MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 жовтня 2023

82 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 жовтня. 

ЗСУ просуваються в Запорізькій області: карти ISW

Українські війська ведуть наступальні операції на кількох напрямках. Так на Луганському напрямку ЗСУ відбили російські атаки поблизу Макіївки, Серебрянського лісництва та Торського.

На Донеччині українські війська контратакували під Авдіївкою і відобразили чотири російські наступи на південь від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW), інформує UAINFO.org.

Операція №1 - Луганська область

За повідомленнями ISW, 15 жовтня російські війська провели наступальні операції під Куп'янськом, але не досягли жодних підтверджених успіхів. Генштаб повідомив, що українські війська відбили російські атаки в районі Сіньківки та Іванівки. Відбито російські атаки поблизу Макіївки, Серебрянського лісництва та Торського.

Міністерство оборони Росії заявило, що російські війська відбили українські атаки в районі Сіньківки на Куп'янському напрямі. Також війська відбили українські атаки поблизу Новоєгорівки, Макіївки, Діброви, району Серебрянського лісництва та Ямполівки на лінії Сватово-Кременне.

ISW не знайшов підтвердження інформації військових блогерів про просування російських військ у невстановленому районі поблизу Орлянки та захоплення російськими військами Сіньківки. Також не виявлено підтвердження просування на "кілька" кілометрів у невстановленому районі вздовж лінії Сватово-Кременна просування.

"Це неймовірна сила духу": спецпризначенець розповів, як Буданов по рації змусив 19 окупантів здатися в полон

Керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов особисто бере участь у спецопераціях українських військових. Під час одного з таких рейдів він переконав 19 російських окупантів здатися у полон.  

Російський пропагандист єврейського походження Володимир Соловйов у далекому 2004 році обіцяв одразу ж вирушити до Ізраїлю, якщо там розпочнеться війна. У мережі нагадали про гучну обіцянку рупора Кремля, проте Соловйов спробував виправдатися тим, що стримати слово йому заважає "СВО", і те, що він нібито застарий для ізраїльської армії.

Зокрема, в інтерв'ю єврейському молодіжному тижневику "Москва-Гілель" Соловйов назвав себе євреєм і пообіцяв одразу поїхати до Ізраїлю, якщо країну охопить війна. "Ось якщо в Ізраїлі почнеться війна, я одразу туди поїду, і їздив туди регулярно, коли там було дуже погано", – стверджував він, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

Крім того, рупор Кремля обіцяв воювати й на боці РФ. Жодну з обіцянок на сьогодні Соловйов не виконав. 

"А якщо, не дай Боже, щось станеться тут, то я воюватиму на боці Росії. Я російський громадянин, росіянин, але єврей", – сказав він у тому ж інтерв'ю.

Окупанти скаржаться на брак зброї та некомпетентних командирів, – ISW 

Командир російського батальйону розкритикував військове керівництво та описав проблеми, з якими росіяни стикаються на фронті.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни, інформує UAINFO.org.

Командир російського батальйону "Схід" Олександр Ходаковський заявив, що російська піхота на фронті в Україні стикається з проблемами недостатнього контрбатарейного потенціалу, компетентності командира, медичної підтримки, ротації та постачання.

Ходаковський стверджує, що відсутність зв'язку між російськими батальйонами та штабами є настільки поширеним явищем, що коли українські війська завдали удару по будівлі російського штабу, російський батальйон не зрозумів, що штаб виведений з ладу, і продовжив проводити операції самостійно.

Інший російський блогер поскаржився, що російські війська загалом зазнають нестачі боєприпасів і продовжують відчувати проблеми з українськими безпілотниками.

Це вказують на те, що зневага до російського військового командування зберігається, незважаючи на ймовірні спроби зверху цензурі обговорити певні ділянки фронту.

"Що з вами?". Лілія Ребрик відповіла хейтерам, які звинувачують її в народженні дитини, щоб чоловік "відкосив від армії"

Українська телеведуча Лілія Ребрик, яка напередодні оголосила про вагітність, відповіла хейтерам, які звинувачують її в тому, що вони з чоловіком вирішили народити третю дитину, щоб він міг "відкосити від армії".

Ребрик емоційно відреагувала на коментарі в мережі, інформує UAINFO.org.

"Люди, які вважають, що дитину народжують, щоб "відскосити від армії" або виїхати за кордон, ЩО З ВАМИ? Ви серйозно розглядаєте дитину як інструмент досягнення чогось?

Вдумайтесь: ви в народженні дитини бачите вигоду! Ви за якими життєвими принципами взагалі живете? Так ось я вас здивую: люди народжують дітей, бо люблять одне одного! І відчувають, що готові народжувати ще, бо можуть дітей оточити любовʼю, турботою і виховати їх у міцній щасливій родині. І так — у своїй рідній країні! І так — можуть, бо працюють і податки сплачують", — звернулася вона до хейтерів.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини