MENU

История Adidas началась во Львове

4118 0

Німецька родина Даслерів мала сімейне  швецьке підприємство, яке виготовляло домашні капці. У 1918 році Даслери переїздять до Львова.Порадившись з батьком брати Адольф та Руді починають роботу з виготовлення гімнастичних тапочок.  

 

Адольф був пристрасним футболістом і взагалі спортсменом, тому йому прийшла в голову думка про створення спортивного взуття: перших у світі шипованих бутсів. Перша майстерня знаходилася у дворі по вул. Коперніка, 20. Згодом Дасслери відкривають ще кілька майстерень в районі сучасної вул. Жовківської. Незабаром усі місцеві спортивні команди стали їх замовниками. Почувши про якісні вироби від Адідаса, як прозвали у Львові молодого Адольфа Дасслера, до фірми «Дасслер» почали приїжджати покупці і з інших міст.

 

Так тривало аж до 1933 року, тоді родина Дасслерів знову переїхала до Німеччини, залишивши налагоджене виробництво своїм львівським колегам..На базі майстерень було відкрито взуттєву фабрику «Прогрес», яка розвинулась у 60-х роках минулого сторіччя в одне із найбільших у СРСР підприємств. Тисячі людей ходили в спортивному взутті від «Прогресу», навіть не підозрюючи, що значною мірою зобов'язані за це двом братам-шевцям, один з яких мав прізвисько Адідас. До речі фірмовим знаком «Прогресу» так і залишалась стара емблема фірми «Дасслер» у вигляді двох смужок.


forko

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини