MENU

Парубій: Надання Україні безвізового режиму стане важливим символічним сигналом

4746 2

Сьогодні провів парламентські слухання "Перспективи запровадження Європейським Союзом безвізового режиму для громадян України".

Це одне з найважливіших завдань на порядку денному української зовнішньої політики, адже ця реформа стосується кожного громадянина нашої держави. І я знаю як багато українців чекають прийняття даного рішення.

Звичайно, Україна ще повинна виконати ряд завдань щодо реформування МВС, щодо початку функціонування антикорупційних органів, але все ж ключове рішення прийматиме Європейський Союз.

Я знаю, що у деяких європейських середовищах є скептики, які говорять, що треба відтягнути цей момент через події на Сході України й у зв'язку з тим, що в Європейський Союз можуть потрапити небезпечні особи. Це саме те, чого хоче і домагається Путін. Українці не можуть бути заручниками Путіна.

Під час виступу на парламентських слуханнях я зазначив, що вважаю ці аргументи надуманими. Бурятські танкісти та кадирівські снайпери не будуть подавати документи на отримання європейських віз, коли захочуть перетнути на путінських танках кордони ЄС.

Для України ж сьогодні надання безвізового режиму це не тільки юридичний момент, а й важливий морально-психологічний фактор, символічний фактор. Це однозначне свідчення того, що Україна, яка у великій мірі і доклалась до створення європейської цивілізації, повинна не тільки географічно, а й реально бути повноправною частиною європейського цивілізаційного простору.

Андрій ПАРУБІЙ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини