує масований удар по Україні, накопичуючи ракети, – Повітряні сили 

Російські війська цієї ночі не здійснювали атак з повітря. Ворог почав накопичувати ракети, аби завдати нового масованого удару по Україні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на слова речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org 

"Ворог не полишає спроб атакувати на Донецькому напрямку. Тут дуже жорсткі бої. Залучено чимало авіаційних підрозділів з боку противника. Працює і наша авіація. Винищувачі теж продовжують наші робити свою справу", - розповів Ігнат.

За його словами, окупанти побачили що результатів від поодиноких ударів ракетами чи безпілотниками, зниження ракетних ударів та ударів безпілотниками "не так багато", тому Ігнат припустив, РФ, ймовірно, намагається наростити запаси.

"А от, власне, коли масовані обстріли, яких було у нас у жовтні чотири - ворог кілька місяців накопичував свої засоби", - звернув увагу Ігнат.

Путін готується до випробування міжконтинентальної ядерної ракети "Сатана-2" – Daily Express 

Російський диктатор Володимир Путін планує вдруге випробувати міжконтинентальну ядерну ракету РС-28 "Сармат", відому як "Сатана-2".

Про це йдеться у статті Daily Express, пише ТСНінформує UAINFO.org.

Як пише видання, Путін сказав, що ця ракета "примусить ворогів Росії задуматися". У травні РФ повідомила, що близько 50 ракет перебувають у масовому виробництві і незабаром будуть готові. 

"Ця воістину унікальна зброя зміцнить бойовий потенціал наших Збройних сил, надійно забезпечить безпеку Росії від зовнішніх загроз і дасть поживу для роздумів тим, хто в запалі шаленої агресивної риторики намагається загрожувати нашій країні. Новий комплекс має найвищі тактико-технічні характеристики та здатний долати всі сучасні засоби протиракетної оборони. Цей не має аналогів у світі і не матиме ще довго", - цитує інформаційне агентство Путіна.

У ЗСУ оцінили, чи може Росія влаштувати в Україні килимові бомбардування, як у Сирії

Російські окупанти не зможуть влаштувати в Україні килимові бомбардування, адже задля цього ворожа авіація має залетіти вглиб України. ППО завадить атакам бомбами вільного падіння.

Про це речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомив у ефірі телемарафону, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що Повітряні сили перебувають на іншому рівні, порівняно з початком повномасштабного вторгнення РФ.

"Ми отримуємо західне озброєння, потроху підсилюємо радянську ППО сучасними системами. Тому в українському небі їм не буде спокою", – запевнив Ігнат. 

Він також розповів, що російська авіація бомбардувала Сирію снарядами вагою 200-500 кг. Таким же чином загарбники атакували Маріуполь та Ізюм, адже там не було опору ППО.  

"Ми чогось не знаємо": Фейгін розповів, що могло підштовхнути Кремль до виводу військ з Херсона

Російський правозахисник Марк Фейгін заявив, що публічним заявам командування РФ про нібито виведення російських військ із Херсона не варто довіряти. Більше того, він упевнений, що Збройні сили України діятимуть обережно, попри жодні заяви окупантів.

При цьому Фейгін зазначив, що так зване виведення російських окупантів з правого берега Херсонщини може бути частиною певних домовленостей. Про це він розповів в інтерв'ю Наталі Влащенко на YouTube, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Фейгін припустив, що заяви міністра оборони РФ Сергія Шойгу про так зване виведення військ з Херсона може бути частиною довготривалих домовленостей. Також він наголосив, що кремлівський диктатор Володимир Путін, ймовірно, знає про стан своїх військ.

"Ми не до кінця розуміємо. Але є версія, що це довгограючі домовленості з американцями, Салліван приїжджав, і можливо якісь речі відбулися за лаштунками. Ми чогось не знаємо. Або щодо Росії, Путін і його оточення щось знають про стан військ. Або секрети масштабнішого характеру, можливо, майбутніх домовленостей", – зазначив правозахисник. 

За словами Фейгіна, реальні задуми Кремля не вдасться приховати і рано чи пізно справжні причини поведінки командування РФ стануть відомими. До того ж він додав, що навіть у разі існування будь-яких домовленостей Кремль можна обманювати.

Кадиров і Пригожин створюють власні армії, бо готуються до розпаду РФ – американський генерал

Скандальний глава Чечні Рамзан Кадиров і керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин готуються до розпаду Росії, а тому створюють власні армії.

Таку думку озвучив колишній командувач Сухопутних сил США в Європі генерал-лейтенант Бен Годжес в інтерв'ю "24 каналу", пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Годжес визнав, що переоцінив російську армію на початку повномасштабного вторгнення. Він зазначив, що не врахував масштаби корупції і розкрадання, які існують у збройних силах РФ.

Генерал зауважив, що Кадиров береже своїх бійців і рідко коли відпрвляє їх на передову. Найчастіше "кадирівці" виконують функцію загороджувальних загонів, що стоять позаду та стріляють по російських солдатах, якщо ті збираються тікати. 

"Кадиров і Пригожин готуються до того, що коли розпадеться Росія, в них буде по власній армії. Я впевнений що Кадиров та Пригожин не отримують накази від генерала Герасімова. Це вид російської армії, який не може воювати у взаємодії з ВПС, наземними силами чи артилерією. Для України це, в принципі, добре", – вважає експерт.

Екс-депутат Верховної Ради розбився у ДТП в окупованому Криму 

Колишній нардеп Верховної Ради і голова колишньої української партії "Русь єдина" Олексій Ременюк розбився на смерть під час поліцейської погоні в окупованому Сімферополі. 

Про це повідомляє Telegram-канал Mash й уточнює, що екс-народний обранець був п'яний, пише УНІАН,  інформує UAINFO.org. 

66-річний Ременюк їхав з дня народження товариша на своєму авто Range Rover, коли його зупинила поліція. Під час перевірки документів його попросили пройти алкогольний огляд - той почав відмовлятися, оскільки був п'яний.

Поліцейські спробували затримати Ременюка, проте він вирвався і поїхав, протягнувши інспектора на двері авто по асфальту. 

Під час погоні машина Ременюка виїхала на зустрічну смугу і зіткнулася з вантажівкою. Він та його пасажир померли на місці.

Суперкомп'ютер вирахував дату кінця світу: коли загине людство 

Створений півстоліття тому суперкомп’ютер, задача якого прогнозувати закономірності розвитку людської цивілізації, схоже, дав свій найстрашніший прогноз. Він вирахував, коли загине людська цивілізація.

Як пише таблоїд Daily Star, машина під назвою "Світ один" вважає, що життя в тому вигляді, в якому ми його знаємо і до нього звикли, зникне до 2050 року. Раніше цей же суперкомп’ютер точно передбачив зниження доступності природних ресурсів та життєво важливих мінералів, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Вчені створили прилад на замовлення Римського клубу таким чином, що він враховує величезну кількість факторів, наприклад рівень народжуваності та рівень забруднення навколишнього середовища. А потім суперкомп’ютер робить прогноз, яким стане життя за цих умов.

Раніше він прогнозував, що у 2020 році стан планети буде "вкрай критичним". За висновками машини, забруднення планети має сягнути такого рівня, що від нього почнуть гинути люди, а якість життя впаде до критичного рівня. Все це призведе до такого скорочення населення, що кількість людей стане меншою, ніж у 1900 році.

"На даному етапі, приблизно з 2040 по 2050 рік, цивілізоване життя, яке ми його знаємо на цій планеті, перестане існувати", - спрогнозувала машина. При цьому комп’ютер попередив, що перехід на більш екологічно чисті автомобілі та зниження народжуваності уже не зможуть змінити обставини настільки, щоби забезпечити виживання світу.

53-річна Дженніфер Еністон зізналася, чому не має дітей: це був складний шлях, мене називали егоїсткою

Всесвітньо відома голлівудська акторка Дженніфер Еністон вперше щиро зізналася, що протягом 10 років намагалася завагітніти. Зараз зірка не може мати дітей і шкодує, що в свій час їй ніхто не порадив заморозити яйцеклітини.

Актриса поскаржилася, що через бездітність її називали егоїсткою і пов'язували це з розлученням з актором Бредом Піттом. Своїми переживаннями Еністон поділилася з журналістами журналу Allure, пише Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Про те, щоб народити дитину, зірка всерйоз задумалася після 30 років. Вона намагалася завагітніти, проте безрезультатно.

"Мені було близько 30-40 років, коли я пройшла через справді важке л*йно. І, якби цього не було, я б ніколи не стала тою, ким мені судилося бути. Ось чому я вдячна за всі ці л*йнові речі. Інакше я б застрягла у ролі цієї людини, яка була такою нервовою, такою невпевненою. Я намагалася завагітніти. Це був складний шлях для мене – до народження дитини", – розповіла знаменитість.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини