MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 14 вересня 2023

94 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 14 вересня.

Україна "Нептунами" знищила ППО в Євпаторії вартістю 1,2 млрд доларів, – джерела

Військова контррозвідка СБУ та ВМС України цієї ночі повели унікальну спецоперацію біля Євпаторії. Було "відмінусовано" російський комплекс ППО "Тріумф" вартістю 1,2 млрд доларів.

Про це РБК-Україна розповіли джерела в СБУ, інформує UAINFO.org.

Як повідомляють наші джерела, по цілі ефективно відпрацювали безпілотники та ракети "Нептун". 

"Спочатку безпілотники СБУ вразили "очі" комплексу - радари та антени. А після виведення з ладу радіолокаційних станцій, підрозділи ВМС двома крилатими ракетами "Нептун" вдарили по пусковим комплексам С300/400 "Тріумф", - розповіло джерело.

Тож, як раніше підкреслював голова СБУ Василь Малюк, "бавовна палала і буде палати".

Екс-голову МОЗ Степанова заочно арештували 

Заочний арешт – обрано запобіжний захід колишньому директору ДП "Поліграфкомбінат", повідомляє САП, інформує UAINFO.org.

За даними джерел низки ЗМІ, йдеться про колишнього очільника Міністерства охорони здоров’я Максима Степанова, який керував поліграфкомбінатом з 2011 по 2016 роки.

13 вересня 2023 року за клопотанням детективів НАБУ, погодженим прокурором САП, слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід директору ДП "Поліграфкомбінат", підозрюваному у привласненні та легалізації півмільярда гривень.

Суд погодився з доводами прокурора та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Після затримання особи та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

БЕБ викрило компанію, що продавала військову амуніцію, завезену для ЗСУ. ФОТО

Бюро економічної безпеки викрило компанію, яка завозила військову амуніцію в Україну начебто для потреб ЗСУ. Насправді ж шоломи та бронежилети продавали через мережу роздрібних магазинів.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ, інформує UAINFO.org .

Співробітники БЕБ провели обшуки в офісних й складських приміщеннях та торгових точках товариства. В результаті детективи вилучили шоломи, балістичні плити та бронежилети різного класу захисту загальною вартістю понад 40 млн гривень. Також вилучено фінансово-господарські документи, що підтверджують незаконну діяльність компанії.

У межах кримінального провадження встановлено, що компанія, аби отримувати пільги на завезення до країни товарів військового призначення, використовувала сертифікати з неправдивою інформацією про кінцевого отримувача. Тобто, за документами амуніція призначалася для ЗСУ, а фактично продавалася через мережу спеціалізованих магазинів, що розташовані у кількох регіонах України. У такий спосіб було завезено кілька партій товару, вартістю понад 100 млн грн.

Байден прокоментував прагнення республіканців оголосити йому імпічмент

Президент США Джо Байден вважає, що республіканці хочуть запустити процедуру імпічменту задля призупинення роботи уряду Штатів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

"Я не знаю точно, чому, але вони просто знали, що хочуть оголосити мені імпічмент. Найкраще, що я можу сказати, вони хочуть оголосити мені імпічмент, тому що вони хочуть зупинити роботу уряду", - сказав він. 

Водночас Байден заявив, що не зосереджується на розслідуванні щодо імпічменту.

"Я прокидаюся кожного дня, і це не жарт, я не зосереджений на імпічменті. У мене є робота, яку я повинен виконувати", - сказав президент США.

Охоронець для пральної машини: колишній офіцер служби безпеки розповів про страхи Путіна 

Віталій Брижатий є колишнім членом Служби безпеки Володимира Путіна в раніше нерозкритій резиденції, якою користувався він у Криму.

Колишній охоронець, який, як повідомляється, відповідав за собак у маєтку Путіна, втік з Росії і зараз проживає в Еквадорі, пише The Sun, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Брижатий розповів, що Путін майже не довіряє своїй власній команді безпеки, а лідер-параноїк навіть використовує озброєних дайверів для пошуку вбивць на своїх приватних пляжах. У його пральної машини також є охоронець.

"Ось як сильно він боїться за своє життя. Навіть на посаду оператора пральної машини доводилося укомплектовувати офіцером", - сказав він. 

Але безпека в палаці була для Путіна головним пріоритетом. Брижатий пояснив, що з початку війни в Україні заходи безпеки були посилені: кількість сторожових собак потроїлася і досягла шести. Цивільним підрядникам у більшості випадків заборонено перебувати на території, а персонал повинен здати свої телефони після прибуття.

Дружина носить Dior і Chanel, а дочку готують у лідери КНДР: що приховує "божевільний диктатор" Кім Чен Ин

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відомий своєю жорстокістю і любов'ю до влади. Він буквально тримає у заручниках громадян КНДР, хоча самі громадяни обожнюють свого вождя як ідола, оскільки культ Кімів у країні зведений до абсолюту. Божевільність "людини-ракети" легко простежити у його ставленні до сім'ї. Диктатор без докорів совісті вбиває близьких родичів, маніакально підозрюючи їх у зраді. Так, наприклад, трапилося з його рідним братом та дядьком. При цьому Кім Чен Ин має дружину і дітей, яких він ретельно приховує.

Обранка диктатора – Лі Соль Чжу. Інформації про неї в мережі дуже мало. І навіть ім'я жінки досі достеменно невідоме. Дочка – Кім Чжу Е. Це єдина спадкоємиця, з якою лідер КНДР з'являвся на публіці. OBOZREVATEL розповість про них детальніше, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Вперше Лі Соль Чжу з'явилася у телевізійних новинах у 2011 році під час похорону Кім Чен Іра, батька Кім Чен Ина. Вже тоді вона стояла поряд із чоловіком, хоча невідомо, чи були вони у статусі подружжя на той момент. Ба більше, до 2012 року вважалося, що жінка є сестрою диктатора.

Про весілля Кім Чен Ина північнокорейські ЗМІ розповіли у липні 2012-го. Однак після цього розвідка Південної Кореї повідомила інформацію, що весілля насправді відбулося трьома роками раніше. Втім, ця інформація є недостовірною, як і будь-яка інша інформація з життя таємничої дружини північнокорейського вождя.

Вбиває 20 тис. осіб щорічно: учений розповів про тайську страву, скуштувавши яку можна захворіти на рак

Традиційну тайську страву, відому як коі пла, готують із сирого рибного фаршу, змішаного з травами, спеціями та лимонним соком. Спробувавши її лише раз, можна спровокувати незворотні процеси в організмі, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Коі пла популярне серед жителів провінції Кхон Каєн у Таїланді, особливо в найбіднішому регіоні країни, відомому як Ісаан.

Небезпеку в ньому становить не сама сира риба, а паразитичні плоскі черв’яки, відомі як двоустки, які мешкають усередині цієї риби, пише The Mirror. Ці черв’яки є природними мешканцями організму прісноводних риб у Меконзі.

Всенародна любов до сирої риби призвела до того, що Ісаан став регіоном із найвищою частотою раку печінки та жовчних проток у світі. За даними видання Daily Star, щорічно фіксується близько 20 000 смертей від цієї небезпечної хвороби. Також відомо, що рак печінки за відсутності лікування має один із найнижчих показників виживання.

Протягом останніх чотирьох років хірурги спільно з вченими та антропологами проводили перевірки на предмет паразитів серед жителів Ісаана з використанням ультразвукових апаратів і наборів для аналізу сечі. Виявилося, що близько 80% жителів деяких громад спожили рибу з цим смертоносним паразитом. Відтоді медичний персонал намагається інформувати місцевих жителів про небезпеки страви коі пла.

Трьох учасниць дискваліфікували за "неетичні" звʼязки з росіянами: скандал на "Міс Україна 2023" отримав продовження 

Організатори конкурсу "Міс Україна 2023" відреагували на скандал навколо учасниць дискваліфікацією трьох конкурсанток. Після перевірки інформації, де згадувалася ескорт-діяльність українок та їхні звʼязки з росіянами, скандальні факти підтвердилися.

Однак про це команда "Міс Україна 2023" повідомила в надто лояльній манері, не оголосивши ні деталей, ні імен дискваліфікованих учасниць. Відповідний пост зʼявився в Instagram конкурсу, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZREVATEL.

"Ми уважно дослідили всі питання, які були винесені громадськістю в останні декілька днів. За результатами досліджень, проведених спеціальною етичною групою, повідомляємо, що зазначені неетичні факти щодо учасниць конкурсу, на жаль, підтвердились. Тому комітет вимушений виключити трьох учасниць зі складу конкурсу", – йдеться в офіційній заяві.

Нагадаємо, що в розслідуванні, яке опублікував український комік та блогер Андрій Лузан, йшлося про те, що одна з учасниць – Ксенія Магера – відвідує ресторан російського олігарха Аркадія Новікова у Дубаї, відвідувала Кремль для вручення премії, має подругу-росіянку, а ще після 24 лютого 2022 року проігнорувала повномасштабне вторгнення.

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини