MENU

«Указы на сайте Януковича вывешивают задним числом. Это скандал!» - Лещенко

305 0

Віктор Янукович видає укази, які не виходять на сайті президента. Інколи їх туди завішують заднім числом, майже через два місяці після підписання – щоб не привертати до них увагу.

Минулого місяця я надіслав запит до адміністрації з проханням надати мені актуальний список радників президента.

Список мені надали, але серед радників я не помітив одну знакову особу – В'ячеслава Заневського, російського охоронця Януковича, який відповідав за весь комплекс небачених заходів безпеки гаранта.

Дивно, адже указу про звільнення Заневського, оформленого як радник президента, не було.

Тому я надіслав новий запит до адміністрації президента – з проханням надати мені скановану копію указу про відставку Заневського.

Копію мені надали – указ про звільнення головного охоронця вийшов 29 грудня 2012 року під номером 774. Запам'ятайте цю цифру – 774 – вона у нас ще спливатиме далі.

 

Перевірив на сайті президента – справді, такий указ є.

Але як він залишився досі непоміченим?

Пошукайте новину про звільнення Заневського в Google! Станом на 19 лютого 2013 інформації немає на жодному сайті, окрім президентського.

Забийте комбінацію – «янукович звільнив заневського» – Google нічого про це не знає.

Забийте в Google лінк цього загадкового указу – http://www.president.gov.ua/documents/15435.html

Його не знаходить Google – це значить, що веб-сторінка зовсім нова і не була «закешована».

Далі. Цього указу президента N774 від 29 грудня 2012 року немає в базах законодавства ні на сайті Верховної Ради, ні на сайті «Ліги».

Останній указ президента N774 в базі законодавства парламенту датований позаминулим 2011 роком, і жодного Заневського там не згадують.

 

 

Перевіряємо далі. Веб-сторінка указу про звільнення російського охоронця, який було видано начебто у грудні, в своїй адресі має цифри «15435».

А указ з цифрами на дві менше, «15433» датований 15 лютого! Указ з цифрами «15438» вийшов 18 лютого.

 

Тобто веб-сторінку з указом про звільнення Заневського створили на президентському сайті між 15 та 18 лютого, через півтора місяці після виходу самого указу!

Очевидно, що указ на сайті президента підвісили заднім числом, коли отримали мій запит з проханням надати скановану копію указу про звільнення Заневського. Сказати, що Заневського вони не звільняли, теж було не можна – адже в списку радників, надісланому раніше, його прізвища було відсутнє.

Непублікування указу на сайті президента при тому, що існує паперова версія – це скандал. Але в адміністрації вирішили бути хитрими – і розмістили указ онлайн тільки зараз. Так само заднім числом було додано на сайт президента укази про звільнення з посад радників Валерія Коновалюка і Леоніда Кожари.

Цікаво, скільки ще указів Януковича не оприлюднено – в сподіванні непомітно причепити їх заднім числом? Можливо, син Януковича уже призначений якимсь міністром – а ми про це ще просто не знаємо?

 

Сергій ЛЕЩЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини