MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 6 квітня 2023

104 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 6 квітня.

Арестович назвав дві важливі зміни на передовій 

Колишній радник Офісу президента Олексій Арестович розповів про дві важливі зміни на фронті. Вони стосуються ситуації в районі Марʼїнки та Авдіївки Донецької області. 

"Є дві зміни: у Мар'їнці ми їх відгамселили, і вони це визнали, і в районі Авдіївки їх посунули з позицій трохи", – заявив він під час розмови з російським правозахисником та опозиціонером Марком Фейгіним, яка транслювалася на YouTube, передає УНІАН, інформує UAINFO.org

Водночас Арестович зазначив, що в Бахмуті тривають важкі бої в центрі міста та по його периметру. Він наголосив, що українські захисники ефективно обороняються та реагують на штурмові дії російських окупантів.  

За словами колишнього радника ОП, ситуація там стабільно важка. Повного оточення міста поки немає, ведеться оборона. На інших напрямках, як зауважив Арестович, тривають бої місцевого значення.

ЗСУ не просто втримали Авдіївку, а й вийшли на більш вигідні позиції, – Жданов

Українські військові здійснили вдалі контранаступальні дії на Авдіївському напрямку. Ворог задкує через неможливість протистояти ЗСУ.

Данілов про контрнаступ ЗСУ: інформація закрита, нею володіють не більше 5 людей 

Інформація про час і місце майбутнього контрнаступу ЗСУ є закритою. Нею на планеті володіють не більше 3-5 людей, які дотичні до причетних.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на секретаря РНБО Олексія Данілова в інтерв'ю "Радіо Свобода", інформує UAINFO.org.

"Президент сказав без деталей. Це дуже важлива річ. Я можу сказати, що на сьогодні людей, які володіють інформацією, де, коли, в який спосіб будуть розпочинатися ті чи інші дії на території нашої планети, знаходиться в дуже обмеженій кількості. Чи не більше 3-5 людей володіють, які дотичні до цих людей", - заявив Данілов.

Тож він пояснив, коли люди роблять ті чи інші заяви про контрнаступ ЗСУ, то це не зовсім може відповідати дійсності.

"Де, коли, в який час - це питання на сьогодні абсолютно закрите. Майте це на увазі", - акцентував РНБО.

За його словами, у РФ "дуже хвилюються" відносно подій, які будуть відбуватися надалі.

Мерседеси і маєтки. Журналісти Bihus.Info показали, чим володіє митрополит УПЦ МП Павло

Колишній намісник Києво-Печерської лаври митрополит Павло, якого підозрюють у виправданні збройної агресії РФ та розпалюванні міжрелігійної ворожнечі, володіє будинком за мільйон доларів та дорогими автомобілями. Про це йдеться у розслідування Bihus.Info, передає NV, інформує UAINFO.org.  

З 2016-го митрополиту належить кросовер Mercedes-Benz Gle 350 2013 року випуску, вартість якого становила близько $53 тисячі. А з січня 2022-го — мікроавтобус Mercedes-Benz 220, який коштує від $88 тисяч.

«Останнім часом митрополита помічали на подовженому чотирьохсотому мерсі, який було оформлено новим у 2018 році. Такий салон коштує від $135 тисяч. Але де-юре він митрополиту не належить «, — з’ясували Bihus.Info. 

У селі Вороньків на Київщині митрополит Павло має двоповерховий будинок на 580 кв. м., побудований на ділянці площею 40 соток. У 2016 році цей маєток виставляли на продаж за $1 300 000, а в описі йшлося, що він повністю мебльований виробами італійських та англійських майстрів. Також на території є ще один двоповерховий гостьовий будинок площею 170 кв.м., альтанка і будинок охорони.

Також священник має майновий комплекс зі складами та корівниками. Земля під ними (трохи бліьше за 6 гектарів) належить сільраді, але митрополит її орендує і здає в суборенду чоловіку на ім'я Олександр Матвієнко. У нього є фірма МПЛ Агро, яка прописана за адресою комплексу Петра Лебідя.

Ще один двоповерховий будинок митрополита на 506 кв.м. розташований у Печерському районі Києва. За даними ЗМІ, там у турецька лазня, сауна, басейн та окремий ліфт. Журналісти припускають, що орієнтовна вартість маєтка може бути понад мільйон доларів.

Шольца перевірять щодо причетності до шахрайства на 30 млрд євро за часів роботи мером Гамбурга – Politico  

Канцлер Німеччини Олаф Шольц зіткнувся з новим розслідуванням скандалу із податковим шахрайством. Він може бути причетний до ухилення від сплати податків на суму 30 млрд євро під час роботи мером Гамбурга.

Про це повідомляє Politico. Парламентське розслідування заплановане після Великодня. Ініціатором виступила правоцентристська опозиція Німеччини, передає Обозреватель,  інформує UAINFO.org

"Справа, яка почалася понад п'ять років тому, коли Шольц ще був мером міста-держави Гамбург, пов'язана із ширшою так званою справою "Cum Ex", в межах якої німецька держава була обдурена на понад 30 млрд євро, оскільки деякі банки, компанії або приватні особи вимагали від влади відшкодування податків за передбачувані витрати, які так і не були здійснені", – пише видання.

Підозрювати Шольца в цьому правопорушенні почали ще 2021 року. Але тоді його потенційна участь залишалася незрозумілою.

Шойгу та Герасимов можуть домовитися з ЦРУ про ліквідацію Путіна, – полковник ФСБ

Російський опозиціонер, полковник ФСБ Геннадій Гудков заявив, що Володимир Путін може стати жертвою своїх власних підлеглих - міністра оборони Сергія Шойгу та головнокомандувача ЗС РФ Валерія Герасимова, передає УНІАН, інформує UAINFO.org

"Путін може бути божевільним у оцінці зовнішньої політики, але загрозу власному життю він відчуває дуже гарно. Пам'ятаєте, перед початком війни він змінив повністю свою охорону та персонал, який обслуговує? У нього є відчуття, що небезпека поруч. Поразка у війні для нього смерть. Для Путіна найбільша небезпека - це його ж власне оточення. Він не боїться НАТО, це все заклинання для народу, в якого відсутнє критичне мислення. Він не боїться народу, адже на його захисті мільйон силовиків. Кого йому боятися? Лише своїх соратників", - сказав Гудков. 

Політик додав, що Путін проводить постійну ротацію серед своїх охоронців, щоб вони не вчинили акт зради.

"Припустимо, Шойгу та Герасимов вирішать, що від Путіна більше шкоди, ніж користі. Вони зателефонують в США голові ЦРУ Бернсу і спланують ліквідацію Путіна. Путін більше боїться прильотів від своїх, ніж українських прильотів, які теж можуть бути насправді", - зауважив опозиціонер.

FT: Росія після Путіна може стати схожою на Сербію після Мілошевича 

Війна в Україні має настільки ж психологічний і політичний, наскільки і військовий характер, що Володимир Зеленський добре продемонстрував, коли допустив, що «хижаки» у правлячих колах Росії одного дня вб'ють Владіміра Путіна. Безсумнівно, український президент не пролив би жодної сльози, якби російського лідера спіткала доля Юлія Цезаря, засудженого як диктатора і заколотого на березневі іди членами римського сенату.

Однак Зеленський не навів жодних доказів на підтримку свого прогнозу. А його головною метою, схоже, було посилити воєнні зусилля України, посіявши ще більше зерна підозри в параноїдальний ґрунт кремлівської політики. Питання про те, хто може прийти на зміну Путіну, і яку політику проводитиме новий режим - це питання, над яким замислюються західні уряди і експерти з питань Росії, - пише Financial Times, передає ZN.UA, інформує UAINFO.org.

Путін підтвердив, що президентські вибори в Росії відбудуться наступного року. І якщо він братиме участь у них, то перемога йому гарантована. Ще один шестирічний термін продовжить його правління до 30 років, що довше, ніж було правління Йосипа Сталіна в 1924-1953 роках. Проте в жовтні Путіну виповнилося 70 років. Чим довше він залишається на посаді, тим гостріше постає питання наступництва. 

«Щоб зрозуміти, який вигляд може мати Росія після Путіна, варто згадати Сербію після жорсткого правління Слободана Мілошевича. Він втратив владу у 2000 році після розпалювання воєн у колишній Югославії. Так само вчинив і Путін. Почавши війни проти колишніх радянських республік, таких як Грузія і Україна», - йдеться в статті.

Чому Кадиров "заліг на дно" і не воює у ТікТок: опозиціонер розвіяв міф про хворобу  

Російський опозиціонер Геннадій Гудков заявив, що коли в Кремлі запахло "смаженим", Рамзан Кадиров вирішив змінити тактику і залягти на дно.

Він упевнений, що Рамзан Кадиров придумав свою хворобу, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Я вважаю, що це гра Кадирова, який зрозумів, що ось змінилася ситуація, що генерали взяли верх, що Путін в якійсь мірі ліг під генералів. Кадиров це відчув: зробив чи то захворів, чи то там кудись поїхав. Він зрозумів, що справи погані, потрібно якось відіграти цю ситуацію і він заявив про те, що я ось готовий піти, буду створювати приватні армії на своїй території", - розповів Гудков в новому випуску програми "Аргумент".  

Він вважає, що Путін цей сигнал вважав і щоб не втрачати Кадирова він запросив в Кремль його сина.

"Тому Кадиров швидше за все зіграв ось в цю гру. Він потім сказав, що генерали взагалі всі молодці. Ну ось так демпувалася ситуація, може бути паралельно пустивши плітки, що він зовсім хворий. Я не дуже вірив в цю історію з урахуванням зміїного чуття Кадирова: звіриного чуття на кон'юнктуру, ось відчути небезпеку. Здається він зіграв ось гру правильно з його точки зору, він залишився в Чечні, у нього там ніхто не урізав. Був сигнал усім, що не чіпайте Кадирова, він нам ще потрібен. Ну ось зараз спокійно живе нікуди не лізе і, по-моєму, навіть в ТікТок перестав воювати", - додав Гудков.

"Випалити всіх "Солнцепьоком": на телеканалі "Спас" запропонували "православне" вирішення ситуації в Києво-Печерській лаврі

На російському телеканалі "Спас" московський піп як вирішення ситуації у Києво-Печерській лаврі, сказав, що всіх противників московського патріархату потрібно знищувати "Солнцепьоком".

Російська пропаганда вкотре пробиває дно. На федеральному телеканалі "Спас" московський церковник призиває росіян до насильства та винищення "без усіляких сумнівів" українців, які не хочуть мати російського патріархату у своїй державі та церкві, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Таке рішення московський піп називає "цілком християнським". Він стверджує, що це цілком відповідає Біблії, за Старим заповітом. Таким чином пропагандист у рясі вважає, що треба боротися з українцями, які нібито є язичниками.

Зазначимо, що керівництво Російської православної церкви (РПЦ) на чолі з патріархом Кирилом з початку повномасштабної війни відверто бреше вірянам, поширюючи пропаганду та виправдовуючи війну та всі воєнні злочини агресора.

Додамо, що російськими бомбами було вбито тисячі дітей, жінок та чоловіків. Від обстрілів російських військ постраждали чи були зруйновані в тому числі й церкви московського патріархату.

У Росії "перекривають повітря" Діані Арбеніній, яка виступила проти війни, але швидко "перевзулася" 

Російська співачка та поетеса Діана Арбеніна, яка спершу засудила вторгнення Росії, а згодом "перевзулася", потерпає через антивоєнну риторику. Її концерти систематично скасовують, а організаторам виступів пишуть "доноси".

Однак вокалістка прагне розважати росіян, які підтримують геноцид українців, тому продовжує стукати у всі двері. Про скасування концертів розповіли журналісти "Медузи", передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.   

Видання повідомило, що в російських Чебоксарах відмовилися приймати артистку, адже вона нібито засудила війну. З огляду на це, концерт скасували. Раніше Арбеніній не вдалося виступити в Ульяновську та Пʼятигорську.

Цим питанням займалися очільники міст, яким і надійшло прохання путіністів скасувати виступи виконавиці. Цікаво, що в Instagram Арбеніної, який, до речі, недоступний в Україні, немає інформації про війну. 

У квітні 2022 року артистка випустила трек "Не мовчи", чим дала знати, що закликає росіян протистояти пропаганді і війні. Однак за це її не "нагородили" званням "іноагента", а дали можливість жити й працювати в Росії далі.

Дуже простий, але доволі тривалий спосіб: як приготувати ідеальне олександрійське тісто для великодніх пасок 

Це дуже простий, але доволі тривалий спосіб приготування тіста для великодніх пасок.

Для приготування паски за цим рецептом вам знадобляться дуже прості та доступні продукти, проте є єдиний нюанс - пряжене молоко. Але не бійтесь, його приготувати теж дуже просто. Готова паска виходить вологою, ніжною, ароматною, а завдяки великій кількості яєць і жовтків - красивого жовтого кольору, пише ТСН, інформує UAINFO.org

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини