MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 вересня 2023

72 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 вересня.

Глава МЗС Німеччини Анналена Бербок приїхала до Києва

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок приїхала до Києва у понеділок, 11 вересня. Її візит не анонсувався раніше, ймовірно, з метою безпеки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW, інформує UAINFO.org.

"Україна також захищає свободу й всіх нас з величезною мужністю і рішучістю. Так само як Україна стоїть за нас, вона також може покластися на нас", - заявила вона, прибувши до Києва.

Вона додала, що зараз в ЄС готується рішення про початок переговорів про вступ України.

"Результати судової реформи (в Україні, - ред.) та законодавства щодо ЗМІ вже видно. Попереду ще імплементація антиолігархічного закону та боротьба з корупцією", - підкреслила Бербок.

Крім того, глава МЗС ФРН нагадала, що повним ходом йде підготовка до зими в Україні, але "незалежно від пори року", Німеччина не припиняє "підтримувати Україну в її захисті від російської агресії - економічно, військово, гуманітарно".

Бербок не обійшла і питання примусової депортації дітей в Росію.

"Ми підтримуємо організації, українську владу та неурядові організації, які працюють над тим, щоб повернути викрадених дітей додому. І щоб ці злочини було розкрито. Обвинувальний акт у Міжнародному кримінальному суді також є важливим внеском у цю справу", - наголосила Бербок.

Якщо вибори у США виграє Дональд Трамп, чи це "зіграє на руку" Путіну: думка Зеленського

Український президент Володимир Зеленський вважає, що Путін помиляється, якщо сподівається на підтримку Дональда Трампа у разі його перемоги на виборах США.

Таку думку президент України висловив в інтерв'ю The Economist, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Зеленський впевнений, що Трамп ніколи не підтримав би Путіна. 

"Це не те, що роблять сильні американці", - коротко прокоментував глава держави.  

Якщо перемогу здобуде чинний президент США Джо Байден, Зеленський сподівається, що він продовжить свій курс на підтримку України.

"І він (Зеленський - ред.) сподівається, що Євросоюз не лише продовжить надавати допомогу, а й розпочне цього року переговори щодо процесу вступу України. Очікується, що цей крок відбудеться на саміті в грудні", - сказано у повідомленні інформаційного агентства. 

Росіяни з "Градів" та артилерії обстріляли магазин у Нікополі: постраждало три людини. ФОТО

Російські війська сьогодні, 11 вересня, з "Градів" і артилерії обстріляли Нікополь у Дніпропетровській області. Унаслідок ворожої атаки постраждало три людини.

Про це повідомляє глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, інформує UAINFO.org 

"Сьогодні російська армія вже двічі вгатила по Нікополю", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що окупанти атакували місто з артилерії та "Градів".

За словами глави області, постраждали три людини.

"Це чоловіки 24, 47 і 56 років. У них мінно-вибухові травми та осколкові поранення. Всі в лікарні в стані середньої тяжкості", - пише Лисак.

Також руйнувань зазнали магазин, приватне та харчове підприємства. Зачепило й навчальний заклад, п’ятиповерхівку, господарські споруди та автомобіль.

Зеленський: Звільнення Резнікова ніяк не пов'язано з коштами та зброєю Заходу

Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю журналісту CNN Фаріду Закарії прокоментував ситуацію зі звільненням на той момент міністра оборони Олексія Резнікова. Він заявив, що його звільнення не пов'язане з розкраданням коштів, наданих західними партнерами, інформує UAINFO.org з посиланням на Ліга. Новини

Відповідаючи на запитання, чи здатний він здійснити зміни у питанні корупції, щоб вивести Україну на "новий шлях", Зеленський сказав: "У мене немає іншого вибору".

"Тут у мене немає альтернативи, і я її не хочу. Ми не хочемо мати жодних компромісів із будь-якими не тільки корумпованими людьми, а й навіть із думками про це", – заявив глава держави.

Журналіст поставив питання щодо Резнікова. Він заявив, що західне суспільство пов'язує корупцію в Україні в перший рік повномасштабного вторгнення зі звільненням вже ексочільника Міноборони.

"Послухайте, є багато людей, які кажуть, що в перший рік було багато корупції, і саме тому ви звільнили міністра Резнікова", – сказав Закарія.

Після спецоперації "Синиця" кількість росіян, які хочуть здатися у полон, зросла на 70% – ГУР

Після успішної спецоперації "Синиця" з перегону російського вертольота Мі-8, кількість окупантів, які хочуть здатися в полон ЗСУ, збільшилась на 70%.

Про це у понеділок, 11 вересня, повідомив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі Радіо Свобода, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

"Є стрибок по лінії "Хочу жить" окремо і по інших каналах зв’язку. Після успішної операції "Синиця" з Мі-8 і пілотом, скажімо, збільшилась кількість військовослужбовців армії РФ, які розглядають для себе подібний сценарій. Звернення на державний проєкт "Хочу жить" — стрибок відбувся приблизно на 70% за день", – наголосив представник ГУР.

Юсов прокоментував інформацію з Telegram-каналів про те, що людині, яка передасть Україні російський винищувач МіГ, дадуть 2 мільйони доларів. 

"Ця інформація носить більше характер такої легенди й народної ініціативи. Але, звісно, винагорода за МіГ буде", — наголосив він.

"Хочу жить" — державний проєкт ГУР Міноборони України, що допомагає російським військовим, які не хочуть брати участі в агресії РФ, здатися в полон Силам оборони України та зберегти життя.

Френсіс Фукуяма назвав, які країни стануть жертвами Росії після України, якщо її не зупинити

Відомий політолог, старший науковий співробітник Стенфордського університету Френсіс Фукуяма розповів, що якщо Росія залишить за собою захоплені території України, то наступними жертвами країни-окупантки можуть стати Грузія, Казахстан і Молдова. 

Про це він сказав під час засідання на "Ялтинській європейській стратегії" (YES), повідомляє пресслужба форуму, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Фукуяма зазначив, що війна Росії проти України матиме вплив і на інші держави. 

"Залежно від результату цієї війни – багато що може змінитися в інших країнах. Грузія, Молдова і Казахстан – кожна з цих країн зазнає негайного впливу у випадку, якщо Росія переможе, втримається, зможе залишити за собою захоплені українські території. У росії є зазіхання на суверенні території цих країн. Сподіваюсь, що вони матимуть можливість розвиватися як незалежні демократії", - сказав політолог. 

Найсексуальніший чоловік світу Кріс Еванс таємно одружився 

Американський актор Кріс Еванс зіграв таємне весілля зі своєю коханою, португальською актрисою Альбою Баптистою. Церемонія одруження відбулася в їхньому будинку в Бостоні, передає УНІАН, інформує UAINFO.org

Розділити цей день зі щасливими молодятами прийшли тільки найближчі друзі і родичі. Преси на весіллі не було, бо "Капітан Америка" побажав залишити своє одруження в таємниці.

Більше того, як повідомляє PageSix, гостей просили здати телефони, щоб вони не могли ні фотографувати, ні знімати на відео все, що відбувається. А також їм потрібно було підписати договір про конфіденційність.

Варто відзначити, що Еванс і Баптиста разом близько року. Однак їхні стосунки так стрімко розвиваються, що вони вирішили скоріше зіграти весілля. Цікаво, що актор називає кохану своєю мрією.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини