MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 20 вересня 2023

87 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 20 вересня.

Росія готується до масованих ракетних ударів по Україні: військовий експерт назвав основну ознаку

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко вважає, що ознакою того, що РФ може готуватись до масованих ракетних ударів може бути те, що окупанти тривалий час не обстрілювали Україну. 

Про це йдеться у матеріалі ТСН.ua,інформує UAINFO.org.

Військовий експерт пояснив, що РФ на місяць може виготовляти 40-60 крилатих ракет. Він зазначив, що цього недостатньо, щоб організовувати регулярний ракетний терор України. 

Ознакою того, що окупанти готуються до масованого ракетного обстрілу може бути те, що Росія зробила тривалу паузу у ракетних ударах. Олександр Коваленко зауважив, що поки цього не було і РФ постійно запускає у бік України повітряні цілі.  

Військово-політичний оглядач вважає, що це свідчить про те, що ймовірно цього року під час опалювального сезону ракетний терор буде не настільки потужним, як 2022 року. 

Допоміг знищити "Мінськ" та "Ростов": в ГУР розповіли про роботу "народного супутника" за рік

"Народний супутник" ICEYE допоміг українським бійцям у завданні ударів по кораблю та підводному човну у Севастопольській бухті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ГУР.

В ГУР нагадали, що рівно рік тому, 20 вересня, волонтери передали українським розвідникам космічний апарат ICEYE.

"Упродовж цього року "народний супутник" приніс безліч користі у нашій боротьбі за свободу - його можливості дозволяють нам щодня отримувати критично важливі для бойових операцій розвідувальні дані та спалювати тонни ворожої смертоносної техніки", - сказано у повідомленні.

До прикладу, ICEYE зіграв дуже важливу роль в ударі по Севастопольській бухті 13 вересня, коли були знищені російський десантний корабель "Мінськ" та підводний човен "Ростов-на-Дону".

Окрім того, ГУР оприлюднило знімки аеродрому "Дягілєво" у Рязанській області та позицій російської ППО в Бєлгородській області, по яких також "працювали" українські захисники.

CNN пише про нібито удар України по поплічниках "Вагнера" в Судані. ГУР відреагувало

У ГУР Міноборони відреагували на публікацію CNN про те, що українські спецслужби нібито атакували воєнізоване угруповання у Судані, яке підтримує ПВК "Вагнера". Там заявили, що не можуть ні підтвердити, ні спростувати інформацію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на коментар представника ГУР МО Андрія Юсова та матеріал CNN, інформує UAINFO.org.

"Ми не можемо це ні підтвердити, ні спростувати", - сказав Юсов.

При цьому він акцентував, що ГУР може лише констатувати, що Росія послаблює свій вплив скрізь по світу і втрачає все те, що завойовувалося нею і накопичувалося поколіннями ще з часів Радянського союзу.

"Це зокрема стосується і Африки. Можна також нагадати слова генерала Буданова про те, що Україна буде знищувати російських воєнних злочинців у будь-якій точці світу, де би вони не знаходилися", - підсумував Юсов.

Війна в Україні може тривати ще 6-7 років, – ЗМІ

США та їхні союзники з G7 вважають, що війна в Україні може затягнутися на роки, і закладають цю ймовірність у своє військове та фінансове планування. Високопоставлений чиновник однієї з європейських країн G7 сказав, що війна може тривати ще шість-сім років.

Як пише Bloomberg, це набагато довше, ніж багато західних чиновників очікували на початку цього року. Проте повільний прогрес у контрнаступі України в останні місяці пом’якшив очікування, кажуть журналісти, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

"Представники G7 обговорили похмуру перспективу під час обіду в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН у понеділок увечері та погодилися, що конфлікт, ймовірно, ще триватиме в середньостроковій або довгостроковій перспективі", – розповів журналістам на умовах анонімності високопоставлений чиновник Державного департаменту США. 

Про ймовірність довготривалої війни пише і Sky News. Джерело повідомило виданню, що представники G7 визнали, що Росія втягується в цю війну на середньо- та довгострокову перспективу. Захід має це враховувати, плануючи подальшу фінансову та військову підтримку України. 

Олена Зеленська обрала на засідання Генасамблеї ООН костюм від українського дизайнера Андре Тана, який має символічне значення. ФОТО

У вівторок, 19 вересня, відбулося засідання 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку. На ньому виступив президент України Володимир Зеленський.

Перша леді України Олена Зеленська супроводжує президента України в робочій поїздці на 78-му Генасамблею ООН. Зокрема, вона була присутньою на засіданні Генасамблеї, а перед ним у Зеленської відбулась зустріч із гендиректором ВООЗ Тедросом Адханомом, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Для цих подій вона обрала костюм від українського бренду ANDRE TAN Аtelier, який має символічне значення. Дизайнер Андре Тан втілив у костюмі ідею білої смуги, яка завжди настає після чорної.

Андре Тан наголошує, що в пошитті костюму використана тканина, вироблена українським виробником з Чернігова.

"Тканина для костюма, до речі, була вироблена майстрами з чернігівського комбінату. З Чернігова – до Нью-Йорка – і далі на шпальтах ЗМІ з усього світу! Дякую Олені Зеленській за підтримку вітчизняного виробника, а ЗСУ та українському народові – за мужність, силу та надію!", – зазначив Андре Тан.

"Я на боці України". Російська тенісистка, яка хоче стати українкою, підтримала рішення не тиснути руку нейтральним спортсменам

Російська тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка хоче отримати українське громадянство, відреагувала на рішення спортсменів із України не тиснути руку представникам країн-агресорів.

Тенісистка заявила, що вона не ображається, коли українські тенісисти не тиснуть їй руку, бо вона на їхньому боці, повідомляє ВТУ, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

"Я ставлюся до цього, як усі українські спортсмени – неможливо потискати руку людині, яка грає з нейтральним прапором. Я не ображаюся, бо, як уже сказала, я на боці України. Знаю, що єдиний правильний варіант – це не тиснути руку. 

Небагато людей знають мою історію, але я хочу бути першим спортсменом, хто так діятиме, як я зараз. Хочу, щоб був приклад, щоби спортсмени знали про це", — сказала Мірошніченко.

Росіянка додала, що їй не потисла руку українська тенісистка Юлія Стародубцева, проте вона поставилася до цього з розумінням. 

"Вона написала мені перед матчем про те, що не тисне руку, і я сказала їй, що розумію і не сприйматиму це на свій персональний рахунок, тому що знаю, хто я, які мої цінності, і завжди пам’ятаю, як поводитись у таких ситуаціях", — додала Мірошниченко.

"Щирий і співчутливий": українська парамедикиня "Тайра" поділилася враженнями від знайомства з принцом Гаррі та Меган Маркл

Відома українська волонтерка і парамедикиня, яка з 2014 року рятувала людей на Донбасі, а 2022-го потрапила до російського полону, Юлія "Тайра" Паєвська брала участь в "Іграх нескорених-2023" у німецькому Дюссельдорфі, де завоювала дві медалі. Нагороду українці вручав засновник змагань принц Гаррі. "Тайра" мала можливість особисто познайомитися та поспілкуватися з герцогом Сассекським, а також його дружиною Меган Маркл.

Враженнями від знайомства з членами королівської родини парамедикиня поділилася на своїй сторінці в соцмережі X, раніше відомій під назвою Twitter. Там же "Тайра" залишила спільне миле фото із принцом та його дружиною, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Читайте також: Україна з найкращим результатом в історії завершила "Ігри нескорених-2023"

На знімку Юлія Паєвська стоїть між Гаррі та Меган Маркл, приобійнявши їх, а герцогиня навіть поцілувала українку в щоку.

За словами "Тайри", принц Гаррі сприяв тому, щоб вона повернулася з російського полону. Під час спілкування з ним парамедикиня висловила свою подяку за його підтримку та допомогу.

"Я висловила свою подяку принцу Гаррі за його внесок і підтримку нашої справи та обмінів. Принц справді чудова, дуже щира і співчутлива людина. Герцогиня Меган наживо ще прекрасніша, ніж на фотографіях", – прокоментувала фото Паєвська.

Крім того, днями у мережі стало вірусним відео, на якому принц Гаррі зворушливо звертається до "Тайри" під час нагородження. Він виділив усю команду з України, але парамедикині приділив особливу увагу.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини