MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 листопада 2022

168 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 листопада.

Столтенберг озвучив умову для членства України в НАТО 

Передумовою для того, щоб розпочався процес вступу України в НАТО є її перемога у війні з Росією. Зараз це є пріоритетом.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга під час саміту Альянсу в Бухаресті, інформує UAINFO.org.

"Попередньою умовою для того, щоб це питання (вступу України в НАТО - ред.) взагалі було на столі, є те, щоб Україна перемогла і ми їй в цьому допомагаємо. Союзники під час зустрічі чітко дали зрозуміти, що вони готові зберігати підтримку передовим військовим обладнанням, боєприпасами, паливом, усім, що потрібне українцям для самооборони", - зазначив Столтенберг.

Він закликав країни НАТО мобілізуватися для підтримки України у її перемозі наскільки це можливо. Зокрема, це стосується військового, економічного, фінансового та гуманітарного питання.

"Якщо Україна не здобуде перемогу як незалежну, суверенну державу, тоді, звісно, ​​питання членства зовсім не буде на столі, тому що ми не матимемо більше кандидата на членство в особі України", - сказав Столтенберг.

За його словами, необхідно розвивати як політичне, так і практичне партнерство з Україною, зокрема перейди від радянських зразків до озброєння українських сил за стандартами НАТО.

Росія несе повну відповідальність за війну проти України – міністри країн НАТО 

Агресія рф проти України несе загрозу миру, безпеці та стабільності в усьому євроатлантичному просторі, і саме росія несе повну відповідальність за цю війну та за кричуще порушення міжнародного права.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві Північноатлантичної Ради, ухваленої міністрами закордонних справ країн НАТО за підсумками першого дня зустрічі у Бухаресті, інформує UAINFO.org.

Повний текст документа оприлюднено на сайті НАТО.

«Ми зібралися в Бухаресті, поблизу узбережжя Чорного моря, в часи, коли триваюче вторгнення росії в Україну загрожує Євроатлантичному миру, безпеці та добробуту. Росія несе повну відповідальність за цю війну, за грубе порушення міжнародного законодавства та принципів Хартії ООН», - йдеться у документі.

Міністри наголосили, що російська агресія, включаючи її системні атаки на цивільну та на енергетичну інфраструктуру позбавляє мільйонів українців базових послуг. Ця агресія уш вразливі країни та народи світу. Неприйнятні дії росії, включаючи гібридні вчинки, енергетичний шантаж, безумну ядерну риторику, підривають міжнародний порядок, що оснований на правилах.

Росія несе повну відповідальність за війну проти України – міністри країн НАТО

Російські військові досягли невеликих успіхів у Донецькій області в районі Бахмута, однак окупанти значно перебільшують свої досягнення на фронті.

Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН.

Експерти зазначають, що російські пропагандисти необгрунтовано повідомляють про те, що нібито агресорам вдалось прорвати українську лінію оборони на південь від Бахмута по трасі Т0513 до населеного пункту Часовий Яр. Якби окупантам вдалось це зробити, вони перерізали б одну з двох основних комунікацій постачання українських військових.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини