MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 15 вересня 2023

89 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 15 вересня.

Українські війська звільнили Андріївку, – Генштаб

Українські війська в ході штурмових дій на сході оволоділи Андріївкою Донецької області.

Про це повідомляє  UAINFO.org з посиланням на Facebook Генерального штабу ЗСУ.

У Генштабі зазначили, що Сили оборони України в штурмових дій оволоділи Андріївкою Донецької області, завдають ворогу значних втрат у живій силі та техніці і закріплюються на досягнутих рубежах.

Зеленський зустрівся з прокурором Гааги, який веде справу Путіна 

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з прокурором Міжнародного кримінального суду Карімом Ханом, інформує UAINFO.org.

"Зустріч із Карімом Ханом, прокурором Міжнародного кримінального суду.

Співпраця нашої держави, усіх наших правоохоронних інституцій, Офісу Генерального прокурора з Міжнародним кримінальним судом – абсолютно системна та наближає реальну відповідальність за російські воєнні злочини.

Вже є перший чіткий результат – історичний ордер на арешт Путіна. Будуть і всі інші справедливі результати", - написав Зеленський.

Кімната "радянських збочень": у Шуфрича знайшли двоголових орлів та ордени. ФОТО 

Обшуки в скандального нардепа Нестора Шуфрича тривають. У його будинку на Київщині знайшли безліч радянської та російської символіки.

Фото з обшуків у Шуфрича опублікував Телеграм-канал "Инсайдер UA", передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Класичний набір ватника: колорадські стрічки, медальки, двоголові орли, ордени та кітелі. Виявляється, що Шуфрич є ще й шановним "Полководцем Перемоги" та "Ветераном Збройних сил РФ", - пише канал.

Коломойському оголосили нову підозру

Служба безпеки України, Бюро економічної безпеки та Офіс Генерального прокурора викрили нові факти злочинної діяльності власника великої фінансово-промислової групи Ігоря Коломойського.

Про це повідомляє СБУ, інформує UAINFO.org.

За матеріалами СБУ йому повідомлено про додаткову підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 200 (незаконні дії з документами на переказ, платіжними картками та іншими засобами доступу до банківських рахунків, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого організованою групою, в особливо великих розмірах);
  • ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 209 (легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом).

За даними слідства, у період з 2013 по 2014 роки Коломойський незаконно заволодів 5,8 млрд грн.

Для цього фігурант створив злочинне угруповання, яке складалося зі співробітників банку, в якому він був засновником та акціонером.

Це ключ до успіху всього подальшого наступу: третя ОШБр заявила про вщент розбиту 72 російську бригаду під час звільнення Андріївки

Третя окрема штурмова бригада підтвердила звільнення села Андріївка у Донецькій області та заявила про вщент розбиту 72-гу окрему мотострілецьку бригаду РФ. Тривають бої, українські підрозділи закріплюються на нових позиціях.

Бійці розповіли, що їм вдалося провести «блискавичну операцію» та оточити російський гарнізон Андріївки, відрізавши його від основних сил та знищивши. За їхніми словами, за дві доби 3-тя ОШБр ліквідувала:

  • начальника бригадної розвідки росіян;
  • трьох комбатів;
  • майже всю піхоту 72 бригади, разом з офіцерами та значною кількістю техніки. 

Точні цифри ліквідованих та поранених окупантів обіцяють озвучити пізніше. У бригаді наголосили: раніше в боях підрозділи російської 72-ї ОМСБр зазнавали великих втрат, але тепер після відновлення та перегрупування у них «тотальний провал».

"Взяття та утримання населеного пункту Андріївка — наш шлях до прориву на правому фланзі від Бахмута, і ключ до успіху всього подальшого наступу", — заявили військові.

Андріївка знищена вщент, там ніде встановити прапор – 3 ОШБ

Пресофіцер Третьої штурмової бригади Олександр Бородін розповів, що у деокупованій Андріївці немає де встановити український прапор - село знищене вщент. 

Під час телемарафону він констатував, що оборона цього населеного пункту росіянами була запеклою, ворожі війська застосовували артилерію, дрони-камікадзе, а також щільно мінували територію, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

"Під час просування ми були дуже обережні, щоб зберегти максимальну кількість бійців. Самої Андріївки вже немає, вона повністю знищена, але цей квадрат дуже важливий", – сказав Бородін.

Російські окупанти активно обороняють фланги Бахмута, продовжив він. Річ у тім, що якщо вони впадуть - утримати саме місто ворогу буде дуже важко. 

"Звільнення території важливе для подальшого просування. Цивільних там не було. Селище було дуже сильно зруйноване ще взимку", — резюмував він.

Маші Єфросиніній у Росії оголосили вирок: за що українській ведучій дали 7 років в'язниці заочно 

Басманний районний суд Москви розглянув сфабриковану справу проти української телеведучої Марії Єфросиніної. Після сміхотворного засідання місцеві продажні судді оголосили вирок – 7 років увʼязнення в колонії заочно.

Про це пропагандистам повідомили у пресслужбі суду. Росіяни також заборонили українській зірці вести соціальні мережі, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Звісно, рішення московського суду існуватиме тільки на папері. Жодних важелів впливу на Марію Єфросиніну росіяни не мають. Пропагандисти, які злетілися на цей судовий шабаш, заявили, що прокурор вимагав для українки сім років колонії загального режиму, але "попросив врахувати", що вона має маленьку дитину.

Додамо, що українку судили у справі про "фейки". Це абсурдне звинувачення передбачає, що вона нібито свідомо бехала про тероризм російських окупантів.

Цікаво, що правду про дії терористів в Україні щодня говорять сотні зірок, впливові світові політики та навіть російські емігранти, однак у РФ суд розглядає одиничні випадки.

"Мама" Вєрки Сердючки без спідниці полізла в зал через огорожу на концерті в Торонто, чим не на жарт налякала охоронців. ВІДЕО

Українська акторка та сценічна мама співачки Вєрки Сердючки Інна Білоконь, яка наразі виступає з "дочкою" в турі по США і Канаді,  охоронців на концерті в Торонто. Артистка в одних колготках полізла через огорожу до глядачів, налякавши службу безпеки.

Українку кинулися "рятувати" від фанатів та допомагати потрапити назад на сцену. Відео поділилися в Instagram, інформує UAINFO.org з посиланням на OBOZREVATEL.

Вочевидь, Інна Білоконь спустилася до глядачів, щоб забрати троянди. На відео вона з квітами, але чомусь без традиційної червоної спідниці, видерлася на огорожу, тримаючись за фанатів.

Охоронці одразу кинулися на допомогу українці, намагаючись перетягнути її на себе. Однак "мама" Сердючки все ж перебралася до фанатів, з якими постояла кілька секунд, після чого полізла назад.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини