MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 12 вересня 2023

62 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 12 вересня.

Путін погрожує атакувати українські АЕС

Російський диктатор Володимир Путін вигадав чергову маячню, що нібито "українська ДРГ, навчена британськими інструкторами, готувала підрив на АЕС в РФ". У відповідь він погрожує "дзеркальною відповіддю". 

Про це очільник заявив під час економічного форуму у Владивостоці, передають російські пропагандисти, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Зовсім недавно внаслідок бойових зіткнень на нашій території Федеральна служба безпеки захопила невідомих людей, кілька осіб було знищено, решту взяли в полон. З’ясувалося, що це диверсійна група українських спецслужб. Завдання у них було - завдати шкоди одній із наших атомних електростанцій, підірвати лінію високовольтних електропередач із метою порушити діяльність енергетичної установки зрештою. Це не перша така спроба", - придумав очільник Кремля.

Звичайно, він не міг не вплутати у свою фейкову історію спецслужби Заходу та США. 

Каспрук: ООН має бути реформована, раз не бачить в Україні геноцид 

Те, що Міжнародна комісія ООН з розслідування порушень в Україні ніяк не може побачити, що під час російсько-української війни в Україні відбувається геноцид, вкотре вказує на те, що Організація Об’єднаних Націй потребує термінового і радикального реформування, пише в своєму блозі політолог і журналіст-міжнародник Віктор Каспрук, інформує UAINFO.org.

Адже заява голови Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідування порушень в Україні Еріка Мьосе, що “На даному етапі ми все ще не дійшли висновку, що  відбувається геноцид” ставить під питання не тільки правомочність цієї комісії, а й те, чи взагалі ООН, на нинішньому етапі свого існування, здатна приймати адекватні рішення.

Водночас, Російська Федерація, яка веде велику війну в Україні вже більше півтора року, так і залишається й досі членом Ради Безпеки ООН. Ситуація складається таким чином, що Україна і її союзники мали б терміново підняти питання про необхідність забрати в Росії право вето у Раді Безпеки Організації Об’єднаних Націй, в зв’язку з її війною в Україні. І хоча це питання намагалися вже ставити неодноразово, однак щоразу ця ініціатива “спотикалося” об відсутність прописаної процедури ануляції права вето для тієї чи іншої країни, котра є членом Ради Безпеки. Оскільки немає механізму її запуску і реалізації.

Портников прокоментував брехню Путіна, що євреїв в Україні знищували "бандерівці" 

Російський диктатор Володимир Путін йде дорогою пропаганди. Щоб виправдати, що він робить зараз в Україні, а це дуже схоже на те, що робили в Україні есесівці, нацисти, в роки окупації українських земель, він готовий реабілітувати самих нацистів. Мотором, організатором та ідеологічним натхненником Голокосту був гітлерівський Рейх та війська СС.  

Про це розповів український журналіст та письменник Віталій Портников у розмові з російським журналістом Євгеном Кисельовим, прокоментувавши чергову заяву Путіна, що євреїв в Україні знищували не німці, а "бандерівці", передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Звичайно, серед населення будь-якої країни завжди є садисти, ксенофоби, є ті, хто хочуть пограбувати своїх сусідів. Але саме окупація дає цим людям можливість приєднатись до насильства. Я хотів би як хорошу ілюстрацію нагадати, що відбувалося на територіях окупованих Росією регіонів України. Ми теж бачили прояви бандитизму зовсім різного роду. І знищення людей, і пограбування – все, що завгодно. Звісно, у цих діях на території Донецької, Луганської областей та у Криму брали участь місцеві жителі, зокрема. Але якби не було російської окупації, якийсь Пушилін до кінця своїх днів так і залишився б розповсюджувачем лотерейних квитків. Окупант винний у тому, що він створює для злочинців можливість здійснити злочин, що замінює закон насильством", - наголосив український журналіст.

Тому диктатор Володимир Путін, у намаганнях реабілітувати есесівців, робить це лише для того, щоб спробувати зганьбити колективний український народ.

Що Путін може отримати від Кім Чен Ина для війни в Україні: огляд світових ЗМІ 

Диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин вирушив у свою першу за майже чотири роки закордонну поїздку - до Росії. Там він має зустрітися зі своїм колегою Володимиром Путіним. Москва дуже гостро потребує зброї, а Пхеньян - їжі та інших предметів першої необхідності.

Що з цього може вийти і що про це пише закордонна преса - у матеріалі РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

США погрожують санкціями за візит Кіма до Росії

Видання “Guardian” описало першу за чотири роки поїздку Кіма до іншої держави. Кордони КНДР досі залишаються здебільшого зачиненими (наприклад, вже давно немає туризму), тому кожна подібна подія насправді важлива. Потяг Кіма спочатку прибув на станцію Хасан, що розташована у Приморському краї РФ. Далі шлях лежав до Владивостока.

Лідера Північної Кореї супроводжували чиновники з армії та збройної промисловості країни. Зустріч з Путіним може статися у середу, 13-го вересня, після Східного Економічного Форуму у тому ж Владивостоці. Спочатку зустрінуться делегації, а далі, якщо буде потрібно, Кім та Путін проведуть розмову за зачиненими дверима. Цілком можливо, що два диктатора підпишуть угоду про постачання боєприпасів до армії Росії, пише “Guardian”.

Натомість, Кім може просити допомогу з енергетикою та їжею, а також - просунуті технології для супутників та свого маленького флоту атомних субмарин (щоправда, доволі відсталих по сучасним міркам). Хоча експерти, опитані виданням, сумніваються у можливості подібного обміну.

Професор Лейф-Ерік Ейзлі, спеціаліст по КНДР з університету Ехва в Сеулі, сказав: “Путін навряд чи передасть Кіму технології для зменшення ядерних бомб або приведення в рух атомних субмарин. Тому що військові машини навіть у відчайдушній ситуації не віддають свої найбільші секрети за старі снаряди”.

В Україні недоарештували низку активів Медведчука, їх переписали на людину з оточення Татарова – Bihus.Info 

Низка компаній, які мали б бути під арештом через знайдені в них слідством частки підозрюваного у держзраді екснардепа Віктора Медведчука, вже декілька разів змінили власників, йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

За даними журналістів, наразі ними володіє бізнесмен Валерій Міщенко, який, схоже, має зв’язки із заступником керівника Офісу президента Олегом Татаровим, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Журналісти заявили, що пов’язана з Медведчуком кіпрська структура Pilawer Limited стала співвласницею трьох київських компаній — Академ-Клуб, Осокорки-7 та Орєст (в Орєсті не напряму, а через Осокорки-7 — ред.) у 2019-му році. Ці фірми мають довгострокові договори оренди на великі, загальною площею у понад 40 гектарів, земельні ділянки на київських Осокорках, прямо на березі Дніпра і тоді низка ЗМІ одразу заявили, що оточення Медведчука почало «заходити» на будівельний ринок міста. 

У розслідуванні сказано, що Pilawer спочатку асоціювали з соратником Медведчука Тарасом Козаком, згодом же міжнародна група розслідувачів по суті довела, що компанію контролює саме він.

«Контроль цей Козак, як і в більшості інших активів, здійснював, найімовірніше, в інтересах Медведчука», — зазначають журналісти.

Саме через це влітку 2022-го львівські суди і ухвалили рішення про арешт цих компаній.

Ляпас генералу "Армагеддону". У ГУР пояснили, що означає нова посада Суровікіна у СНД

У Головному управління Міноборони України вважають демонстративно "безглуздим" призначення колишнього командувача ВКС Росії генерала Сергія Суровікіна головою координаційного комітету СНД із питань протиповітряної оборони.

Такою думкою в інтерв'ю Radio NV поділився Андрій Юсов, представник ГУР Міноборони України, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Відповідаючи на запитання про те, чи дійсно Суровікіна призначили головою координаційного комітету з питань протиповітряної оборони при раді міністрів оборони СНД і якою буде його подальша доля, Юсов відзначив: «Така інформація є, вона перевіряється. Але якщо уявити, що це правда, то більш безглуздої та порожньої посади собі важко уявити. Йдеться навіть не про ОДКБ, посада в цьому блоці сьогодні також ні на що би не впливала. Але якийсь комітет у непрацюючому і фактично неіснуючому СНД — це зовсім уже ляпас, скажімо так, і репутаційний, і політичний».

Він також підтвердив дані про те, що після заколоту ПВК Вагнера щодо Суровікіна відбувалися «слідчі дії, тиск, обмеження виконання обов’язків, свободи пересування, спілкування для Суровікіна з підлеглими та родиною». «Це все мало місце», — відзначив Юсов.

"Я здатна на це", – відома українська акторка заявила, що думає піти на фронт 

Українська акторка Дар'я Легейда з початку повномасштабного вторгнення активно займається волонтерством та допомагає ЗСУ. Днями вона заявила, що готова піти на фронт.

Про це актриса розповіла в інтерв'ю Аліні Доротюк, передає 24 Канал, інформує UAINFO.org.

Втім, як виявилось, актриса має значні проблеми зі здоров'ям. Як розповіла знаменитість, вона має проблеми з колінами та саме це її зупиняє.

За словами зірки, так думки в неї з'являються щоденно. 

"Я знаю, що здатна на це – і морально, і фізично була б, якби не проблеми зі здоров'ям. Моє коліно просто може зіграти дуже погану історію. Ти ж у такому разі несеш відповідальність не лише за своє життя, а й за тих, хто буде поруч із тобою", – розповіла акторка.

Водночас вона наголосила, що, якщо не буде інших варіантів, окрім, як піти воювати, то вона зробить це.

Російського тіктокера Даню Мілохіна, який співав гімн України, хочуть відправити на війну 

Відомий російський блогер-мільйонник Даня Мілохін, якій після тривалої еміграції "дав шанс" Росії та повернувся до Москви, стане окупантом. Його вимагають призвати на службу вже найближчим часом, щоб "сприяти патріотичному вихованню" російської молоді.

21-річний блогер на військовому обліку в Краснодарському краї стоїть ще з 2018 року, але раніше його не чіпали. Про це пишуть пропагандистські ЗМІ, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Увагу на тіктокера, який ще нещодавно в США вчив український гімн зі своїм другом – зрадником України Артуром Бабічем, звернула голова так званої "Ліги безпечного інтернету" Катерина Мізуліна.

"Звертаюсь до керівництва Міністерства оборони Росії. Днями до Росії повернувся блогер Даня Мілохін, який раніше засмутив багатьох росіян русофобськими заявами, перебуваючи за межами нашої батьківщини. З урахуванням початку найближчим часом осінньої призовної кампанії, прошу залучити його до лав Збройних сил Росії. Цей крок сприятиме патріотичному вихованню. Юнак зможе зі зброєю в руках довести насправді свою вірність і відданість нашій батьківщині", – видала путіністка.

Жінку з найбільшими губами у світі не взяли на шоу "Холостяк": що сказав головний герой 

Жінка з найбільшими у світі губами, Андреа Іванова, яка досі полює за своїм коханням, пожалілася, що її не взяли на шоу "Холостяк".

Про це пише Mirror, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

25-річна мешканка Софії, Болгарія, вирішила записатися на участь у популярному телешоу знайомств, але отримала відмову.

"Новий холостяк сказав, що йому не подобаються дівчата з безліччю естетичних втручань", - розповіла вона.

Болгарська блогерка також розповіла у соціальних мережах, що декілька косметичних салонів відмовилися вколювати їй філери, оскільки це може бути "фатальним", але вона не планує зупинятися найближчим часом, хоча це впливає на її особисте життя.

"Мені дуже хотілося взяти участь у шоу, тому що я могла б здобути велику популярність і, можливо, зустріти кохання. Я також велика шанувальниця, оскільки його завжди знімають у дуже гарних та розкішних місцях у всьому світі – але я залишилася дуже розчарована. Я хотіла перевірити свою витривалість характеру і те, чи буду я конфліктувати з іншими дівчатами. Але цей сезон був дуже шокувальним, оскільки новий холостяк сказав, що йому не подобаються дівчата з великою кількістю естетичних втручань", - додала Іванова.

Андреа вважає, що її не обрали через її "спірний" зовнішній вигляд, і пояснила: "Якщо я маю стосунки з кимось, і він каже мені, що йому некомфортно йти зі мною вулицею чи в громадських місцях, то ми розлучаємося. Мені буде погано чи прикро, і тоді доведеться шукати нового партнера, якому не заважатиме мій зовнішній вигляд".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини