MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 вересня 2023

92 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 вересня.

Переданий Україні список реформ не є умовою для військової допомоги, – Білий дім

Переданий від Сполучених Штатів Америки список пріоритетних реформ для якнайшвидшої інтеграції України в Європу не є умовою подальшої військової допомоги країні.

Про це розповів неназваний представник Ради національної безпеки США, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки", інформує UAINFO.org.

За його словами, документ – це робоча версія списку пріоритетних реформ, яку передали для "обговорення та відгуків".

"Цей список не є умовою для майбутньої військової допомоги. Реформи потрібні для євроінтеграції України", – сказав представник Білого дому.

Він зазначив, що в документі прописані реформи на строк трьох, шести та 18 місяців. Йдеться про наглядові ради державних підприємств, антикорупційні відомства, судову систему, а також оборонні підприємства.

ЗСУ просунулися на Донецькому напрямку, – Зеленський про ситуацію на фронті

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що українським військовим вдалося просунутися на Донецькому напрямку.

Про це глава держави розповів за результатами щоденної селекторної наради із силовиками, правоохоронцями та військовими, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Отримав звіти щодо ситуації на фронті, постачання техніки та боєприпасів, даних розвідок. Є наше просування вперед на Донецькому напрямку. Є інші задуми, які реалізуються", – зазначив він. 

Також Зеленський наголосив, що на Херсонщині росіяни продовжує тероризувати території, до яких може дотягнутися їхня зброя. Зокрема, впродовж доби ворог випустив по території області 26 керованих авіаційних бомб.

"Наслідки ліквідовують, людям надають допомогу. Доручив знайти додаткові рішення, щоб припинити цей терор", - додав президент.

У Повітряних силах показали, як пілоти в Україні адаптуються до F-16. ВІДЕО

Українські пілоти опановують керування американськими винищувачами F-16 за допомогою симулятора польоту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Повітряні сили, інформує UAINFO.org 

У відео демонструють, як український пілот на симуляторі літака за допомогою окулярів віртуальної реальності, ручки керування двигуном, педалей та монітора вчиться керувати винищувачем F-16.

Пілоти знайомляться з кабіною винищувача у віртуальній реальності та виконують спільні місії над територією України у складі пари, ланки, ескадрильї, знаходячись при цьому у різних регіонах нашої держави.

Такі віртуальні тренажери дозволяють не прив'язуватись до конкретних локації та часу, а перевчатися у вільний час.

Годжес про критику українського контрнаступу: Це непрофесійні та марні заяви

Тим, хто "за 8000 км" критикує, як хтось інший заходить на мінні поля та окопи та розміновує їх, повинно бути соромно самим за себе.

Таку думку висловив екскомандувач Сухопутних військ США в Європі Бен Годжес, пише Голос Америки, інформує UAINFO.org.

"Це непрофесійні та марні заяви", – відповів Годжес на запитання стосовно критичних зауважень на адресу дій української армії у війні. 

Генерал нагадав, що українцям доводиться боротися без підтримки авіації, без якої США, Велика Британія чи Німеччина ніколи не посилала б своїх солдатів у бойові дії.

"Контрнаступ – це не лише те, що ми бачимо на полі бою", – наголосив Годжес.

За його словами, ЗСУ проводять багатоскладові комплексні операції, включно з роботою спецпризначенців, атаками дронів, кіберборотьбою, виведенням з ладу російських радарів та ППО та іншим.

Такого у світі ще не було: в "Укренерго" розказали, як захистили енергооб'єкти від обстрілів 

Енергосистема України має активний і пасивний захисти, щоб максимально захиститися від обстрілів з боку росіян. Про це під час форуму Forbes "Енергія бізнесу" заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький, повідомляє "Суспільне", інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

За його словами, для захисту енергооб'єктів України від чергових атак "Укренерго" постійно знаходиться у координації з урядовцями та Генштабом ЗСУ.

"Ми в координації з урядовими структурами, з Генштабом ЗСУ маємо декілька видів захисту і підстанції "Укренерго", де певні види захисту будуть застосовані вперше, не тільки в Україні, але й у світі, адже ніхто ще не стикався з таким рівнем загрози. Це комплексний захист, не буду вдаватися в деталі, але це, як активний захист - ППО, так це і пасивний захист - інженерні укріплення", - повідомив Кудрицький.

Він додав, що станом на сьогодні магістральна мережа готова передавати зимові обсяги навантаження на українську енергосистему, але без імпорту електроенергії цей опалювальний сезон буде "складно пройти".

Минулого року РФ концентрувала зусилля на обстрілі енергоінфраструктури навколо великих міст, тож цього року "Укренерго" готуються до різних сценаріїв розвитку подій.

Замість "Лади", пельменів чи риби: матері ліквідованого в Україні окупанта подарували кошеня

Росіянка відправила сина на війну, але додому він так і не повернувся. Замість загиблого сина вона отримала кошеня від місцевої влади.

Тварина нібито народилася на фронті та військовослужбовець армії РФ підгодовував його. Про це повідомляють росЗМІ, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org

"Глава Комі Володимир Уйба повідомив, що передав матері загиблого учасника спецоперації Романа Попова кошеня на прізвисько Симба, якого боєць дав притулок у зоні військових дій", – йдеться в російських джерелах.

Окупанти повідомили, що це кошеня народилося у кішки на прізвисько Венера, яку в так званій зоні "СВО" підгодовували військовослужбовці РФ.

"Зараз кошеня гасає по всій квартирі, грається", – додали росіяни.

Мати загиблого учасника спецоперації подякувала голові Комі за допомогу в доставці кошеня, яке "гріло душу" її синові.

Відомий український співак у масці свині на церемонії в Києві висміяв чиновників, які крадуть гроші для ЗСУ. ФОТО

Український співак MELOVIN вирізнився на музичній церемонії "Музвар", яка минула 26 вересня у Жовтневому палаці, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Так, на захід музикант прийшов у незвичному для себе, втім доволі провокаційному образі. Перед присутніми виконавець постав у масці свині, з накладним величезним животом та в костюмі. При цьому у руках MELOVIN тримав табличку з написом: "Дайте гроші на ЗСУ, не вистачає на віллу".

"Ніколи не міг подумати, що для того, щоб висловити свою громадянську позицію, мені доведеться втілитись у повсякденний образ тих, хто зараз розкрадає державу та повинен нести пряму відповідальність за смерті наших захисників на фронті та у тилових містах. Ваші набиті кишені = відібрані життя військових на фронті!" – прокоментував MELOVIN.

Пінгвінам в Антарктиді загрожує масова загибель: експерти назвали причину

Тисячі пінгвінів можуть загинути по всій Антарктиді через загрозу поширення епідемії пташиного грипу на континенті.

За словами голова відділу полярних регіонів Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Британії попередив, що інфекція, яка вбила за останній рік мільйони птахів по всьому світу, матиме смертельні наслідки, як тільки досягне регіону. Про це пише Telegraph, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Це може бути абсолютно руйнівним. Ми говоримо, коли, а не якщо", - сказала доктор Джейн Рамбл.

Очікується, що вірус H5N1 з'явиться в найближчі тижні в міру міграції птахів з Південної Америки до місць розмноження в Антарктиці.

За словами вчених, кількість загиблих птахів може бути надзвичайно високою, оскільки континент є місцем розмноження понад 100 мільйонів птахів.

"Я не хочу називати цю цифру, але це дуже серйозно. Певні групи, такі як тюлені, крячки та пінгвіни, імовірно, постраждають серйозно. Пінгвіни, швидше за все, будуть сприйнятливі до цього вірусу, оскільки вони сприйнятливі до інших подібних вірусів. Це може бути досить серйозно", - сказав доктор Том Гарт, біолог, який розробляє рекомендації щодо пташиного грипу.

Хоча хвороба переважно поширюється серед птахів, було доведено, що вона заражає і ссавців, у тому числі тюленів і морських левів.

Щоб боротися з ризиком, туристи, які відвідують Антарктиду цього сезону, можливо, не зможуть зійти з круїзних суден, якщо виникне найгірший сценарій.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини