MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 8 вересня 2023

71 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 8 вересня.

Рідкісний трофей: ЗСУ розгромили новітній радіолокаційний комплекс РФ за $200 млн

У Херсонській області українські воїни "вполювали" новітню техніку окупантів - радіолокаційний комплекс "Межа Е".

Як повідомив журналіст Денис Казанський, під час атаки також було знищено станції РЕБ "Леєр-2", передає УНІАН, інформує  UAINFO.org

"Знищено новітній російський радіолокаційний комплекс "Межа Е" вартістю близько $200 млн, а також станція РЕБ "Леєр-2". Зверніть увагу, що всі ці "РЕБи, що не мають аналогів", спокійно дають працювати безпілотникам і коригувати по собі вогонь", - пише журналіст. 

Він зазначив, що "божевільні кремлівські діди" вирішили бездарно спалити свою новітню техніку в українських степах.

Амбітний прогноз: генерал армії припустив, коли відбудеться повна деокупація української території 

Сьогодні концепція росіян полягає в тому, що вони переходять до затяжної широкомасштабної війни з мобілізацією всіх ресурсів. Натомість в українців зовсім інший підхід: не заморозити, а шукати слабкі місця, маневрувати, знищувати резерви ворога і в оперативно вигідних ситуаціях просуватись вперед, створюючи передумови для широкого наступу.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю ТСН.ua сказав генерал армії, керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж, інформує  UAINFO.org.

Відтак з нашого боку немає ідеї затягування війни. У нас сьогодні така тактика:

  • пройти на півдні або на сході в деяких секторах ряд потужних укріплень або зайти з флангів;
  • пробити лінію оборони і розпочати вже комплексні операції зі звільнення територій.

Якщо ми говоримо про запорізький напрямок, це дійти до моря. З іншого боку, з Херсонської області можна зайти й вже фактично взяти в "кліщі" величезне угрупування в цьому секторі. 

Отут уже передумови і звільнення територій, і їхнього відступу або втечі. За словами генерала, вже починає вимальовуватися перспектива і по Криму. Може частково і затягується процес, коли Росія буде успішно нарощувати ресурси, особливо вогневі й людські.

"Петля затягується": Росія готується до низки масштабних авіакатастроф 

Розв'язана Путіним війна проти України призвела до запровадження Заходом санкцій, які серйозно вдарили і по ринку пасажирських авіаперевезень. І незважаючи на те, що авіакомпаніям країни-агресора поки що вдається обхідними шляхами роздобувати критично важливі деталі, з кожним днем зашморг затягується і з'являється дедалі більше ознак катастрофи, що насувається. Коли борти з великою кількістю пасажирів будуть падати – лише питання часу.

Докладніше про це читайте у матеріалі OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

Інцидент за інцидентом

Після введення санкцій літакам російських авіакомпаній закрито шлях до більшості цивілізованих країн, а кількість напрямків різко звузилася до 36. Для туристів із РФ найбільш привабливими серед доступних на сьогодні залишилися Таїланд, Туреччина, Єгипет, Шрі-Ланка та Мальдіви. Однак можливість відпочити за кордоном зовсім не означає гарантію залишитися живими – з кожним днем перспектива виявитися власником квитка в один кінець стає дедалі ближчою. Те саме стосується і пасажирів внутрішніх рейсів.

Влітку та у вересні 2023 року росіяни вже стали учасниками кількох інцидентів. Борти авіакомпаній РФ маринували пасажирів по кілька діб в аеропортах або здійснювали екстрену посадку через виявлені під час польоту несправності, які ставили під удар життя пасажирів.

Наприклад, таке трапилось із рейсом авіакомпанії Smartavia, який летів із Санкт-Петербурга до Самари. Boeing 738 був змушений здійснити екстрену посадку через несправне обладнання. На борту в цей момент було 178 пасажирів і семеро членів екіпажу.

 

Напад на 10-річного українця в Німеччині: справу можуть закрити через нові деталі

Прокуратура Німеччини, яка розслідує напад на українського хлопчика на мосту в місті Айнбек в Нижній Саксонії, висунула нову версію подій. З’ясувалось, що нібито перші свідчення хлопчика були неправдивими.

Про це повідомляє DW, передає UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Першочергова версія про замах на вбивство українця базувалась на даних свідків, а також слідах крові на сталевих балках мосту, а також даних лікарні.

Згодом прокуратура з’ясувала, що перші свідчення хлопчика були неправдивими. 

Прокуратура повідомляє, що хлопчик грався з іншими дітьми у самому каналі, жартома вони вигукували лайливі слова. До них підійшов чоловік, який звернувся до дітей російською мовою, яку вони зрозуміли.

Діти нібито роздратували чоловіка, і між ними виникла сварка. Коли 10-річний хлопчик почав вибиратися з каналу і поліз на сталеві опори, чоловік нібито шарпнув його за футболку. За враженням хлопчика, його штовхнули у воду.

Поліція припускає, що дитина втратила рівновагу, але не упала, хоч і опинилася у воді, глибина якої становила десь 20 сантиметрів.

У прокуратурі стверджують, що першочергово хлопчик дав неправдиві свідчення. Дитина нібито боялася реакції батьків на забруднені речі та поранення ноги під час гри.

За даними прокуратури, чоловік таки кидав пляшку у бік хлопчика, але не встановлено, чи було це цілеспрямовано і чи влучила ця пляшка у хлопця.

Рома Звєрь, Ксенія Собчак та інші. 5 російських зірок, які спочатку засудили війну в Україні, а потім "перевзулися"

Не всі пропагандисти та затяті путіністи видали своє огидне нутро одразу після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Деякі з них спершу прикидалися свідомими людьми, але все ж продалися Кремлю.

Серед любителів "перевзутися" і відомі зірки, які особисто знайомі з українцями та знають напевне, наскільки правда відрізняється від викривленої пропаганди. OBOZREVATEL вирішив пригадати 5 зірок без моральних принципів, інформує UAINFO.org.

Рома Звєрь

Російський співак Рома Білик, більш відомий як Рома "Звєрь" нещодавно відвідав окупований Донбас і розважав там загарбників-терористів своїми піснями, що стало шоком для багатьох українських колег та навіть друзів артиста, адже раніше він виступав проти путінського режиму та війни в Україні.

Так, лідер гурту "Бумбокс", а з 24 лютого 2022 року і військовослужбовець ЗСУ Андрій Хливнюк потролив фронтмена російського колективу "Звєрі", передавши йому "привіт" з дроном у руках. А телеведучий Андрій Бєдняков заявив, що раніше в "Звєря" була адекватна позиція.

Ксенія Собчак

Похресниця диктатора Володимира Путіна, псевдоопозиційна журналістка Ксенія Собчак спершу натякнула, що не підтримує війну, але прямо не засудила політику Кремля. З плином часу її вислови стали більш конкретні. Наприклад, в 2022 році вона звинуватила українців у нацизмі.

На тлі скандальних заяв Собчак про "Азов" співачка Тіна Кароль послала її на три букви, а ведуча Маша Єфросиніна попросила пропагандистку дати визначення її народу.

Співачка з Китаю цинічно виконала Катюшу на руїнах драмтеатру в захопленому Маріуполі. У МЗС України різко відреагували

У захопленому росіянами Маріуполі "оперна співачка" з Китаю Ван-Фан виконала радянську пісню "Катюша" у зруйнованій будівлі драмтеатру, по якій окупанти завдали авіаудару в березні 2022 року. У МЗС України різко відреагували.

Відео зі співачкою з Китаю в Маріуполі опублікував радник мера міста Петро Андрющенко у своєму Telegram, передає UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко назвав такі дії «прикладом повної моральної деградації».

За його словами, в окупований Маріуполь також прибула група китайських блогерів. Київ чекає пояснень від Пекіна через приїзд китайських громадян у захоплене РФ українське місто.

"Їхній приїзд незаконний. Він грубо порушує законодавство України, що регулює перетин державного кордону іноземцями. Україна поважає територіальну цілісність Китаю та очікує від китайської сторони пояснень мети перебування китайських громадян у Маріуполі, а також шляху їхнього потрапляння в тимчасово окуповане українське місто". — зазначив Ніколенко. 

Речник МЗС додав, що відомство ініціює заборону на в'їзд в Україну для всіх китайських «гастролерів».

"Ви хотіли, щоб виграла Росія?!" Переможниця "Місіс Світу 2023" з Херсона пояснила, чому трималася за руки з росіянкою

36-річна уродженка Херсона Ірина Безсмертна, яка перемогла на конкурсі Ms.World International 2023 ("Місіс Світу 2023") у Маямі, пояснила, чому в фіналі трималася за руки з росіянкою. Цей вчинок спровокував хвилю невдоволення та засудження серед українців, але переможниця запевнила, що діяла за протоколом.

З її слів, відмова від традиційного жесту між двома фіналістками автоматично б "подарувала" перемогу росіянці. Про це Ірина Безсмертна розповіла в ексклюзивному коментарі OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

Уродженка Херсона, хоч і представляла США, мала на меті показати світу силу українського духу та красу українських дівчат.

"Я не тиснула руку росіянці. Я слідувала інструкціям та правилам конкурсу в очікуванні оголошення переможниці. Якщо б я не виконала вимог та інструкцій конкурсу, мене б просто дискваліфікували, і переможницею б стала росіянка. Ви хочете, щоб я віддала нашу перемогу країні-агресору?! Для мене це неприпустимо!" – сказала переможниця "Місіс Світу 2023". 

Вона припустила, що цього можна було б уникнути, якби українку офіційно супроводжувала команда, яка б домовилася змінити правила.

"Я б із задоволенням зробила інакше. Але в мене був вибір – зробити так, як я зробила, або віддати перемогу Росії! Моя перемога у Світовому конкурсі наголошує на тому, що Україна зможе перемогти Росію, попри всі обставини! І я дуже хочу, щоб усі зрозуміли мене правильно у цьому питанні. Саме тому я даю ці розʼяснення! Для мене це принципово важливо", – наголосила Ірина Безсмертна.

Сутінкові мисливці: чому коти будять людей рано-вранці

У котів досить дивні звички, й часом може здатися, що вони байдикують і відсипаються цілий день не просто так. У них хитрий план – розбудити господарів о 5-й ранку і вирушити у своїх важливих і галасливих справах.

Про це пише Inverse, передає 24 Канал, передає UAINFO.org.

Ветеринари розвінчали поширену думку про те, що нічна поведінка наших домашніх тварин є результатом їх природних нахилів. Хоча такі тварини, як кажани, сови, єноти, скунси та багато інших, справді ведуть нічний спосіб життя, коти не підпадають під цю категорію, як підкреслюють експерти в цій галузі.

Вся річ у тому, що наші вихованці насправді сутінкові істоти. Тобто пік їхньої активності припадає переважно на сутінкові години – на світанку і в сутінках. Ймовірно, це пов'язано з тим, що саме в цей час їхня здобич найбільш активна,
– каже ветеринарний кардіолог і директор Корнелльського центру здоров'я кішок Брюса Карнрайха.

 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини