MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 жовтня 2023

137 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 жовтня. 

Такого ще не було. Росіяни масовано наступають на Авдіївку, – Барабаш

Росіяни пішли в масований наступ у районі Авдіївки (Донецька область). Українські військові підбили понад 60 одиниць ворожої техніки, такого ще жодного разу не було на цьому напрямку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням заяву начальника Авдіївської міської військової адміністрації Віталія Барабаша в ефірі національного телемарафону, інформує  UAINFO.org.

"Ситуація залишається дуже напруженою. Дійсно, вчора вони масовано пішли в наступ. Приблизно з 3-ї почалися масовані обстріли позицій навколо міста. І з півночі, і з півдня і саму "промку" також почали крити", - йдеться у заяві.

За словами Барабаша, ближче десь до 5:30-6:00 почали бити по місту. Великими силами росіяни вчора штурмували, для цього було використано десятки одиниць броньованої техніки, однак ЗСУ вже спалили значну частину.

Також він уточнив, що росіяни вчора кинули в атаку під 2000 особового складу, ситуація там не проста.

Такої атаки ще не було

"Спочатку повномасштабної війни ніколи ще не використовувалося так. Попередньо було озвучено, що близько 50 одиниць техніки пішло вчора в наступ, але ми реально знаємо, що було підбито понад 60 одиниць техніки на нашому напрямку. Був збитий літак, збитий гелікоптер Мі-8", - розповів очільник міста.

Він уточнив, що такого не було ні разу, раніше вони атакували з 20-25 одиницями техніки. Тому, за його словами, можна стверджувати, що дійсно зараз дуже велике протистояння починається на Авдіївському напрямку.

СБУ викрила зрадників, які навели російський "Іскандер" на село Гроза у Харківській області. ФОТО

Служба безпеки "по гарячих слідах" встановила особи двох зрадників, які скоригували російський ракетний удар по кафе у селі Гроза на Харківщині 5 жовтня.

Як повідомили у пресслужбі СБУ, зловмисниками виявились двоє місцевих жителів – 30-річний Володимир Мамон та його молодший брат 23-річний Дмитро Мамон, які під час окупації регіону перейшли на бік рашистів, інформує UAINFO.org.

За це фігуранти отримали «посади» у лавах окупаційного «управління внутрішніх справ військово-цивільної адміністрації Харківської області». Там одного з них призначили «водієм конвойної групи», іншого – «інспектором дорожньо-патрульної служби».

Однак, напередодні звільнення регіону обидва зрадники разом із родинами втекли до рф, де продовжили працювати на користь країни-агресора.

За вказівками російських окупантів вони дистанційно розпочали формувати власну мережу інформаторів на підконтрольній Україні території.

Для цього «втемну» залучали до підривної діяльності своїх родичів, сусідів та знайомих з деокупованих міст та селищ Харківщини.

Під виглядом дружніх розмов та листувань у месенджері зрадники випитували у людей відомості про дислокацію Сил оборони та масові заходи на території регіону.

За даними слідства, від початку жовтня цього року обидва фігуранти почали збирати інформацію про заплановане перепоховання загиблого українського захисника у селі Гроза. При цьому вони розуміли, що внаслідок ворожої атаки обов'язково загинуть мирні мешканці – їх знайомі з села Гроза, в тому числі й ті, хто надавав їм інформацію.

Дізнавшись точну адресу та час проведення мирного заходу, Володимир Мамон передав ці дані російським окупантам.

Отримані відомості рашисти використали для здійснення прицільного удару по українському селу із застосуванням оперативно-тактичного ракетного комплексу «Іскандер М».

Нардепу Дубневичу оголосили підозру у розкраданні газу на 2,1 млрд гривень 

Правоохоронці оголосили підозру чинному нардепу у справі про розкрадання газу на суму понад 2,1 млрд гривень. Йдеться про народного депутата Ярослава Дубневича.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Національного антикорупційного бюро України, інформує UAINFO.org. 

У вівторок, 10 жовтня, НАБУ та САП оголосили підозру парламентарю, який є шостим підозрюваним у межах цієї справи. Інші фігуранти отримали підозри у січні 2018-го та серпні 2020 року.

За даними джерел РБК-Україна у правоохоронних органах, про підозру повідомили нардепу Ярославу Дубневичу.

Дії нардепа кваліфіковано за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 3 ст. 209 КК України. Правоохоронці наголошують, що народний депутат не прибув для отримання підозри, не відповідав на дзвінки від детективів.

Адвокати нардепа повідомили, що не знають, де знаходить парламентар. Прокурори не виявили нардепа за жодною адресою, наявною у слідства.

Суд залишив Шуфрича під арештом

Київський апеляційний суд вирішив залишити в силі запобіжний захід проросійському народному депутату Нестору Шуфричу у вигляді тримання під вартою.

Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

Під час засідання суддя заявив, що рішення про арешт Шуфрича вирішили залишити без змін.

Варто зауважити, що Печерський районний суд Києва ще 15 вересня на два місяці заарештував Шуфрича. При цьому для нього не передбачили можливість внесення застави.

У Криму окупанти виставили на продаж "націоналізовану" квартиру Зеленського 

Так звана "влада" Криму виставила на продаж на аукціоні "націоналізовану" квартиру родини президента України Володимира Зеленського у селищі Лівадія на південному березі тимчасово окупованого півострова.   

Про це повідомили пропагандистські ЗМІ РФ з посиланням на пресслужбу так званого "міністерства майнових і земельних відносин Криму",  передає ТСН, інформує UAINFO.org. 

"Раніше націоналізована квартира виставлена на продаж шляхом відкритого аукціону", - йдеться у повідомленні.

Площа квартири складає понад 100 кв. м. Лот розміщено на порталі "ГІС Торги", де окупанти зазвичай продають "націоналізоване" майно. Аукціон пройде в електронному форматі. Торги відбудуться 30 жовтня.

У МВС спростували, що дружина заступника міністра намагалася вивезти за кордон 13 млн доларів

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що інформація про дружину заступника міністра Василя Тетері, яка нібито намагалася перетнути кордон України з Угорщиною та вивезти 13 мільйонів доларів, не відповідає дійсності.

Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі МВС, а також на офіційному сайті Державної митної служби України, інформує UAINFO.org.

"Державна митна служба України офіційно повідомляє, що поширена в деяких ЗМІ неперевірена інформація щодо виявлення на КПП "Захонь" угорською стороною значної суми валюти, яку нібито переміщала дружина заступника міністра МВС України 29 вересня цього року, не знайшла свого підтвердження", - йдеться у повідомленні.

Про це, як зазначають у відомстві, митній службі 5 жовтня повідомили самі угорські колеги під час зустрічі митної та прикордонної служб на КПП "Чоп-Захонь".

"У протоколі суміжна сторона чітко зазначила, що "у період з 28 по 30 вересня 2023 року у пункті пропуску "Захонь" представниками поліції не надавалися жодних коштів, які переміщували з приховуванням від прикордонно-митного контролю, а також їм невідомо про декларування коштів у розмірі 13 млн доларів США", - додали в повідомленні.

Крім того, у відомстві зазначили, що дружина заступника міністра взагалі не виїжджала за кордон у 2023 році. Документи, що підтверджують цю інформацію, співробітники митної служби відправили до Центру протидії дезінформації РНБО.

"Нагадує спіраль, яка призвела до краху СРСР": Путін наважився на масштабну економічну помилку 

Президент РФ Володимир Путін наважився на масштабну економічну помилку. Він розраховує на значне підвищення вартості газу та нафти на світових ринках і вже з розрахунком на таке зростання планує у 3,5 раза збільшити військові витрати.

Видання Eurasia Review цитує російського опозиціонера, колишнього заступника міністра енергетики РФ Володимирова Мілова. Колишній чиновник російського фінансового відомства, а нині опозиційний політик каже, що навіть якщо режим зможе це зробити (а це малоймовірно), російська економіка постраждає, бо гроші, витрачені на армію, не матимуть такого мультиплікативного ефекту, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org. 

Погіршення нинішньої економічної ситуації, яке таке збільшення військових витрат робить практично неминучим, нагадує "спіраль" кінця 1980-х років, описану Єгором Гайдаром у його книзі "Загибель імперії", яка розповідає історію про те, що призвело до краху 1991 року, продовжує Мілов.

Радянські керівники, писав Гайдар, "як видно з їхніх виступів у 1985-1986 рр., були впевнені в тому, що зможуть повернути радянській економіці втрачений динамізм, підвищити темпи економічного зростання, подолати її відставання від більш розвинених країн", але не "бачили" і не розуміли характеру та масштабів загрози".

"Москва поплатиться": Terror Alarm пригрозили РФ за знущання над жінками-солдатами ЦАХАЛ і назвали Скабєєву "законною мішенню" 

Приватна охоронна компанія Terror Alarm пригрозила російським пропагандистам за знущання з жінок, які служать в Армії оборони Ізраїлю. В організації заявили, що Росія відкрито висміює жінок-солдатів ЦАХАЛ, викрадених терористами ХАМАС.

Також путінську пропагандистку Ольгу Скабєєву назвали законною мішенню. Про це повідомляється на сторінці Terror Alarm в соцмережі X, раніше відомої як Twitter, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org. 

В організації заявили, що ізраїльтяни ніколи не забудуть про те, що росіяни висміювали жінок-військовослужбовців ЦАХАЛ. Ба більше, у заяві йдеться, що після перемоги Ізраїлю над терористами ХАМАС Росія заплатить за те, що стала світовою столицею антисемітизму.

"Росія відкрито висміює жінок-солдат ЦАХАЛ, викрадених Хамасом. Ізраїльтяни ніколи цього не забудуть. Після того, як ми розберемося з Хамасом та сектором Гази, Москва заплатить за те, що стала світовою столицею антисемітизму. Це обіцянка крові. Головна пропагандистка Путіна Ольга Скабєєва також є законною мішенню", – йдеться у заяві.

Варто зазначити, що Скабєєва висміювала ізраїльських жінок-військових через відео з танцями у соціальних мережах. Пропагандистка заявила, що саме так "армія Ізраїлю готувалася до війни".

Не Ейнштейн. Вчені назвали найрозумнішу людину в історії: хто отримав звання

Зазвичай, коли ми хочемо вказати на видатний розум якоїсь людини, ми порівнюємо її з Альбертом Ейнштейном. Він справді був видатним мислителем і міг би увійти до кола претендентів на звання найрозумнішої людини в історії. Але деякі дослідники історії науки та наукові журналісти називають й інші імена.

Так у статті видання Real Clear Sciences пальму першості отримує інший вчений, який зробив величезний внесок у фізику. А також у математику, астрономію, філософію і так далі. Це англійський науковець 17-18 століть, сер Ісаак Ньютон, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org. 

Що ми маємо на увазі під словом "розумний"?

Зазвичай, говорячи про обсяг знань людини ми вживаємо слова "розумний" та "інтелектуал" практично як синоніми. Але у середовищі психологів, нейробіологів та експертів зі штучного інтелекту точаться суперечки про те, що таке інтелект насправді. Зазвичай його розуміють, як здатність до навчання, міркування, розуміння та подібних форм розумової діяльності; здатність схоплювати істини, відношення, факти, значення тощо.

А це визначення не охоплює знання, як такі. Тобто, технічно, людина може самостійно осягнути тонкощі квантової механіки, але не принести суспільству жодної користі через свою неосвіченість. А може бути так, що людина знатиме багато фактів та теорій з різних галузей знання, але жодну з них не опанує глибоко. Таких людей ми звемо ерудитами. Існує також творча геніальність. Мислення творчих людей сильно відрізняється від типового. І саме сер Ньютон був одночасно інтелектуалом, ерудитом та творчим генієм.

Витяг дві сім'ї: зірка ізраїльського серіалу про боротьбу з ХАМАС Ліор Раз врятував людей із міста Сдерот

Актори популярного ізраїльського серіалу "Фауда", який виходить на Netflix, долучилися до операції з порятку жителів міста Сдерот, куди 7 жовтня проникли терористи ХАМАС.

Актор і сценарист серіалу Фауда (Хаос) Ліор Раз, а також його режисер Аві Іссахаров долучилися з операції з вивозу ізраїльтян з міста Сдерот, що на півдні Ізраїлю, до якого проникли терористи під час жорстокого напад 7 жовтня, інформує  UAINFO.org з посиланням на NV.ua.

Про це він повідомив у соцмережі X, колишній Twitter.

На відео він разом з співавтором шоу Аві Іссахаровим ховаються у місті Сдерот від ракетних обстрілів. Цікаво, що обидва представники ізраїльської кіноіндустрії є колишніми членами ізраїльського таємного контртерористичного підрозділ Дувдеван, пише SkyNews.

«Разом із Йохананом Плеснером і Аві я вирушив на південь, щоб приєднатися до сотень відважних волонтерів „братів по зброї“, які невтомно працювали, щоб допомогти населенню на півдні Ізраїлю. Нас відправили в бомбардоване місто Сдерот витягти дві сім'ї», — підписав він відео.

Йоханан Плеснер, якого Ліор Раз згадує в відео — це президент Ізраїльського інституту демократії, колишній політик і учасник спеціального підрозділу Управління розвідки Генерального штаба Армії оборони Ізраїля Сайерет Маткаль.

Маск погрожував кіногіганту, який хотів звільнити його колишню Ембер Херд з "Аквамена", – Variety

Скандальний бізнесмен Ілон Маск погрожував кінокомпанії Warner Bros., яка хотіла звільнити його колишню Ембер Херд з фільму "Аквамен 2", вихід якого запланований на грудень 2023 року.

Як пише Variety, ще в середині вересня цього року на Reddit спливли нові документи, що стосуються скандального судового процесу між голлівудським екс-подружжям Джонні Деппом і Ембер Херд, інформує  UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Повідомляється, що шанувальники актора заплатили судові витрати за публікацію документів терапевта Херд, доктора Доун Хьюз. Необроблені записи, записані в блокноті, були частиною торішнього судового процесу і в них Херд скаржилася на ворожу атмосферу на знімальному майданчику "Аквамена".

"Джейсон (Момоа, виконавець ролі Аквамена – ред.) сказав, що хоче, щоб мене звільнили", – йдеться в записах. – "Джейсон п'яний – запізнився на знімальний майданчик. Одягається як Джонні".

Хоча представник Момоа відмовився коментувати це питання, представник DC спростував слова Херд, заявивши: "Джейсон Момоа завжди поводився професійно на зйомках "Аквамена і загубленого королівства".

Цю думку підтримали й інші джерела видання. "Джейсон працює щосили, любить час від часу випити пива, як і всі, але не з'являється на знімальному майданчику п'яним", – повідомив інсайдер, який був на зйомках фільму в Лондоні в 2021 році, та додав, що дві зірки ладнали між собою. "І він не одягався, як Джонні Депп. Він завжди одягався в цьому богемному стилі".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини