MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 16 червня 2017

1535 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 16 червня

"Зрадо-переможні підсумки тижня". Перший випуск

Тиждень, що минає, однозначно можна назвати тижнем незавершених перемог. У Росії відбулися масові протести проти корупції високопосадовців, які в останні роки не є частим явищем для північного сусіда. Поки Путін був зайнятий арештами протестувальників, стало відомо про дипломатичний успіх українського президента Петра Порошенка, який вже після 18 червня має зустрітися з президентом США Дональдом Трампом. Не забув цього тижня нагадати про себе і секретар РНБО України Олександр Турчинов, який виступив з гучною заявою про підготовку нового формату захисту держави від російської агресії.

Як безвізовий режим із ЄС змінює нашу систему координат

Ну, хтось залишився все одно незадоволений. Є такі люди, є. Від мене не дочекаєтеся. Безвіз – це перемога, довгоочікувана, але від цього не менш блискуча. Так, я хотів би значно більшого поступу всередині країни. Одначе зміна парадигми щось таки важить у символічному плані. Доки ми інтегровані в європейські процеси (безвіз, асоціація, зона вільної торгівлі, гіпотетичне НАТО), наші партнери перманентно виконуватимуть функції чарівного пенделя. Без нього найменші реформи загальмують і покриються пилом. Із ним ми ще маємо шанс. Майже примарний, але шанс. Ласкаво просимо до Європи!

Ворожий ясир: глухий кут у процесі визволення наших бранців

Говорити з людьми, що перебувають за межами координат будь-якого права й плекають сталінські порядки, про гуманізм і гідне поводження з полоненими не випадає. Повірити, що на цей процес якось схоче вплинути Росія зі своїм одвічним "их там нет", теж доволі складно. І в цьому ще одна перевага ворога у веденні гібридної війни: жодних зобов'язань, торгуємося досхочу й у нас завжди є стратегічний запас "ясиру", щоб мати додатковий важіль впливу на офіційний Київ. Можливо, якась ефективніша практика визволення в'язнів передбачена новою стратегією щодо окупованих територій, яку анонсував секретар РНБО Олександр Турчинов.

Україна та США підписали меморандум про міжпарламентську співпрацю. ФОТО

У Вашингтоні зі спікером Палати представників Конгресу Полом Раяном підписали Меморандум про співробітництво між парламентами України та США. Цей документ спрямований на стратегічне партнерство та розширення двосторонньої взаємодії між парламентами в політичній, економічній, безпековій, гуманітарній та культурній сферах. Важливо, що в меморандумі Україна визначається форпостом захисту західної цивілізації від російської агресії. Переконаний, що підписання меморандуму виведе нашу співпрацю не лише на новий рівень міжпарламентської, але й на новий рівень міждержавної співпраці.

На Одещині затримали вербувальника спецслужб РФ з Придністров'я. ВІДЕО

"При спробі повернутися до Придністров'я правоохоронці затримали зловмисника на одному з пунктів пропуску на кордоні. Під час огляду співробітники СБ України виявили у нього спеціальні технічні засоби, вшиті в одяг. Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення можливих спільників затриманого агента", – повідомили в СБУ.

Цікавий "фрукт": поліція затримала чоловіка, який двічі встиг повоювати на боці ЗСУ і "ДНР". ФОТО

Його життєвий опус нас дещо розгубив. З серпня 2015 року по серпень 2016 року цей товариш проходив службу в одній з наших бригад ЗСУ, під час обстрілу бойовиків отримав поранення. Далі він виїжджає на окуповану територію, де після лікування працевлаштовується в "5-у самохідно-гаубичну батарею "Оплота" на посаду гранатометника. Так, йде на службу до російських окупантів і колаборантів, які ж йому нанесли поранення. За "службу" у окупантів, з якими він сам нещодавно ще воював, отримував 15 тисяч російських рублів.

Як покликати Шерлока Голмса та хто має бути замість проводжаючих

Підшкіркова частина фруктів та ягід зветься м'якоть або м'якуш. У цьому значенні використовується також діялектне слово гамуз, яке, крім того, означає залишки листя капусти або буряків на городі і вживане у вислові гамузом – гуртом, разом. Зоряні Юзвін не подобається слово проводжаючий. Мені так само. Замість нього можна запропонувати проводжальник від проводжати – за зразком годувальник від годувати, дарувальник від дарувати, страхувальник від страхувати. Як правильно вживати чоловіче ім'я та прізвище разом у кличному відмінку? Наприклад, Шерлоку Голмсе.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини