MENU

«Дела Щербаня» не существует, это механизм дискредитации Тимошенко - Власенко

571 2

Ніякої «справи Щербаня» не існує

Це є політико-пропагандистський механізм з дискредитації Юлії Тимошенко.

Сергій Власенко також зазначив, що «абсолютно очевидно, що свідків не існує, вони вказують на мерців, які померли 10-15 років тому, або на наркоманів/алкоголіків, які їм щось розказували сильно напідпитку», - сказав він і підкреслив що «все це не є доказом у кримінальному впровадженні».

Він наголосив, що ця справа «фальшується тотально: покази свідків, матеріали справи та весь кримінальний процес».

Власенко пояснив, що фальшуванням займаються усі: судді, прокурори та тюремники.

«Суддя бреше…. Вона направила у Пенітенціарну службу повідомлення, що свідок захворів, а в судовому засіданні заявляє що не знає чому не з’явилася Тимошенко. Слухання призначаються з порушенням базових норм КПК, захисту не надається можливість підготуватися, але навіть у цих складних мовах стає зрозумілим що ні справи, ні свідків немає», - підкреслив захисник.

Він також нагадав, що допити свідка на судовому засіданні в рамках досудового слідства проводяться лише у виключних випадках, або коли свідку загрожує небезпека, або якщо існує ймовірність що він може не дожити до суду через стан здоров’я.

«Тоді у виключних випадках проводиться допит у рамках досудового слідства. Те, що зараз витворяє прокуратура і суд до нового КПК немає жодного відношення», - сказав Власенко.

Він також нагадав, що прокуратура та захист знаходяться на рівних умовах оскільки захисники змогли ознайомитися з 6-ма томами справи із 52 нібито існуючих. Фактично захисники були позбавлені можливості підготуватися до допитів, оскільки не володіють інформацією що казали попередні свідки.

Він також підкреслив що захист позбавлений можливості обговорити матеріали справи з Юлією Тимошенко.

Він також зазначив, що захист зацікавлений у публічності допитів, оскільки громадськість має знати про абсурд який відбувається, хоча це є порушення базових норм КПК.

Суддя Ганна Медушевська перенесла допит свідка Володимира Щербаня в рамках досудового слідства «справі Щербаня» на 4 березня 2013 року на 11:00.

Таке рішення суддя ухвалила після того як від свідка надійшла заява про те що він хворий і не може брати участь у судовому засіданні.

При цьому, за словами захисту Юлії Тимошенко, вони вважають що раптові хвороби свідків стануть звичайною справою у рамках «справи Щербаня».

Зокрема, захисник Андрій Кожем’якін сказав наступне:

«Я думаю ця хвороба виникла не просто так оскільки після тих двох свідків, які вже тут дали покази стало зрозумілим , що обвинувачувати людину у вбивстві – це дуже тяжко, це великий гріх.», - Кожем’якін.

При цьому захисник Олександр Плахотнюк зауважив, що обвинувачення побачило причину неявку свідка до суду лише на його словах.

Хоча у випадку Юлії Тимошенко для того, щоб перевірити стан її здоров’я створювалися спеціальні комісії.

«До наданої заяви Щербаня не було додано жодного документа який би підтверджував, що свідок хворий», - сказав Плахотнюк.

При цьому захисник вкотре звернув увагу що Юлії Тимошенко, яку обвинувачують у вбивстві, вкотре не доставили до суду пропри її бажання.

«Суд повідомив Пенітенціарну службу що немає потреби доставляти на судове засідання Юлію Тимошенко оскільки свідок, який мав надавати покази, захворів», - сказав Плахотнюк.

 

 

Свобода для ТИМОШЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини