MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 жовтня 2023

62 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 30 жовтня. 

Більшість українців виступила проти проведення виборів під час війни – опитування КМІС

81% українців виступили проти проведення виборів під час війни.    

Такими є результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Ще 16% респондентів вважають, що вибори мають проводитися незважаючи на війну.

У всіх регіонах України більшість населення виступають проти проведення виборів під час війни.

Також українці висловили думку щодо того, як саме мають проводитися вибори.

Більшість українців (65% станом на жовтень 2023 року) негативно ставляться до ідеї дистанційного голосування через інтернет і переживають за ризики фальсифікацій. Підтримують таку ідею 29% опитаних. 

У всіх регіонах України більшість населення (55−68%) ставляться негативно до ідеї запровадження дистанційного голосування.

Опитування проводилося з 30 вересня до 13 жовтня. Було опитано 2007 осіб методом телефонного інтерв'ю в усіх регіонах України, за винятком окупованих територій. Також в опитуванні не брали участь ті громадяни, які виїхали за кордон після початку повномасштабного вторгнення РФ.

У США розпочався судовий процес щодо дискваліфікації Трампа на виборах 2024 року, – ЗМІ

У штаті Колорадо у понеділок, 30 жовтня, розпочався судовий процес, який має визначити, чи буде колишній президент США Дональд Трамп дискваліфікований на виборах 2024 року через його ймовірну причетність до штурму Капітолія у 2021 році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters, інформує UAINFO.org.

Зазначається, що аналогічні позови на Трампа подали групи правозахисників у Мічигані та Міннесоті, але справа в Колорадо - перша, яку вже скерували до суду.

Експрезидент США заперечує причетність до протиправних дій під час штурму Капітолія 6 січня 2021 року натовпу його прихильниками, які хотіли перешкодити Конгресу засвідчити перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах у листопаді 2020 року.

Наразі соціологічні опитування свідчать, що Трамп є лідером у боротьбі за номінацію на посаду президента від Республіканської партії, тож очікують, що наступного року повторно змагатиметься з Джо Байденом Джо Байден офіційно оголосив, що змагатиметься на виборах президента США у 2024 році. 

Його опоненти сподіваються позбавити Трампа шляху до перемоги, дискваліфікувавши його, але багато правових експертів називають цю стратегію малоймовірною.

Кому вигідні чутки про смерть Путіна і чи є докази цього: пояснення Фейгіна 

Російський правозахисник Марк Фейгін не вірить у чутки про смерть диктатора Володимира Путіна, який поширюють у Мережі.

Про це Фейгін заявив в ефірі свого Youtube-каналу, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Він прокоментував заяву російського політолога Валерія Соловея, який стверджував, що Путін нібито помер 26 жовтня о 20.40.

"Валерій Соловей – людина, що дійсно володіє неймовірними знаннями. Він доктор історичних наук, має величезний досвід як політолог. Але він вибрав таку сферу – більш літературну, ніж політичну. Жанр, який себе в умовах війни вичерпав. Адже інформація про смерть Путіна виглядає абсолютно недостовірною. Жодних доказів, природно, ніхто не наводить. Тому я до неї серйозно не ставлюся", — заявив Фейгін.

Правозахисник не вважає, що Путін помер і його замінять двійники. 

Фейгін вважає, що такі псевдоновини з'являються, адже люди дуже хочуть, щоб Путін помер, тож їм подобається читати такі публікації.

"Мисливець виявився здобиччю". Боєць ЗСУ підстрелив із гранатомета окупанта, який намагався вкрасти українського зайця. ВІДЕО

Військовослужбовець Сил оборони провчив російського окупанта, який необачно вирішив зайнятися браконьєрством у полі зору українських захисників.

Відповідним відео поділився у Telegram журналіст Юрій Бутусов, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

На ньому видно, як росіянин пробирається через зарості, тягнучи у мішку свою здобич, як раптом стається вибух, унаслідок якого він падає на землю і починає корчитися від болю.

"Окупант у лісі спіймав зайця і вже тягнув його до себе у "барліг", ймовірно, попутно перебираючи у голові рецепти приготування. Але, несподівано для нього, на допомогу пухнастому другові прийшов наш воїн із 1-го механізованого батальйону 66-ї бригади ЗСУ та ювелірним пострілом із гранатомета звільнив українського зайця від загарбника", — розповів Бутусов.

І хоча подальша доля загарбника не уточнюється, шансів вижити у нього, судячи з усього, було не так вже й багато, оскільки нікого, хто б міг йому допомогти, поруч не виявилося. 

Знайшли її череп: президент Ізраїлю розповів жахливі подробиці вбивства Шані Лук

В Ізраїлі офіційно повідомили про смерть 22-річної Шані Лук – ізраїльтянки німецького походження, яку бойовики ХАМАС викрали та вивезли до Сектора Гази 7 жовтня. Президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ підтвердив смерть дівчини та розповів жахливі подробиці, за його словами, терористи обезголовили Шані.  

Про це пише Bild, передає ТСН, інформує UAINFO.org

Так, президент Ізраїлю розповів, що тіло Шані Люк вдалося впізнати нещодавно. 

"Мені дуже шкода, але я маю повідомити, що вбивство та загибель Шані Люк підтверджено. Знайдено її череп. Це означає, що ці варварські, садистські тварини просто обезголовили її, коли атакували, катували та вбивали ізраїльтян. Це велика трагедія, і я висловлюю найглибші співчуття її сім'ї", - розповів він.

За словами Іцхака Герцоґа, ще 40 трупів так і не ідентифіковані, оскільки вони зазнали найжорстокіших тортур, зокрема спалення та розчленування.

Чоловіки вимагають від "Укрзалізниці" створення для себе окремих купе 

Зі столичного вокзалу 30 червня вирушили перші потяги з вагонами, в яких є жіночі купе, у яких виникла через випадки фізичного та сексуального насильства з боку чоловіків. Тепер на сайті Кабміну з’явилась петиція із вимогою створення "чоловічих купе"

Метою створення ще одного виду купе називають «унеможливлення сексізму та гендерної дискрімінації на "Укрзалізниці", інформує UAINFO.org

"При наявності в потязі Укрзалізниці, так званого, "жіночого купе", в обов'язковому порядку має бути така ж кількість чоловічих купе. Допускати до чоловічих купе: чоловіків, трансчоловіків, батьків з дітьми до 6 років будь-якої статі", – йдеться у петиції.

Її автор також зазначає, що поїзди з жіночими та чоловічими купе мають бути марковані у застосунках для придбання квитків, а також не відрізнятись в ціні.

Яким месенджерам варто довіряти і чи безпечна переписка в Telegram: пояснення Федорова

Наразі найкращим та найзахищенішим месенджером в Україні є Signal. Далі йдуть WhatsApp, Trema, Facebook Messenger і Telegram.

Про це міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров розповів в інтерв'ю РБК-Україна, інформує UAINFO.org.

Федоров нагадав, що російські соціальні мережі в Україні заблоковані. Однак, за його словами, все одно є люди, які їх досі використовують.

"В жодному разі ви не можете використовувати російські соціальні мережі. Це максимально небезпечно", - наголосив міністр.

Щодо інших месенджерів, то всі вони працюють в Україні. За словами Федорова, одним з найкращих наразі - Signal.

"Тому звичайно, з точки зору шифрування, передачі інформації, Signal є, напевно, топовим. Багато робить в напрямку безпеки WhatsApp, Trema і Telegram. В такому порядку, як я назвав. Ще Facebook Messenger, перед Telegram", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи варто довіряти Telegram, Федоров пояснив, що не робив технічного аудиту жодних соціальних медіа або месенджерів. 

"Дивіться, мені потрібно уважно ставитися до того, що я говорю. Я не хочу кидати слова на вітер. Я не робив технічного аудиту жодних соціальних медіа або месенджерів. Я вам сказав особисту думку. Але від технічного аудиту може змінюватися порядок цих соціальних платформ", - сказав міністр.

Однак, за його словами, є правила, які потрібно використовувати. І тоді можна бути на 99% певним, що все буде добре з вашою інформацією.

Можуть викликати рак. В Україні виявили небезпечні сухофрукти з пестицидами 

Одеська фірма хотіла експортувати до Польщі партію небезпечних сушених слив. У сухофруктах виявили пестициди, які викликають рак.

Про це повідомляє РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на Держпродспоживслужбу на Одещині, інформує UAINFO.org.

Що відомо про небезпечні сушені сливи

У сушених сливах, що їх експортувало одне з підприємств Одеси, виявили пестициди - біфентрин та новалурон.

Сушені сливи експортувалися з України відправником ТОВ "МОДЕСТ АГРО", яке знаходиться в Одесі на вулиці Середньофонтанська, 19-А, до Польщі (імпортером значиться "MATEKO", Mateusz Olech, Poland).

У Держпродспоживслужбі закликали українців у разі виявлення зазначеного вантажу у зверненні терміново повідомити про це представників Головного управління в Одеській області.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини