MENU

Через 5 лет на тестах ЗНО будут критиковать Акт о Независимости — Вячеслав Кириленко

256 0

Розуміючи, що у питанні сфальсифікованих тестів ЗНО з Історії України міністр Табачник, м'яко кажучи, не може бути об'єктивним, із своїм запитом я звернувся на ім'я прем'єр-міністра Азарова. Мав туманну надію, що хоч когось в його уряді стурбував скандал, який торкається мільйонів молодих українців та кидає тінь не тільки на відомство Табачника, але і на всю державну машину.

І що перевірку усіх фактів справи, яка стала можливою лише завдяки службовому підлогу, доручать бодай не лише самим її ініціаторам.

Ось мій лист до Азарова:

 

 

Сьогодні я отримав відповідь. Не від Азарова, який напевно і сам схвалює зміни, внесені Міносвіти до програми цьогорічного тестування, а від Табачника. Із якої випливає, що ми усі з вами помиляємося.

Судіть самі:

 

Блискуче, правда? Тут тобі і Союз визволення України, і утворення УПА, і «процеси радянізаціі західних областей України» і ще багато чого. Однак цілком очевидно: міністр підтвердив, що для успішного складання ЗНО тепер обов'язково знати про Брусілова, П'ятакова, царських генералів та більшовицьких вождів і зовсім не обов'язково про Бандеру і Шухевича – справжніх Героїв, що боролися за Україну.


Взагалі ж без відповіді лишилося те, про що я насправді запитував:

1) Хто ухвалив (чи ухвалили) рішення про зміни більше 30-ти положень програми ЗНО з Історії України на 2013 рік

2) Коли і на засіданні якого органу це відбулося

3) Якщо відповіді на перші два питання немає – а її, бачимо, немає – то хто, коли і на якому етапі здійснив фальсифікацію змісту згаданої програми.

А те, що мала місце масштабна фальсифікація уже ні для кого не секрет – достатньо ознайомитися у ЗМІ із публікаціями науковців, причетних до роботи над програмою тестів з Історії України. 

Саме тому я надіслав звернення до Генерального прокурора з вимогою внести подання на скасування наказу Табачника від 6 листопада 2012 року за номером 1252 та порушити кримінальну справу за фактом фальсифікації програми ЗНО з Історії України.

 

 

Якщо суспільство не відреагує на цей антиукраїнський крок, то років за п'ять наші діти на тестах з історії будуть змушені обгрунтовувати хибність проголошення Акту про Державну Незалежність 24 серпня 1991 року. Якщо я і перебільшую, товариство, то не набагато.

 

В’ячеслав КИРИЛЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини