MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 21 вересня 2023

93 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 21 вересня.

На півдні бійці Нацгвардії просунулись вглиб оборони окупантів

На півдні підрозділи "Гвардії наступу" просунулись вглиб оборони росіян. Зокрема, на Мелітопольському напрямку вдалося відтиснити ворога з позицій.

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович, пише РБК-Україна з посиланням на брифінгінформує UAINFO.org.

"Незважаючи на щільне мінування та інженерне обладнання, а також потужний спротив окупантів, наші підрозділи мали частковий успіх, просунулись як в глибину оборони ворога, так і по фронту", - розповів він.

Також, за його словами, на Мелітопольському напрямку вказані підрозділи Нацгвардії витісняють окупантів з позицій та закріплюються на досягнутих рубежах попри потужний опір росіян.

В ЗСУ підтвердили удар по аеродрому в Криму

В Збройних силах України підтвердили удар по аеродрому, що розташований поблизу міста Саки в тимчасово окупованому Криму.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на СтратКом ЗСУ, інформує UAINFO.org.

"В ніч на 21 вересня Сили оборони України завдали комбінованого удару по військовому аеродрому окупантів поблизу міста Саки тимчасово окупованого Криму", - йдеться в повідомленні.

Україна та Польща домовилися знайти спільне рішення щодо експорту зерна 

Україна та Польща домовились знайти рішення щодо експорту української агропродукції, яке враховує інтереси обох країн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Міністерства аграрної політики та продовольства України, інформує UAINFO.org.

Як повідомляється, міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський провів телефонну розмову зі своїм польським колегою Робертом Телусом. 

Міністри обговорили ситуацію, а також пропозицію України щодо її врегулювання, та домовились знайти рішення, яке враховує інтереси обох країн.

Сторони підтвердили тісні та конструктивні відносини, які ними багаторазово демонструвались та погодили, з урахуванням цього, виробити найближчим часом варіант взаємодії з питань експорту.

Чому США так довго не передають Україні ракети ATACMS: військовий експерт назвав "банальну причину"

Військовий експерт Андрій Крамаров вважає, що США тривалий час не передавали Україні ракети ATACMS, оскільки вони хотіли наростити їхнє виробництво. Він додав, що сподівається, що вже найближчим часом Україна зможе їх таки отримати. 

Про це він сказав у коментарі "24 каналу", передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"На мій погляд, причина банальна. Річ у тому, що США основною ударною силою під час усіх своїх операцій вважають авіацію. Тобто отримання переваги у повітрі, подавлення ворога і далі вже проведення сухопутної армійської операції. А тому мені видається, що запаси ракет ATACMS вони насправді не були такими значними. У квітні-травні 2023 року було фото, що виробник ракет розконсервував лінії виробництва. Тобто від 2018 року вони цих ракет не виготовляли", - пояснив Андрій Крамаров.  

Експерт вважає, що за пів року США наростили виробництво цих ракет і вони зараз мають можливість їх передавати. 

"Наші артилеристи пройшли навчання на ракетах ATACMS. Нам просто їх потрібно було передати. Тобто сподіваємось, що зараз нам їх передадуть", - наголосив військовий експерт. 

Була низка невдалих медичних втручань: Юсов розповів, що зі здоров'ям Кадирова. ВІДЕО

У самопроголошеного лідера Чечні Рамзана Кадирова серйозні проблеми зі здоров'ям. Була низка невдалих медичних втручань, зокрема остання операція.

Про це 24 Каналу заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов. За його словами, останні відео, які публікували з Кадировим, очевидно, або постановні, або несвіжі інформує UAINFO.org.

Важкий стан здоров'я Кадирова

Андрій Юсов зазначив, що для усіх у Росії та Чечні очевидно, що у Кадирова серйозні проблеми зі здоров'ям. Оточення Кадирова не може зняти та опублікувати інформативне та актуальне відео, яке б відповіло на усі питання щодо стану диктатора.

Читайте також: Ким можуть замінити Кадирова у разі смерті: журналіст назвав три кандидати 

"Ми можемо підтвердити, що у нього важкий стан здоров’я. Справді була низка невдалих медичних втручань і остання невдала операція. Значна частина відеокадрів, які останнім часом публікуються у мережі за його участю, справді або постановні, або несвіжі", – сказав він.

"Багато хлопців хотіли з нами, але місця вистачило не всім": бійці ГУР розповіли про висадку в Криму в День Незалежності

Командир спецпідрозділу ГУР МО України Тимур розповів про висадку українських захисників у тимчасово окупованому Криму в День Незалежності, 24 серпня. У цей день чи не вперше за майже 10 років російської окупації на півострові було піднято український прапор.

Про це представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України та Військово-морських сил ЗСУ розповіли в інтерв’ю виданню Le Monde. Хоча таємних операцій Головного управління військової розвідки України (ГУР) зазвичай офіційно не підтверджують, у День Незалежності Київ повідомив, що спеціальний підрозділ провів зухвалу операцію у Криму, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Вона отримала назву "Пробудження Сили", а піднятий у Криму державний прапор України мав особливе значення.

"На прапорі було надруковано герб Воєнної розвідки України. Його нам довірив Кирило Буданов, коли віддав наказ привітати наших співгромадян у Криму 24 серпня. Ми залишили прапор, щоб кримчани бачили, що ми прийшли, і щоб росіяни розуміли, що ми можемо з’являтися де завгодно і коли завгодно", – заявив Тимур.

Окрім того, під час виконання бойового завдання спецпризначенці з гранатомета знищили будівлю та кілька транспортних засобів, якими користувались окупанти.

При цьому воїни ГУР МО України не розкривають деталі про кількість залучених сил і засобів, часовий відрізок реалізації бойового завдання, проте відомо, що не всі охочі змогли відвідати український Крим.

Росія має багато слабких місць: Фукуяма назвав умову для падіння Путіна

Американський філософ, політолог, письменник, професор Стенфордського університету Френсіс Фукуяма вважає, що розпад РФ та падіння путінського режиму можливі за умови ослаблення в центрі країни.

Про це вчений сказав під час інтерв'ю виданню "ГОРДОН", передає ТСН, інформує UAINFO.org.

За його словами, такі держави, як Росія здаються могутніми, але насправді "дуже тендітні".

"Росія має багато слабких місць і перелам може статися, якщо з'явиться ослаблення в центрі. Регіони Росії рухатимуться в різних напрямках і стикатимуться із серйозними зовнішніми викликами", - сказав Фукуяма.

Він також торкнувся теми так званої дружби між Китаєм та РФ. Політолог не вважає ці країни справжніми друзями. 

"Китайці все-таки претендують на частину російської території і все це може статися в якийсь момент у майбутньому у разі дискредитації центру російської влади", - пояснив Фукуяма.

Наталка Денисенко повністю оголилися і показала сідниці російським ракетам. ФОТО 

Українська акторка, зірка серіалу "Кріпосна" Наталка Денисенко розбурхала уяву шанувальників новими провокаційними зніманнями, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

На сторінці в Instagram артистка поділилася кадрами з нещодавньої фотосесії, під час якої позувала повністю оголеною. Пікантні місця Наталка прикривала простирадлом. Атмосфери фотосету надали скульптури, в оточенні яких знімалася Денисенко:

"Показую у вікно сідниці російським ракетам. Взагалі під цими фото планувала інший допис, але сьогоднішні обставини змушують зробити лише такий надпис… Вчора зробили такі творчі знімки з моєю Наташею Саніною. Дуже хочеться краси, в будь-який час", - прокоментувала фотографії акторка.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини