MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 серпня 2023

65 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 серпня. 

Три іноземних кораблі прорвали морську блокаду та зайшли в український порт – Forbes

Одразу три цивільні вантажні судна – з Ізраїлю, Греції та турецько-грузинської реєстрації – подолали російську блокаду в Чорному морі та прибули до одного з українських зернових портів у дельті Дунаю. Це сталося 30 липня.

Про це йдеться в матеріалі Forbes, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Після виходу із зернової угоди країна-терорист Росія заявила, що розглядатиме всі кораблі, що прямують в українські порти, як потенційних перевізників вантажів військового призначення.

Над суднами патрулювання проводили не менше 4 військових літаків НАТО: патрульний літак ВМС США P-8, армійський "Челленджер" із радаром сканування поверхні, безпілотник RQ-4 ВПС США та літак раннього попередження E-3 від НАТО.

Жоден із літаків зазвичай не має зброї, але винищувачі НАТО, включаючи італійські винищувачі Eurofighter і румунські F-16, були поблизу в Румунії.

"Повідомлення про три цивільні кораблі, які безперешкодно прибувають в Україну, можуть свідчити про те, що Росія або не бажає, або не може проводити перевірки", – заявили в Інституті вивчення війни.

При цьому всі три судна ввімкнули свої радіотранспондери, зробивши своє місцезнаходження та курс видимими для всіх, хто має доступ до інтернету та вебсайтів для відстеження суден. Тож кораблі не приховували намір прибути до українського порту.

Україна має план на випадок убивства Зеленського, – Рolitico 

Росія здійснила щонайменше десяток серйозних замахів на Володимира Зеленського, але не досягла свого. Хоча найвищою загроза була на початку повномасштабного вторгнення, небезпека для Зеленського все ще залишається високою.

Про це пише Politico, передає 24 Канал, інформує UAINFO.org.

З огляду на ризик, за даними інтерв'ю Politico з українськими чиновниками та законодавцями, а також аналітиками, план на випадок убивства Зеленського – існує.

Видання цитує держсекретаря США Ентоні Блінкен, який заявив, що в Україні є план, якщо із Зеленським щось станеться.

"В українців є плани – про які я не збираюся говорити або вдаватися до будь-яких подробиць – забезпечити те, що ми б назвали "спадкоємністю уряду", так чи інакше", – сказав він торік.

Формально, згідно з конституцією, коли президент не може виконувати свої обов'язки, його обов'язки бере на себе голова Верховної Ради України. Головою Ради є Руслан Стефанчук.

Politico припускає, що до складу ради керівників могли б увійти Стефанчук, глава ОП Андрій Єрмак, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба і міністр оборони Олексій Резніков. Головним генералом країни залишався б Валерій Залужний.

Видання зазначає, що в Росії не даремно закликають до ліквідації Зеленського, оскільки український президент відіграє ключову роль у забезпеченні міжнародної підтримки боротьби з Кремлем.

"Бути там — їх свідомий вибір". Ліберови показали фото добровольців Патрульної поліції України на одному з найгарячіших напрямків фронту 

Українські фотографи Костянтин і Влада Ліберови показали серію кадрів з одного з найгарячіших напрямків фронту.

Вони опублікували знімки, зроблені на фронті в Донецькій області, інформує UAINFO.org.

"Колись у підручниках по історії будуть дискутувати, що саме стало рішучим фактором нашої перемоги. Будуть говорити про допомогу світу, іноземну зброю, зовнішньо-політичні рішення, хоробрих генералів і командирів. Але, на нашу думку, ми без сумнівів переможемо завдяки боротьбі і супротиву всіх і кожного, хто живе на нашій землі. Коли люди, далекі від військової професії, взяли зброю в руки і пішли захищати найдорожче. Коли прості хлопці та дівчата на хороших іномарках вивозили з повного п*здєца під обстрілами цивільних. Коли волонтери в цей самий п*здєц завозили гуманітарку. Коли за лічені хвилини закривали багатотисячні, а інколи й навіть багатомільйонні збори", — поділилися автори кадрів.

МЗС викликало посла Польщі після заяв в офісі Дуди про невдячність України

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький був викликаний до Міністерства закордонних справ у Києві. Приводом для того стали висловлювання керівника офісу з питань міжнародної підтримки в адміністрації Анджея Дуди Марчина Пшидача.

Про це повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко, пише "Європейська правда", інформує UAINFO.org.

Під час зустрічі у МЗС Ціхоцькому пояснили, що заяви про нібито невдячність українців за допомогу Польщі "не відповідають дійсності та є неприйнятними".

"Переконані, що українсько-польська дружба є набагато глибшою за політичну доцільність. Політика не має ставити під сумнів взаєморозуміння та міцність відносин наших народів. Жодні заяви не завадять нам спільно вибороти мир та розбудувати спільне європейське майбутнє", – наголосив представник українського МЗС.

Раніше Пшидач заявив, що наша держава отримала справді велику підтримку від Польщі і їй “варто було б почати цінувати роль, яку Польща відіграла для України протягом останніх місяців і років”.

"Клоуне, йди на пенсію": Герасимов похвалився візитом "на передову на Запоріжжі" і був висміяний росіянами. ВІДЕО 

У Росії заявили про візит на передову до Запорізької області начальника Генерального штабу ЗС РФ Валерія Герасимова. Там він нібито заслухав доповідь командувача угрупуванням генерал-полковника Олександра Романчука щодо поточної ситуації, характеру дій противника та виконання російськими військами бойових завдань на Оріхівському тактичному напрямку.

Відповідне відео опублікувало міністерство оборони держави-агресора. Серед громадян РФ така новина викликала лише обурення та сарказм, інформує UAINFO.org з посиланням на Obozrevatel.

Одні росіяни писали в коментарях, що Герасимов займається лише гарними постановками, поки російська столиця піддається атакам безпілотників, інші вважають, що начальник Генштабу міг перевірити хіба що, чи поголені солдати, і подивитися журнали.

Російські окупанти продовжують занурювати знищений та окупований український Маріуполь у "совок". За "кращими традиціями" періоду СРСР вони запровадили новий "дрес-код" для вчителів у маріупольських школах.

Жінкам заборонено фарбувати волосся, використовувати косметику, чоловікам – носити бороду. Про це розповів радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За його словами, вже з 1 вересня окупанти запроваджують низку обмежень щодо зовнішнього вигляду маріупольських вчителів, які Андрющенко навав "пекельним дрес-кодом".

"Для вчителів-жінок. Заборонено фарбувати волосся, використовувати косметику (будь-яку), одяг похмуро-г*вняного сірого кольору класичного типу. Зачіска коротка, але не “йожик". Для довгого волосся – кінський хвіст, або гуля", – написав він.

Торкнуться обмеження й педагогів чоловічої статі. Вони мають бути ретельно поголені, носіння бороди заборонено. Одягатися вчителі мають у класичні костюми з краватками.

Із 1 серпня практичний іспит з отримання прав водія можна складати необмежену кількість разів упродовж 2 років

Міністерство внутрішніх справ скасувало обмеження щодо кількості спроб складання практичних та теоретичних іспитів для отримання водійського посвідчення, інформує UAINFO.org з посиланням на Радіо Свобода.

«Упродовж року після завершення навчання в автошколі та отримання свідоцтва про теоретичну підготовку кандидат має необмежену кількість спроб для складання теоретичного іспиту. Та необмежену кількість спроб упродовж двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки для складання практичного іспиту», – повідомили в МВС.

У відомстві кажуть, що інтервал між складанням теоретичного або практичного іспитів (у разі неуспішного складання) становить не менше ніж 10 календарних днів. 

«Результат успішно складеного теоретичного іспиту буде дійсним упродовж одного року, а практичного – два роки. Також оновлено екзаменаційний лист практичного іспиту, у якому чітко визначено типові помилки та критерії для оцінювання здібностей кандидата на право отримання водійського посвідчення», – йдеться в повідомленні.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини