MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 18 вересня 2023

87 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 18 вересня.

Зеленський порівняв Путіна з раком: його кроки ведуть до третьої світової війни

Російський диктатор Володимир Путін "став в один рядок із раком, ВІЧем, ковідом". Кроки, які він зараз робить, неминуче ведуть до третьої світової війни.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву президента України Володимира Зеленського в інтерв'ю СBS, інформує UAINFO.org.

"Путін став в один рядок з раком, ВІЧем, ковідом. Ви повинні зрозуміти, якщо суспільство Росії не розуміє, що ця трагедія буде на їхніх плечах, що це буде на їх совісті. Якщо вони не розуміють, то світ повинен обєднатися і сказати", – каже Зеленський.

За словами президента, у Росії є потужні сусіди, дуже потужні країни світу.

"Я не говорю про багатомільйонні нації, є мільярдні нації, які повинні просто йому сказати, що твої кроки (Путіна, - ред.) - це кроки, які ведуть до третьої світової війни і винен в третій світовій війні будеш тільки ти - одна людина, одна хвороба", - додав голова держави.

Зеленський нагадав, що війна забирає життя, хоча це "не лихо природне", "це не якийсь виклик, це рукотворне".

Уряд звільнив чотирьох заступників міністра оборони, у тому числі Маляр 

Кабінет міністрів України звільнив чотирьох заступників міністра оборони. Серед звільнених - Ганна Маляр.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на представника уряду у Верховній раді Тараса Мельничука в Telegram,  інформує UAINFO.org.

Гаврилова Володимира Валеріановича з посади заступника Міністра оборони України;

Зокрема звільнено

Гаврилова Володимира Валеріановича з посади заступника міністра оборони України;

Замлинського Ростислава Теодозійовича з посади заступника міністра оборони України;

Маляр Ганну Василівну з посади заступника міністра оборони України;

Україна воюватиме ще 10 років, але не з однією Росією: Світан дав прогноз. ВІДЕО

Український військовий експерт Роман Світан заявив, що Україні доведеться воювати з окупантами ще мінімум 10 років. Однак йдеться не тільки про бойові дії з РФ, як з єдиною державою.

Удар доведеться тримати перед країнами-осколками, на які буде розпадатися РФ у міру своїх військових поразок, уточнив Світан у своєму новому прогнозі, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua.  

"Ми років 10 ще будемо воювати з Росією, поки вона повністю не розвалитися", - заявив він.

За словами Світана, це буде "уповільнений" процес бойових дій, а не перманентна активна фаза війни. Йдеться про інтенсивність на рівні 8 років війни на Донбасі, уточнив військовий експерт для порівняння.

"По всьому кордону України і з тими країнами, на які буде розвалюватися Російська Федерація. Тобто держкордон у нас буде в "гарячому" стані. Цим буде займатися армія, громадянське суспільство на ці питання відволікатися не буде", - вказав він. 

Світан уточнив, що додатково Україна повинна буде створити демілітаризовану зону приблизною протяжністю 150-200 кілометрів на схід, щоб не підпустити ворога ближче до свого кордону.

Умєров хоче нову команду. Чому Кабмін звільнив майже всіх заступників міністра оборони, але залишив одного, – джерела NV 

Новий міністр оборони Рустем Умєров порушив домовленості зі своїм попередником Олексієм Резніковим і переконав президента звільнити усіх своїх заступників.

"Буде нова команда в міністра оборони: Рустем Умєров вирішив звільнити попередню команду, і не призначати нікого наново", – розповіло джерело NV в уряді, інформує UAINFO.org.

Так представник Кабміну прокоментував головну урядову новину 18 вересня, — звільнення майже всіх заступників колишнього керівника Міноборони Олексія Резнікова: Володимира Гаврилова, Ростислава Замлинського, Ганни Маляр, Дениса Шарапова, Андрія Шевченка та Віталія Дейнеги, а також держсекретаря МО Костантина Ващенка.

Серед звільнених, за словами джерела NV, поки немає першого заступника міністра оборони Олександра Павлюка. Але це пов’язано лише з тим, що цей чиновник знаходиться у міжнародних відрядженнях, які відбуваються цього тижня, в яких він підміняє керівника оборонного відомства. 

За словами ще одного джерела видання в Офісі президента (ОП), протягом останнього тижня Рустем Умеров мав декілька зустрічей з президентом з цього приводу.

Росія не зможе більше будувати Ту-95, якими обстрілює Україну, – Черник 

ЗСУ продовжує постійно ліквідовувати ресурси противника, а західні партнери тиснуть на економіку Росії санкціями. Здається країна-агресорка все ще має потенціал для продовження війни. Проте насправді він критично малий.

Кінцева ж деградація російського оборонпрому відбулась на початку 90-х років.

"Приведу лише декілька прикладів по конкретних категоріях зброї. Українці майже кожних кілька днів переживають пуски із ракетоносія Ту-95МС, який запускає дві ракети Х-101 та Х-555. Будувати Ту-95МС росіяни більше не можуть. Та й не зможуть. Це неможливо", – наголосив військовий експерт.

За словами Черника, одна з причин – повернення нас, щоб це все відновлювати. Адже наш інтелект у поєднанні з нашим, нехай і вже трошки здеградованим радянським комплексом, на перспективу дарував їм шанс.

Також окупанти вже не зможуть будувати ракетоносій Ту-22М3 та МіГ-31К – носії "Кинджала" – теж.

Крім того, Радянський Союз мав шість бронетанкових заводів. У росіян залишився один – "Уралвагонозавод", який будує танки Т-90. І це не нова машина, це глибока модернізація Т-72. Максимум, що вони можуть виготовляти, – 25 машин на місяць.

Україні потрібно було "віддати" РФ свої території: Трамп зробив скандальну заяву про війну

Колишній президент США Дональд Трамп знову заговорив про війну в Україні та потрапив у скандал. Він заявив, що Україні потрібно було укласти угоду із Росією та "віддати" їй деякі території.

Таку заяву він озвучив в інтерв'ю Nbc News, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Також він додав, що якби він був президентом, то домовився б із Україною та Росією про "справедливу та чесну угоду для всіх", відповідно до якої Путін нібито б "не хотів" захопити більше українських територій. 

"Були певні частини, Крим та інші частини країни, де багато людей очікували, що це може статися. Ви могли укласти угоду. Тож вони могли укласти угоду там, де зараз є менша територія, ніж уже захопила Росією, чесно кажучи. І ви могли укласти угоду, тоді б ніхто не загинув. У них була б угода. У них була б країна Україна", - заявив цинічно Трамп.

Кадирову пробували пересадити нирку, але вона не прижилась: дані про стан глави Чечні 

Очільнику Чечні Рамзану Кадирову зробили операцію з пересадки нирки, однак орган не прижився.

Поплічник російського диктатора Володимира Путіна досі перебуває в критичному стані.

Про це OBOZREVATEL стало відомо із власних джерел у чеченській діаспорі, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що Кадиров наразі перебуває в одному з московських медзакладів.

Періодично очільник Чечні приходить у свідомість – тоді до нього з'їжджаються соратники, щоб розділити владу між наступниками.

Існує протилежність дежавю: це явище вразить вас ще більше 

Дежавю – це стан людини, коли вона помилково вважає, що пережила певну подію чи ситуацію у минулому. Це явище виникає, коли частина мозку впізнає щось знайоме, але це не співпадає з реальністю, тобто дежавю – це сигнал про те, що відбувається щось не так.

Вчені знайшли протилежність цьому явищу і воно має назву "жамевю". Видання Science Alert опублікувало результати дослідження науковців передає Обозреватель, інформує UAINFO.org 

Жамевю – це стан протилежний дежавю, коли те, що вам добре знайоме, здається нереальним або якимсь новим. Тобто, людина може дивитись на знайоме обличчя чи предмет і раптово відчути, що це щось незвичайне та невідоме.

Наприклад, музиканти часто відчувають це на кілька секунд, коли губляться у своєму ж відривку пісні. Також це відчуття може виникнути, коли ви заходите у знайоме місце і не знаєте куди йти, втрачаючи орієнтацію. Або поширене слово, яке ви часто вживаєте та пишете, може в якусь мить здатися вам неправильним.

Вчені вирішили досягти такого ефекту у лабораторії і провели два експерименти. У першому брали участь 94 студенти, вони писали одне і те ж слово і повторювали це ще з 12 різними словами.

Науковці попросили учасників писати якомога швидше, але дозволяли зупинятись тоді, коли студенти будуть почуватися дивно, їм стане нудно або заболить рука.

Більшість студентів зупинялись, тому що слова ставали для них дивними. Близько 70% зупинялися принаймні один раз, щоб відчути щось, що дослідники визначили, як жамевю. Зазвичай це відбувалося приблизно через одну хвилину (33 повторення) – і зазвичай для знайомих слів.

"Її залякали": російська ведуча видала маячню про позицію Ротару щодо війни

Російська телеведуча Евеліна Бльоданс піддалася пропаганді країни-агресора і в коментарі "АіФ" видала маячню щодо позиції Софії Ротару щодо війни в Україні.

За її словами, є кілька причин, чому Ротару не підтримує агресію РФ. По-перше, як вважає Бльоданс, вона занадто довірлива і робить так, як їй говорять близькі люди, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Мені здається, що їй сказали: краще так говорити, тому що живеш в Україні. У Криму, окей, нерухомість, але і в Києві квартири, будинки, ще десь", - видала Евеліна.

Також вона припустила, що в Україні Ротару могли просто залякати. Нібито з цієї причини вона і не їздить в незаконно анексований Крим. 

"Зрозумійте: ну, як вона поїде в Крим, як до неї будуть ставитися після цього в Києві? Адже вона українська співачка. Хтозна, що їй там сказали, може, залякали: "Та що ти поїдеш в цю Росію? Але тебе там зітруть". І вона злякалася і вирішила прийняти таку позицію. Я припускаю саме це", - додала Бльоданс.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини