MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 1 вересня 2023

66 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 1 вересня.

Буданов прокоментував "повільний контрнаступ" 

Голова Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов прокоментував заяви про "повільний контрнаступ". Він наголосив, що українські захисники попри усе рухаються вперед. 

Про це він сказав в інтерв'ю Наталії Мосейсук, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Буданов зазначив, що Україна рухається вперед, попри заяви, що це "відбувається повільно".  

"Наближуємось. Є певні уповільнення. Інколи суб'єктивних причин, інколи з об'єктивних причин. Ну це нормально, але ми рухаємось вперед і навіть те, що ви зараз згадали багато хто каже повільний наступ. Дивіться саме формулювання ви ж самі кажете повільний, але наступ. Це ж не повільно відповзання назад це повільний наступ, але вперед", - наголосив розвідник. 

"Наші діти будуть навчатися". Залужний привітав українців із Днем знань та опублікував відео з українськими захисниками

У п’ятницю, 1 вересня, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітав українців з Днем знань і опублікував відео з українськими захисниками.

"Перше вересня. День знань. Початок ще одного навчального року в умовах повномасштабного російського вторгнення", — йдеться у повідомленні головнокомандувача у Telegram, інформує UAINFO.org.

Залужний заявив, що школярі та вчителі змушені підлаштовуватися до цих реалій, але головне, що наші діти будуть навчатися, а вихователі, вчителі та викладачі - будуть навчати.  

"Бо знання та культура — це те, що відрізняє нас від ворога. Це ті стовпи, на яких тримається сьогоднішній фронт і будуватиметься майбутнє нашої країни", — зазначив він.

Ігнат розповів, для чого РФ використовує літаки Іл-76, частину з яких знищили під Псковом

Російські військові використовують літаки Іл-76, частину з яких знищили під час атаки на аеродром під Псковом, для перевезення вантажів, озброєння та особового складу.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org.

Він зазначив, що літаки Іл-76 перевозять вантажі, озброєння та особовий склад. 

"На жаль, таких літаків у них (росіян - ред.) ще є багато. Це десятки літаків. Цей літак є основою, тобто платформою для А-50. Тобто йдеться про літак дальнього радіолокаційного виявлення. Таких літаків є близько 5-6 у боєготовності", - сказав речник.

Ігнат додав, що окупанти мають десятки Іл-76 у справному стані. За його словами, такі літаки також перевозять "Шахеди" з Тегерана в Москву, можливо, щось возять назад.Два вертольоти та літак РФ не змогли збити дрон розвідників. ГУР показало відео гонитви 

Український дрон вийшов неушкодженим після того, як за ним досить тривалий час ганялися два бойових російських вертольоти та літак. Вони так і не змогли його знищити, він цілим повернувся на базу.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на відео, яке опубліковано Головне управління розвідки України, інформує UAINFO.org 

Так, український БПЛА, який летів в районі мису Тарханкут, переслідували одразу два бойових гелікоптери та один літак.

"Попри безперервний вогонь наш безпілотник вийшов неушкодженим з "поля бою" та успішно повернувся на базу", - розповіли розвідники.

Оператор дрону не зміг не прокоментувати невдачу російських окупантів, які так і не змогли впіймати розвідувальний БПЛА.

"Криворукі якійсь", - тільки і зміг сказати він з приводу феєричного фіаско росіян.

"Ти як?". Олена Зеленська розповіла про урок ментального здоров’я, який провели у школах 1 вересня

У перший день нового навчального року, який знову проходитиме в умовах війни Росії проти України, перша леді України розповіла про урок, що відбувся 1 вересня.

Сьогодні, 1 вересня, в Україні розпочався новий навчальний рік. З нагоди Дня знань перша леді України опублікувала в своїх соцмережах інформацію про нову комунікаційну кампанію Всеукраїнської програми "Ти як?"

"Ти як?" — хочеться запитати в кожного школяра й кожного вчителя, які сьогодні розпочинають новий навчальний рік. Навряд чи він буде простішим за минулий — варто зізнатися чесно. Бо неймовірно складно навчатися, коли замість дзвінка на урок — сигнал тривоги. Бо страшенно важко навчати, коли треба не лише передавати знання, а й пильнувати дітей від ракет. І при цьому зберігати спокій", — написала Зеленська.

Вона наголосила на важливості заходів зі стабілізації емоційного стану, щоб продовжувати навчатися і навчати. Тому перший урок у навчальному році у школах був присвячений ментальному здоров’ю. Перша леді розповіла, яким він був.

"Навантаження, які через російське вторгнення змушена витримувати дитяча психіка, вимагають серйозної й водночас дружньої розмови і з дітьми, і з батьками. Для учнів 1−5 класів таку розмову у відеоформаті провела психологиня Світлана Ройз. Для старших учнів — психологиня Катерина Тімакіна та психолог Ілія Єлісей Касторних", — розповіла перша леді.

Вона поділилася, що цей урок відповідав на запитання: "Як допомагають і шкодять нам емоції? Як повернути собі відчуття захищеності й контролю над ситуацією?".

Під "прицілом" Путін: в ISW пояснили, що стоїть за заявою Гіркіна про плани балотуватися в президенти Росії

Російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), який перебуває в ув'язненні, та його соратники могли проводити марні політичні маневри, спрямовані на об'єднання в послідовну і значну політичну опозиційну групу. Тому він навіть із СІЗО почав заявляти, що має намір балотуватися на пост президента РФ у 2024 році.

Насамперед ексватажок "ДНР" використав таку заяву, щоб повторити свою давню критику російського диктатора Володимира Путіна. Такого висновку дійшли в Інституті вивчення війни, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що теоретична "кампанія" Гіркіна практично не вплине і не повинна розглядатися як пряма політична загроза Кремля. Він лише розкритикував Путіна за те, що той був неефективним військовим лідером, не зміг змістити невмілих високопосадовців, а також поставив багатих мільярдерів і давніх друзів вище за потреби Росії. 

Все це – давня риторична точка зору терориста, тому його слова про президентство не є серйозною заявкою (і Кремль не допустить цього), а швидше спробою привернути увагу до свого тюремного ув'язнення, його давньої критики на адресу Путіна, і спробою сформувати власний політичний рух.

Член очолюваного Гіркіним клубу "Злі патріоти" Кирило Федоров заявив, що його заява стала несподіванкою, а клуб раніше вирішив не брати участі Стрєлкову або іншим членам у майбутньому виборчому циклі після арешту першого, і не обговорював можливості балотуватися йому на пост президента під час недавньої зустрічі.

"Краще Асті слухати": блогерка Алхім висміяла "шароварщину" та пісні про війну 

Скандальна блогерка Анна Алхім висміяла пісні про війну та треки, які називають "шароварщиною". Вона не стала приховувати, що вважає таку творчість "несмаком". Окрім цього, Алхім заявила, що їй краще слухати пісні зрадниці Анни Asti, яка мовчить про війну та виступає у РФ, аніж хіти про перемогу, козаків та інші, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Є українські пісні, які мені подобаються. Вони про любов, про ще щось, про якісь почуття. А "шароварщина" - це несмак. Це некрасиво. Музика має викликати якісь емоції... Ти їдеш в машині, слухаєш якусь пісню, а там якісь там "гопаки"... Так, краще Асті слухати!" - заявила блогерка на шоу "Трендсеттер". 

За словами Алхім, у піснях зрадниці "більше почуттів", які вона може перекласти на себе. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну інфлюенсерка не приховує, що не стала відмовлятися від пісень росіян та артистів, які перейшли на бік ворога. Нині ж виявилося, що їй "набридлі" треки про війну.

"Скільки можна співати про війну? Усі про це співають, усі на цьому хайпують. Як не пісня, то про війну!" - поскаржилася блогерка.

У Полтаві арештували фітнес-тренера, який ображав та плював у військових

У Полтаві заарештовано блогера та фітнес-тренера Романа Заволоку, який ображав і принижував представників військкомату, а також плюнув в одного з них. 

Про це повідомляє прес-служба Полтавської обласної прокуратури, інформує UAINFO.org  з посиланням на УНІАН.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб без права внесення застави.

Як зазначили у прокуратурі, фітнес-тренер підозрюється у завданні тілесних ушкоджень правоохоронцю під час несення служби, в образі його честі і гідності, а також у поширенні відповідного відео у соцмережі.

Читайте також: КОРД затримав полтавського інстаграм-блогера, який плював у військових-ветеранів та намагався їх принизити. ФОТО 

За повідомленням Суспільного, під час судового засідання Заволока сказав, що ненавидить країну-агресора, яка розпочала війну. 

"І я усіма силами намагаюся звести неправомірні дії людей у владі, корупційних, які беруть з війни хлопців з пораненнями і контузіями. І замість того, щоб зробити їм виплату та посадити вдома, вони ставлять їх патрулювати вулиці та вручати повістки, розуміючи, що люди будуть реагувати на це агресивно", - додав він.

Це було образливо: як принц Чарльз пожартував зі своєї дружини Діани після народження їхнього другого сина 

Про це публічно розповів сам принц Гаррі, опублікувавши інформацію у своїх мемуарах "Запасний", передає ТСН, інформує UAINFO.org 

Принц Чарльз тоді жорстко пожартував над принцесою Діаною невдовзі після народження 1984 року їхнього другого сина — принца Гаррі. Принц повідомив, що його батько сказав тоді його матері Діані, що його "роботу завершено" після того, як вона народила двох синів. 

Чарльз, який тоді був принцом Уельським, пожартував на адресу Діани: "Чудово! Тепер ти подарувала мені спадкоємця і запасного. Моя робота завершена". Мабуть, принцові Гаррі досі цей жарт здається не смішним.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини