MENU

Оформляя загранпаспорта, миграционная служба занимается вымогательством

467 0

Доброго ранку, друзі!

Отримали такий ласт в редакцію - будьте 

уважні, коли вам пропонують щось заплатити

 

Сьогодні в мене виникла ситуація, через яку я була дуже сумна і прикро вражена. Насправді думаю що треба реагувати і прошу про допомогу. Коли я хотіла виробити закордонний паспорт працівники вимагали без жодних пояснень заплатити в касу 680 гривень, при чому касир не змогла мені пояснити за що така сума. 

 

Далі я знайшла пояснення - якась організація «Довіра» розмістилася в приміщенні міграційної служби і то без вивіски, так щоб усі думали що вони потрапили в потрібну установу і за свої послуги (насправді це тільки вироблення довідки про несудимість) бере винагороду у розмірі понад 250 гривень. 

 

Довідувалася далі, по-перше, вироблення закордонного паспорта коштує 377 гривень! а довідку про несудимість МВС видає безкоштовно, тільки треба її чекати приблизно місяць, але здала заяву на одержання такої довідки сьогодні без проблем. Крім цього працівники міграційної служби самі спробували мене знов перенаправити на «Довіру» і сказали коли я заповнювала всі бланки самостійно знову платити 680 гривень. 

 

Тоді знову перепитала за що - за цю ж довідку -, а ще не пояснили що до цієї суми входить і «добровільний» внесок у якийсь правоохоронний фонд і зовсім необов'язкове страхування. Я одержу паспорт за 377 гривень, але ж люди не перевіряють такі речі, думаю ніхто не дивився постанову про тарифи за оформлення паспортів і всіх масово дурять. Зранку при мені добрий десяток людей слухняно платив 680 гривень, вдвічі більше ніж треба і так напевно щодня і по всій Україні. Допоможіть розповсюдити цю інформацію.

 

«Українська правда»


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини